Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2007

Καμια φορά δεν χρειάζονται πολλά λόγια...

Όλοι έχουμε τα πάνω μας και τα κάτω μας, καμία αντίρρηση. Χθες, όσο προχωρούσε η ελεγεία της μέρας μου, κάποιοι προσωπικοί προβληματισμοί επηρέασαν τον ψυχισμό μου. Δεν ήμουν στενοχωρημένος, απλά προβληματισμένος. Δεν έχει σημασία το πως και το γιατί, άλλωστε πολλές φορές το μυαλό μας, μάς παίζει παιχνίδια και μεγαλοποιούμε πράγματα και καταστάσεις που δεν αξίζουν τέτοιας προσοχής. Είναι ένα παιχνίδι του μυαλού αναπόφευκτο όταν το συναίσθημα, "χορεύει" παρέα με τους συλλογισμούς και τους συνειρμούς, οδηγώντας σε μικρά καθημερινά αδιέξοδα που διαρκούν όσο μια βόλτα. Δεν είναι λίγες οι φορές που όταν το μυαλό μου ταξιδεύει πρόσκαιρα, σε τέτοια πιο σκοτεινά μονοπάτια, το παρακάτω μουσικό κομμάτι έρχεται στο μυαλό μου. Δεν ξέρω πόσο βαθιά στην ψυχή του έψαξε ο Νηλ Γιάνγκ για να δημιουργήσει αυτό το μουσικό θέμα, σε εμένα πάντα μοιάζει σαν τις χορδές της κιθάρας του να τις παίζει η ψυχή ενός ανθρώπου σε διαρκή αναζήτηση του εαυτού του και όχι τα χέρια ενός μουσικού. Η μελωδία αυτή πάντα εκτονώνει τις ανησυχίες μου και κάνει την καρδιά μου να αλλάζει ρυθμό και να χτυπάει στο ρυθμό της μουσικής. Κάθε νότα με φέρνει κοντύτερα στο να ηρεμήσω και να επανέλθω εκεί που θέλω να βλέπω τον εαυτό μου...





Με την ανάμνηση αυτού του κομματιού γύρισα σπίτι, έβαλα το CD της ταινίας "Ο Νεκρός"(σ.σ. μια από τις πιο αγαπημένες μου ταινίες) να παίξει και καθάρισα το μυαλό μου από ότι με βασάνιζε ακούγοντας το συγκεκριμένο κομμάτι. Όπως και κάποιες άλλες λιγοστές φορές στο παρελθόν η όλη διαδικασία ήταν λυτρωτική.Ένα βάρος έφυγε από πάνω μου, ένα βάρος που περισσότερο εγώ βάζω στον εαυτό μου παρά υπάρχει. Η μουσική σταμάτησε να παίζει και ήμουν πάλι αυτός που θέλω. Πήγα στο σαλόνι, έκατσα μαζί με τον πατέρα μου, καλαμπουρίσαμε χαζεύοντας στην τηλεόραση. Μικρές στιγμές με τα αγαπημένα μου πρόσωπα μέχρι να ξαναφύγω...

Αυτό το κείμενο ήταν περισσότερο μια αφορμή να βάλω τη συγκεκριμένη μελωδία (εδώ σε μια κάπως πιο σύντομη έκδοση από αυτή του σάουντρακ της ταινίας) στο μπλογκ και να τη μοιραστώ μαζί σας. Δεν περιμένω κανείς να νιώσει αυτό που νιώθω εγώ , αλλά εν τέλει αν δεν μοιραστώ αυτά που είναι πολύτιμα για εμένα με τους φίλους μου, με ποιους θα τα μοιραστώ...

Την καλημέρα μου και να έχουμε όλοι ένα υπέροχο σαββατοκύριακο!

8 σχόλια:

  1. πολύ ωραία μελωδία...δεν την είχα κατα νου..thanks πικο!
    φιλάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προσωπικά, αν και δεν ήξερα το τραγουδάκι, με "έριξε" πιο πολύ, παρά με χαλάρωσε αυτή η μουσική. Αλλά γούστα είναι αυτά!
    Εγώ θα σ' έυχαριστήσω για τον Τζώνυ, πάντα είναι μια καλή θεραπεία για τα πονεμένα μου μάτια!;)
    Καλό σαββατοκύριακο λοιπόν και χωρίς πολλά ντάουν, οκ;
    φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Εκει που θέλεις να βλέπεις τον εαυτό σου "... ετσι.
    Να ξαναβρίσκουμε τον εαυτό μας.
    Χαιρετω Απικε Πικε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ti tainia kai afti?? Apo tis kales tou depp prin to girisei sto epitidevmeno emporiko... Kai i mousiki... Apaixti! mpravo piko mou eftiakses ti diathesi!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καμιά φορά δε χρειάζονται ούτε και σχόλια...
    Θα συμφωνήσω με την ενεσούλα ότι το τραγούδι περισσότερο θα μ'εριχνε παρά τ'αντίθετο, αλλά όπως την "βρίσκει ο καθένας"! :Ρ
    Just take care bro!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ωραία μελωδία.

    Ελπίζω το σ/κ να ήταν όντως υπέροχο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @mpoumpoula

    Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί με αγγίζει τόσο, νομίζω κάποια πράγματα απλά τα νιώθεις και δεν χρειάζεται να τα φιλτράρεις στο μυαλό.

    Χαίρομαι που σου άρεσε!

    @ενεσούλα

    Η μελωδία δεν είπε κανείς ότι είναι για να βρεθώ στο τσακίρ κέφι:) Απλά με ηρεμεί αφού την ακούσω. Το κομμάτι στο soundtrack διαρκεί γύρω στα 15 λεπτά(!) οπότε να θεωρήσεις τον εαυτό σου τυχερό που δεν έβαλα αυτή την εκδοχή:)

    @tzonakos

    Να σαι καλά tzonako. Αυτά τα παροδικά "κάτω" στην ψυχολογία είναι απαραίτητα για δύο λόγους:

    1)Για να εκτιμήσουμε περισσότερο τα "πάνω"
    2)Γιατί είναι διδακτικά ως εμπειρίες γενικώς

    Όλα καλά, όλα ανθηρά που λένε:)

    Ανταποδίδω το χαιρετισμό!

    @melina

    Αφού το κοπλιμέντο έρχεται από κάποια με το δικό σου μουσικό αισθητήριο αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία! Η ταινία είναι όντως καταπληκτική μέσα στο συμβολισμό της.

    @mofo -3-

    Όταν είσαι πολύ κάτω δεν έχει πιο κάτω να πας μόνο πάνω!Kάπως έτσι το βλέπω:) Μια χαρά είμαι.

    @σοφία

    Χαίρομαι που σου άρεσε. Ήταν ένα καλό σαββατοκύριακο αλλά ....ψιτ... να σου πω ένα μυστικό...τα καλύτερα έρχονται!

    Την καλημέρα μου σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σε ένα πράγμα συμφωνώ απολύτως μαζί σου: Η μουσική της ταινίας αυτής είναι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ. Σε χαλαρώνει και σε ταξιδεύει.

    Και η ταινία δεν ήταν άσχημη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή