Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2007

Λίγες ταινίες για να γελάσουμε... μα ελάτε τώρα μην ντρέπεστε (Μέρος 2 από 2)

Περνάμε πλέον στο δεύτερο μέρος αυτής της σινεφίλ εποποιίας που η "πρωτοτυπία" της θα προκαλέσει μεγάλους κλυδωνισμούς στο οικοδόμημα της μπλογκόσφαιρας για τους επόμενους μήνες (σ.σ. Μα τι λέω... ρε μπας και ήταν ληγμένος ο καφές που ήπια το πρωί...). Χωρίς άλλες καθυστερήσεις περνάω στην επόμενη τριάδα ταινιών με τις οποίες θα καταλήξει αυτό το ποστ και πιθανώς και οι αναγνώστες μου από την απελπισία τους (σ.σ. μππρρρ....):


THE MATADOR (Ο ταυρομάχος)

Υπόθεση: ¨Ενας πληρωμένος δολοφόνος, κορυφή στο είδος του, συναντάται με έναν φιλήσυχο Αμερικανό επιχειρηματία στην Ισπανία όπου έχουν πάει και οι δύο για "δουλειά". Στη διάρκεια μιας ταυρομαχίας ο πληρωμένος δολοφόνος εκμυστηρεύεται στον επιχειρηματία την πραγματική του "εργασία". Λίγους μήνες μετά ο δολοφόνος παθαίνει κρίση πανικού και μαντέψτε σε ποιον απευθύνεται για βοήθεια (σ.σ. όχι, όχι στη Δρούζα)...

Στυλ: Η ταινία ακροβατεί ανάμεσα στη μαύρη κωμωδία και στην κωμωδία καταστάσεων και η δύναμή της έγκειται στις φοβερές ερμηνείες των πρωταγωνιστών. Υπάρχουν αρκετές ατάκες που προκαλούν γέλιο αλλά η όλη κατάσταση είναι τόσο παρανοϊκή που σε παρασύρει μαζί της ούτως ή άλλως.

Ο Πίκος γέλασε ή έκλαιγε τα λεφτά του?: Τολμώ να πω ότι η ταινία αυτή με εξέπληξε ευχάριστα. Δεν είχα καμία προσδοκία όταν την παρακολούθησα σε σινεμά στην Αγγλία πριν 2-3 χρόνια και θυμάμαι ότι στη διάρκεια της προβολής από αρχικά αδιάφορος κατέληξα να απολαμβάνω την ταινία πολύ περισσότερο από όσο περίμενα. Στα αξιοσημείωτα της είναι ότι είναι μία από τις πρώτες ταινίες του Πιρς Μπροσναν μετά το τελευταίο James Bond που γύρισε και στην οποία ήθελε και ο ίδιος να "τσαλακώσει" την εικόνα του με ένα ακραίο κωμικό ρόλο. Είναι πραγματικά απίθανος στο ρόλο του και αξίζει κάποιος να δει την ταινία μόνο και μόνο για την παρανοϊκή ερμηνεία/παρουσία του .

Διαθεσιμότητα: Το ρημάδι(σ.σ. το DVD Player) δεν δουλεύει και θέλω να δω το "The Matador"... ουυυααααα!!!!



ΟΚ περνάμε τώρα σε δύο ταινίες που πραγματικά λατρεύω




LIVING IN OBLIVION


Yπόθεση: Ένας φιλόδοξος σκηνοθέτης, ένα υποτυπώδες κινηματογραφικό συνεργείο, μια σουρεαλιστική ιδέα για ταινία, κυκλοθυμικοί ηθοποιοί και ελάχιστα χρήματα. Αυτός είναι ο παράδεισος του να φτιάχνεις μια ταινία μικρού μπάτζετ. Όλα θα πήγαιναν καλά στο γύρισμα αυτής της ταινίας αν μπορούσαν να γυρίσουν έστω και μια σκηνή ρε γαμώτο:)

Στυλ: Στην ουσία η ταινία περιγράφει το "δράμα" ενός κινηματογραφιστή με λίγα χρήματα που θέλει να γυρίσει μια ταινία και όλα μα όλα του πάνε στραβά. Σε κάποια σημεία έχει πολύ γέλιο και γενικά όσο τα πράγματα στο γύρισμα πάνε όλο και πιο στραβά, πραγματικά αρχίζεις να συμπάσχεις με τον άμοιρο σκηνοθέτη και την γκαντεμιά που τον δέρνει.

Tάδε έφη Πίκος: Προσωπικά βρίσκω αυτή την ταινία μια πάρα πολύ "έξυπνη" κωμωδία που βγάζει γέλιο μέσα από καταστάσεις που μπορούν να συμβούν και έχει μερικές απίστευτες ατάκες. Είναι σίγουρα στο ΤΟP 5 των αγαπημένων μου κωμωδιών ever και η πλάκα είναι ότι την είδα κατά τύχη πολύ αργά το βράδυ στο ΒBC, μια περίοδο που είχα "λαλήσει" από το διάβασμα. Tι να πω, god bless BBC, LOL!

Διαθεσιμότητα: Μόνο Τοrrent και μάλιστα σπάνιο torrent αλλά υπάρχει. Πιστεύω ότι αξίζει πραγματικά να τη δει κάποιος.





BUBBA HO TEP

Yπόθεση: Ο Έλβις (ο γνωστός...) σε προχωρημένη ηλικία βρίσκεται σε ένα γηροκομείο όπου όλοι νομίζουν ότι είναι ένας σωσίας του Έλβις και όχι ο πραγματικός. Κάπου στην πορεία μια αρχαία Αιγυπτιακή μούμια με καουμπόικο καπέλο και σπιρούνια εμφανίζεται στο γηροκομείο και αρχίζει να τρέφεται ρουφώντας(σ.σ. ναι, ρουφώντας χα,χα,χα) τις ψυχές των ηλικιωμένων. Ο Έλβις αποφασίζει να την σταματήσει με μόνο σύμμαχο έναν μαύρο παππού που νομίζει (?) ότι είναι ο Κένεντι!

Στυλ: Για εσάς που δεν λιποθυμήσατε με το παραπάνω εντελώς παρανοϊκό και στα όρια της σχιζοφρένειας σενάριο (σ.σ. ναι, σε εσένα τον ένα αναγνώστη στο βάθος μιλάω) η μόνη συμβουλή που έχω είναι να αφήσετε το μυαλό σας έξω από την πόρτα πριν αρχίσετε να την παρακολουθείτε. Η ταινία είναι εντελώς παρανοϊκή ως σύλληψη και όντως δεν είναι για όλα τα γούστα. Όσοι "πιάσουν το αστείο" δεν θα την ξεχάσουν εύκολα πάντως:)

Καλά ρε Πίκο τι σου άρεσε από αυτό το πράγμα μας δουλεύεις? : Το φοβερό με αυτή την ταινία είναι ότι αν κάνεις τον κόπο να την παρακολουθήσεις σου βγάζει πέρα από το γέλιο για το παρανοϊκό της όλης ιδέας μια γλυκιά μελαγχολία, ειδικά σε σχέση με την τρίτη ηλικία και το πόσο παραμελημένοι είναι κάποιοι άνθρωποι ειδικά όταν πλησιάζουν προς το τέλος της ζωής τους. Αυτή η γλυκιά μελαγχολία ήταν σίγουρα στις προθέσεις του σκηνοθέτη. Σαν κωμωδία είναι σε σημεία πολύ αποτελεσματική και σίγουρα πολλή καλύτερη από κάτι αηδίες τύπου "Scary Movie". Και ο πρωταγωνιστής Bruce Campbell είναι απλά ο Έλβις! Πάντως όποιος την έχει δει μαζί μου ή με θεωρεί τρελό ή τη λάτρεψε δεν υπάρχει μέση κατάσταση χα,χα,χα!!!

Διαθεσιμότητα: H ταινία είναι διαθέσιμη σε DVD σε όλα τα επιλεγμένα DVD Club με τη σφραγίδα ποιότητας Πίκου:)


Αυτές ήταν μερικές κωμωδίες που ταιριάζουν σε διαφορετικές εκφάνσεις του χιούμορ μου και είπα να σας τις παρουσιάσω για να με αποθεώσετε για το γούστο μου ή απλά να χάσετε πάσα ιδέα για το άτομο μου χα,χα,χα!!!

Τα λέμε σύντομα φίλοι μου!


7 σχόλια:

  1. Χμμμμ από αυτές μόνο το Matador μου κινεί κάπως το ενδιαφέρον, αλλά δεν ξέρω αν θα αντέξω να βλέπω επί δύο ώρες τον (παίδαρο, κατά τ' άλλα) Pierce Brosnan με μουστάκι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πίκο sorry αλλά δεν ξέρω καμία από αυτέ τις ταινίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @melina

    Πόσο καλά με ξέρεις:).

    Δυστυχώς είμαι θύμα της αμερικάνικης υποκουλτούρας χρόνια τώρα! Να σου πω κι ένα μυστικό ; "Μια χαρά περνάω!":)

    @σοφία

    Kάνε μια απόπειρα να δεις το "Τhe Matador" και καλό κουράγιο με το κολοκωτρονέϊκο μουστάκι του Pierce:). Φαίνεται όταν ο Brosnan είπε να "τσαλακώσει" την εικόνα του είπε να το πάει "all the way" χα,χα,χα.

    @μαρία κ.-π.

    Ο σκοπός του ποστ ήταν να παρουσιάσω κάποιες ταινίες όχι ιδιαίτερα γνωστές σε πολλούς από εσάς.
    Επειδή για τον Α ή Β λόγο έτυχε να τις δω και με έκαναν να γελάσω είπα να μοιραστώ το ελλεεινό μου γούστο με τη μπλογκόσφαιρα:)

    Φυσικά μου αρέσουν και πιο γνωστές ταινίες αλλά αυτές που παρουσίασα έχουν μια "γλυκιά παλαβιά" που με διασκεδάζει αφάνταστα (ποτέ δεν είπα ότι στον "πάνω όροφο" μου όλα είναι εντάξει άλλωστε χα,χα,χα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ε μα αυτό δεν είναι τσαλάκωμα, αλλά ολοκληρωτική ισοπέδωση!!

    (άκου μουστάκι!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κατεβάζεις torrents;;; Φτου σου! Ντροπή!
    Αστειεύομαι... Άσχετο: κατέβασα μία αρχαία ταινία που θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια από ένα αντίστοιχο σπάνιο torrent. Η ταινία είναι The Labyrinth με τον θεό David Bowie. Σου το συνιστώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν ξέρω καμιά από αυτές τις ταινίες και αισθάνομαι μεγάλη ντροπή, η σινεφίλ.
    Αλλά επειδή μου αρέσει πολύ το χιούμορ σου, Πικουλίνι μου, θα τις έχω υπόψην μου και όταν τις δω θα σε υποβάλλω στο μαρτύριο να ακούσεις τις απόψεις μου!
    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή