Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2007

Μπλογκολεωφορείο, η ολική επαναφορά...

Μια σύντομη περίληψη για να θυμούνται "οι παλιοί" και να μαθαίνουν "οι νέοι" πριν συνεχίσει το μπλογκολεωφορείο το ταξίδι του. H κεντρική ιδέα αυτής της σειράς κειμένων είναι ότι ο Πίκος Απίκος(σ.σ. στις υπηρεσίες σας) ναυλώνει και οδηγεί ένα λεωφορείο με σκοπό να πάει μια εκδρομή με όλα τα άτομα που αποτελούν τα λινκ του στη μπλογκόσφαιρα. Βασιζόμενος στο περιεχόμενο του μπλογκ του καθενός καθώς και στην αλληλεπίδραση που έχω μαζί του τους μήνες που ασχολούμαι με το μπλογκιγκ(μέσω της ανταλλαγής σχολίων), δημιουργώ μια καρικατούρα του εαυτού του με πολλά φανταστικά στοιχεία. Ο στόχος είναι όλοι οι άνθρωποι που έχω στα λινκς μου να "επιβιβαστούν" και να συμμετάσχουν σε αυτή την virtual εκδρομή.


OK, το μπλογκολεωφορείο επέστρεψε...και για κάποιο λόγο το καταευχαριστιέμαι:)

Η ιδέα αυτή μου άρεσε και την υλοποιώ για τρεις λόγους:1) Γιατί η αίσθηση ότι όλα τα άτομα που επισκέπτονται το μπλογκ μου, αλληλεπιδρούν μεταξύ τους σαν μια παρέα είναι αν μη τι άλλο ευχάριστη και ήθελα να τη μεταφέρω και σε μια ιστορία δικής μου επινόησης 2) Επειδή είστε άνθρωποι που συμπαθώ στο βαθμό που σας γνωρίζω και αν μη τι άλλο είναι ένα "δωράκι" στον καθένα σας - κατά κάποιο τρόπο- να έχει ένα κειμενάκι για την πάρτη του, έτσι για την συμμετοχή σας στην παρέα του "'Εκτακτου Παραρτήματος" 3) Διότι από φαντασία ο γραφών άλλο τίποτα και αν μη τι άλλο μου αρέσει να σας διασκεδάζω(ή να σας βασανίζω όπως το πάρει κανείς χα,χα,χα) χιουμοριστικά με τον τρόπο μου.

Ας δούμε όμως ποιοι έχουν επιβιβαστεί στο μπλογκολεωφορείο εώς τώρα, κατά σειρά εμφάνισης:


Αrmia

Danah

Deadpoolite

Decoding

Dunno


Κάνοντας κλικ πάνω στο όνομα του καθενός μεταφέρεστε και στο κείμενο που του αντιστοιχεί... Για όσους δεν έχουν διαβάσει τα παλιότερα επεισόδια (σ.σ. πέντε είναι όλα κι όλα) τώρα είναι μια καλή ευκαιρία να το κάνουν και να μπουν στο πνεύμα. Διαφορετικά δεν έχει και πολύ νόημα να παρακολουθούν αυτή τη σειρά κειμένων μιας και δεν θα γνωρίζουν τις ειδικές "δεξιότητες" που έχω αποδώσει σε κάθε χαρακτήρα που έχει εμφανιστεί ως τώρα. Όποιος θέλει επισκέπτεται και τα σχετικά λινκς να δει από που εμπνεύστηκα:)

To επόμενο κείμενο της εν λόγω σειράς είναι ήδη έτοιμο και θα το βάλω στο μπλογκ σε μερικές μέρες. Σε όσους παρακολουθείτε το μπλογκολεωφορείο από την αρχή λέω "καλή συνέχεια" και σε όσους "επιβιβάζεστε" τώρα, "καλωσήρθατε"!

Άντε καλό μας δρόμο και όπου μας βγάλει:)

Y.Γ.: Όταν ξεκίνησε η όλη ιστορία με το μπλογκολεωφορείο υπήρχαν 14 λινκς στο μπλογκ, τα οποία στην πορεία έγιναν περισσότερα. Η σειρά εμφάνισης γίνεται με βάση εκείνα τα 14 αρχικά λινκς και στη συνέχεια θα "μπoυκάρουν" και οι καινούριοι της παρέας τους οποίους πρέπει να μάθω και λίγο καλύτερα πριν γράψω για αυτούς.


16 σχόλια:

  1. Γλυκέ μου Πίκο (αυτό είναι για καλόπιασμα) κατά λάθος καθώς προσπαθούσα να "ανεβάσω" το ποστ μου έσβησα το σχόλιό σου!!! Μπορείς να το ξαναγράψεις, σε παρακάλω;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α γι'αυτό Μαρία μου έβγαζε στο Google Reader 3 φορές το post σου και στις 2 είχε error! Η τρίτη άνοιξε ΟΚ όμως! :)

    Πίκο αναμένουμε τον επόμενο επιβάτη με αγωνία! Επ! Τελείωσε το CD! Κάτσε να έρθω μπροστά στην θέση του συνοδηγού να βάλω το επόμενο! Ποιο είπαμε είναι; Α ναι! Have a nice day! ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άντε ντε και περιμένω σε αυτή τη ριμάδα τη "στάση" τόσην ώρα!!
    ;-)
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αχ βρε Δανάη μου, μηχανήματα του διαβόλου!!!
    Google reader;;; Τι ακριβώς είναι αυτό; Για πείτε να μαθαίνουμε και εμείς οι αρχάριοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @μαρία κ.-π.

    Το σχόλιο βρίσκεται πλέον στο μπλογκ σας κυρία μου:)

    @danah

    Σε βλέπω να πλησιάζεις με άγριες διαθέσεις λέμε!!! Καλύτερα να πλησίαζες με χασαπομάχαιρο παρά με CD του "ακατανόμαστου"...:)

    @seaina

    Μου έδωσες αρκετό υλικό για όταν έρθει η σειρά σου... είπαμε στόχος μου είναι να γελάσεις. ¨Οταν έρθει η ώρα θα δούμε αν τα καταφέρω:)

    @itelli

    Πόσο καλά με ξέρεις...:)

    @melina

    If it looks like one it probably is one:)

    Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολυ εξυπνη ιδεα! Μπραβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @μαρία κ.-π.

    Kάθε μπλογκ έχει ένα RSS Feed το οποίο επί της ουσίας είναι ένα λινκ στο περιεχόμενο (κείμενο) του μπλογκ σου.

    Σε κάθε καινούριο ποστ που βάζεις στο μπλογκ σου αντιστοιχεί ένα "Feed". Ουσιαστικά αυτό είναι ένα λινκ που αντιστοιχεί στο συγκεκριμένο ποστ. Το Google Reader είναι μια free εφαρμογή της google στην οποία εφόσον περάσεις το RSS Feed κάποιου μπλογκ, κάθε φορά που υπάρχει καινούρια ανάρτηση σε ένα μπλογκ , ενημερώνεσαι σχετικά(εμφανίζεται ο τίτλος του ή και όλο το κείμενο στο google reader) και το διαβάζεις.

    Έτσι γλιτώνεις τον "κόπο" να πας σε κάθε μπλογκ ξεχωριστά για να δεις αν έχουν γράψει κάτι καινούριο σε αυτά οι άνθρωποι που τα διατηρούν.

    Είναι ένας πρακτικός τρόπος να κερδίζεις χρόνο σερφάροντας στο ιντερνετ και τίποτα παραπάνω.

    Αυτά και για απορίες μην διστάζεις:)

    @anisixos

    Καλωσήρθες στο μπλογκ! Η ιδέα είναι καλή αλλά τα λινκς όλο και αυξάνονται και βλέπω το "φιλόδοξο" (εδώ γελάνε χα,χα,χα) αυτό πρότζεκτ να το ολοκληρώνουν τα εγγόνια μου:)

    Καλό Σαββατοκύριακο και πάλι (αυτές οι "killer" πρωτοτυπίες μου είναι το κάτι άλλο ώρες ώρες χα,χα,χα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μα δεν είναι πολύ όμορφα όταν ανακαλύπτεις παρέες από το πουθενά;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πίκο Απίκο πριν ακόμα σε γνωρίσω είχα ποστάρει στο blog μου βιντεάκι με την Φρουτοποία !!! Λες τελικά να ήταν καρμική η γνωριμία μας ? Αν είναι να ανέβω στο λεωφορείο κοίτα να μην το πας από της λακκούβες γιατί ζαλίζομαι …
    Υ.Γ. Ευχαριστώ για την συμβουλή, την ακολούθησα, αν και το μόνο πράγμα που διαφοροποίησα στης ρύθμισης ήταν να σβήσω ένα url που είχα συμπληρώσει (ανάθεμα με αν ήξερα τι συμπλήρωνα ) για το feedBanner
    C U

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Άντε άντε ατιμούλη...κατάφερες να μας τουμπάρεις για άλλη μια φορά!Μόλις ακουστεί η λέξη blogoλεωφορείο όλη η blogoπαρέα παίρνει φωτιά!
    Να δούμε τι έχεις σκαρφιστεί αυτή τη φορά για να μας αποτρελάνεις με την καλπάζουσα φαντασία σου!
    Ανυπομονώ το επόμενο blogoλεωφορειοpost σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @sofi-k

    Νομίζω είναι το Α και το Ω της όλης απασχόλησης με το blogging τουλάχιστον για εμένα.

    @lily

    Με τους ρυθμούς που γράφω θα διαρκέσει πολύ το ταξιδάκι μάλλον:) To feed σου δουλεύει πλέον κανονικά.

    @mofo -3-

    Γενικά βλέπω πάντα μια κινητικότητα στο μπλογκ όταν αναφέρω το μπλογκολεωφορείο. Αύριο θα βάλω το κειμενάκι και ελπίζω να μη δω και ντομάτες να έρχονται καταπάνω μου. Αν κι εκεί που έχει πάει το κιλό η ντομάτα, καλύτερα να ρίξετε όσες περισσότερες μπορείτε:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πίκο, κάνει κρύο και κατουριέμαι, πότε θα περάσει και από εδώ το μπλοκολεωφορείο; μπρρρρρρ... τσσσσσσσσσ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τι να πω κι εγώ η ψωνάρα;
    Απλά περιμένω, καθόλου υπομονετικά είναι η αλήθεια, τη σειρά μου!
    Που θα πάει, θα έρθει η άτιμη!
    Και τότε θα λάμψει η σταρ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή