Πέμπτη 5 Ιουλίου 2007

Aυτή η πόλη δεν μας χωράει και τους δύο... (Μέρος δεύτερο και τελευταίο)


Η ζέστη στo Ωραιόκαστρο Σίτι ήταν αφόρητη και η ατμόσφαιρα αποπνικτική από τις "εξατμίσεις" (σ.σ. κοινώς κλα... άντε μην το πω,χα,χα,χα) των υπεράριθμων κοπαδιών από γελάδια και βίσσωνες που κυκλοφορούσαν αμέριμνα στους δρόμους της πόλης. Ένα ταλαιπωρημένο τσούρμο από ζώα και γελαδάρηδες προχωρούσαν σημειωτόν κάτω από τον καυτό ήλιο, βλαστημώντας την τύχη τους... Παρά την οργή της στιγμής και το μένος εναντίον του άγνωστου ακόμα παραβάτη, το μάτι του Μάσιμο Μακαρόνε έπεσε στο γυμνό από δέντρα τοπίο στο λόφο πάνω από την πόλη. "Άτιμοι γκρίνγκος με την ανοργανωσιά και την ατιμωρησία σας " ακούστηκε να λέει μια φωνή πίσω από τον σερίφη. Εκείνος αιφνής γύρισε και είδε τον Πεπίτο, τον υπναρά μεξικανό, να κοιτά μελαγχολικά την άμορφη μάζα από ξύλινα αποκαϊδια και μαυρισμένη γη που απλώνονταν στο λόφο μπροστά του, πίνοντας ταυτόχρονα τον ατέλειωτο φραπέ του... (άλλωστε δεν είχε δουλέψει ούτε μια μέρα στη ζωή του, ποιος ο λόγος να αλλάξει τώρα χα,χα,χα). "Πάει ο ίσκιος μου... πόσες και πόσες φορές δεν κοιμήθηκα κάτω από τα δέντρα του λόφου, ευτυχισμένος και ήρεμος... μα τώρα ποτέ πια, τώρα μόνο η ανάμνηση του τελευταίου πνεύμονα της πόλης μένει...". "Ποιος τα έκαψε ωρέ Πεπίτο? Μίλα μη σε κάνω σουρωτήρι γιατί βιάζομαι" φώναξε ο Μάσιμο. Ο εμφανώς ταραγμένος Πεπίτο ανταπάντησε "Και που να ξέρω εγώ... εγώ είμαι ένας απλός κομπάρσος και ο λιγοστός μου χρόνος σε αυτό το κείμενο μόλις τελείωσε..." . " Τεμπέλη κοιλαρά χάσου από τα μάτια μου...." φώναξε ο Μάσιμο αγανακτισμένος και συνέχισε το δρόμο του προς εκεί που είχε παρκάρει το άλογό του, τον Σκουφ.





Αρχικά σκέφτηκα να βάλω εδώ μια φώτο της καμμένης Πάρνηθας αλλά μετά σκέφτηκα γιατί να ψυχοπλακωνόμαστε άδικα καλοκαιριάτικα... Έτσι άλλαξα γνώμη και έβαλα το παραπάνω βιντεάκι που συνδυάζει και "θάλασσα" (παιχνιδιάρικη διάθεση) και "βουνό" (μυστήριο) χε,χε,χε...


Όσο πλησίαζε προς τον στόχο του τα λόγια του μέντορά του Victor Polydor ηχούσαν ακόμα πιο έντονα στα αυτιά του " Η επιχείρηση ήταν σχετικά επιτυχής... αυτό να σκέφτεστε παιδιά μου όταν βασανίζετε κόσμο στα κελιά του... ανεξάρτητα από το αν εκμαιεύσατε χρήσιμες πληροφορίες από τον παραβάτη ή απλά το κάνατε για χαβαλέ. Άλλωστε όπως είπε κάποτε ένας σοφός άνθρωπος, το παν είναι να σου αρέσει η διαδικασία" (σ.σ. μεταξύ μας αυτό το πήρα από ένα παλιό ανέκδοτο αλλά δεν είναι trendy ως πηγή έμπνευσης οπότε ας αποσιωπήσουμε την αλήθεια κι ας πούμε ότι το είπε "ένας σοφός" αγαπημένοι μου αναγνώστες χα,χα,χα). Ο σερίφης Μάσιμο Μακαρόνε ανατρίχιασε από ηδονή στην ανάμνηση του μέντορά του στη σχολή σερίφηδων και συνέχισε με ακόμα πιο γοργό βήμα χαϊδεύοντας παράλληλα το εξάσφαιρό του όπως οι δελφίνοι του ΠΑΣΟΚ την καρέκλα του αρχηγού (για τέτοιο έρωτα μιλάμε χα,χα,χα). Λίγα μέτρα τον χώριζαν πλέον από τον αλήτη που τόλμησε να διπλοπαρκάρει το μουλάρι του μπροστά από τον Σκουφ.




Ο εκπαιδευτής σερίφηδων Victor Polydor σε πλήρη δράση... πως να μην τον αγαπάνε οι σερίφηδες μαθητές του μετά... love is in the air... που λέει και το τραγούδι χα,χα,χα



Φτάν0ντας στο σημείο της παράβασης ο Μάσιμο αντίκρυσε έναν μάλλον αδιάφορο τύπο να χαϊδεύει ένα μουλάρι με το αριστερό του χέρι, ενώ στο δεξί κρατούσε μια κότα. Λίγα μέτρα πιο πίσω διακρινόταν ο Σκουφ σκασμένος από το πολύ φαϊ, η όρεξή του για βρώμη δεν έλεγε να καταλαγιάσει. Η εικόνα πυροδότησε τον εξής διάλογο, μια σχετικά ήρεμη στιχομυθία πριν από την καταιγίδα... όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια:

Μάσιμο Μακαρόνε (ΜΜ) Πουτ δε κοτ ντάουν σλόουλυ...

Τζο Γκαντεμς (ΤΓ) (Περιπαικτικά) Τι τρέχει σερίφη? Πάλι σου αρνήθηκαν την αύξηση? Γιατί μιλάς έτσι σφιγμένος σαν θύμα extreme δυσκοιλιότητας?

ΜΜ Είμαι ένα όργανο της τάξης και απαιτώ να μετακινήσεις το μουλάρι σου για να βγάλω το άλογό μου...

ΤΓ Το μόνο σίγουρο είναι ότι είσαι όργανο... όσο για το μουλάρι δεν πάει πουθενά... έχω δουλειά εδώ και όπως βλέπεις όλοι έχουν διπλοπαρκάρει κατά μήκος του δρόμου, δεν παλεύεται αλλιώς η κατάσταση...

ΜΜ (Οργισμένος) Τελευταία προειδοποίηση αλήτη, μετακίνησε το ζωντανό σου αλλιώς θα υποστείς τις συνέπειες του νόμου...

ΤΓ Ποιου νόμου? Αυτού που δεν εφαρμόζεται ποτέ...? Εξάλλου εσύ βρίσκεσαι εκτός περιοχής δικαιοδοσίας δεν μπορείς να με αγγίξεις... Όπως έλεγαν και οι Fun Lovin Criminals σε ένα τραγούδι τους "You got nothing on us cop!"







Πάντα με χαλαρώνει το εν λόγω τραγουδάκι και γουστάρω πολύ και το βίντεο κλιπ του... Όσο για την επίμαχη ατάκα ακούγεται προς το τέλος...



ΜΜ
(Τραβώντας πιστόλι...) Για να δούμε αν πυροβολείς όσο γρήγορα μιλάς... τράβα πιστόλι ξένε...

ΤΓ (Εμφανώς πιο χλωμός) Μα δεν είμαι οπλισμένος...





Ούτε μια μονομαχία δεν κάνουν σωστά στο Ωραιόκαστρο Σίτι... ερασιτέχνες... πάρτε Σέρτζιο Λεόνε να το ευχαριστηθείτε!


Εκείνη τη στιγμή τον Τζο Γκαντεμς πλησίασε ο Κινέζος που είχε το καθαριστήριο της πόλης. "Εντο το καλό κινεζικό όπλο... φτενό και ποιοτικό όσο λίγα, τσιν τσον...". "Άσε καλύτερα, πιο καλές πιθανότητες έχω να αποκρούσω τις σφαίρες του Σερίφη με γυμνά χέρια παρά να πυροβολήσω με το μαραφέτι που πουλάς χωρίς να σκάσει στα μούτρα μου..." απάντησε ο Τζο Γκάντεμς. "Χλωμό πρόσωπο βλέπει πολλές ταινίες Τζον Γου για αυτό θα το πάρει ο διάολος, πάω να πω στον Αλμπίνο να ετοιμάσει μια κάσα σπέσιαλ..." ανταπάντησε ο Κινέζος πριν χαθεί αστραπιαία σαν άλλος Crouching Tiger Hidden Dragon. Αμέσως μετά ο Τζο Γκάντεμς απευθύνθηκε και πάλι στο Σερίφη:

ΤΓ Και τώρα?

ΜΜ Θα σου δώσω μια επιλογή έτσι για να δεις ότι είμαι μεγαλόψυχος ο μπάτσος... Ή θα κάτσεις σαν πάπια να δεχτείς τη σφαίρα μου εκπληρώνοντας το καθήκον σου σαν καλός πολίτης ή θα πληρώσεις το πρόστιμο διπλοπαρκαρίσματος με βάση το νέο κ.ο.κ....

ΤΓ (Αποφασιστικά) Πυροβόλα με λοιπόν τι περιμένεις!!!

ΜΜ (Περίχαρος ουρλιάζει με έκσταση από την διαφαινόμενη κατάχρηση εξουσίας) Αυτή η πόλη δεν μας χωράει και τους δύο κανάγια!!!

Από τους 25 επακόλουθους πυροβολισμούς (καλά και τι έγινε που το πιστόλι του σερίφη είναι μόνο εξάσφαιρο, αυτό δεν σταμάτησε ποτέ τον Λούκι Λούκ... χα,χα,χα) "οι παράπλευρες απώλειες/θύματα" περιλάμβαναν: μια περαστική κότα, μια υδρορροή που έγινε ροκφόρ, το φορτίο δυναμίτιδας της άμαξας του Πόνι Εξπρές, 3 μίμους, 15 τζαμαρίες, όλες τις ταμπελίτσες τιμών των απλησίαστων οπωροκηπευτικών (σ.σ. αυτό θα πει εκπτώσεις to die for...) του κοντινού μανάβικου και τις τιράντες των κολλητών Μανούσου Μανουσακ, Αντον Πανουτς και Τζορτζ Κακαουνακιτσον... Μια σφαίρα τραυμάτισε επίσης και τον Τζο Γκάντεμς στο πόδι...




Η όλη μονομαχία ήταν εντελώς άδικη και τέλειωσε σε δευτερόλεπτα... κάπως σαν το βιντεάκι που παραθέτω :)


"Με φάγανε μπαμπέσικα!!! Από την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση έχω να πονέσω έτσι..." αναφώνησε ο άμοιρος πολίτης της Ωραιόκαστρο Σίτι πριν λιποθυμήσει στο χιλιομπαλωμένο και γεμάτο λακκούβες οδόστρωμα της πόλης. Από την άλλη πλευρά, στο πρόσωπο του σερίφη Μάσιμο Μακαρόνε κύλησε ένα δάκρυ χαράς. Επιτέλους, δικαίωσε τα τελευταία λόγια του μέντορά του Victor Polydor, λίγο πριν κάτι περίεργοι τύποι με άσπρα τον τυλίξουν στα λευκά σαν λαχανοσαλμά κάτι μήνες πριν "Πρώτα πυροβολούμε και μετά ζητάμε εξηγήσεις..." (σ.σ. Μεταξύ μας δεν το είπε ποτέ αλλά ποιος ανάμεσά σας βάζει το χέρι του στη φωτιά ότι δεν θα το πει... είναι η φυσική συνέχεια των πραγμάτων...). Μέσα σε αυτή την έντονη συγκινησιακή φόρτιση, ο Μάσιμο Μακαρόνε καβαλίκεψε το βαρυστομαχιασμένο άλογό του τον Σκουφ και κάλπασε προς το ηλιοβασίλεμα σιγοτραγουδώντας "Όσο η γη μας θα γυρνά θα μαστε για τα μπάζα, ρίχνοντας καμια καρπαζιά στους ξένους που κάνουν νάζια..."




Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Ηλίας του 16ου!!! Ξύλο κι όποιος αντέξει... ΑΕΕΕΡΡΡΑΑ!!!! Μεταξύ μας παιδιά, τι κορυφαία ταινία!



THE END

14 σχόλια:

  1. Πικουλίνι μου, επειδή τα ωραιότατα (κατά τα άλλα) ποστ σου είναι ...σεντόνια, πέρασα να πω ένα γεια και υπόσχομαι το απόγευμα, να φτιάξω καφέ και να τα διαβάσω όοοοολα!
    (μέρος α και βου).
    Θα επανέλθω με σχόλια επί της ουσίας!
    Προς το παρόν, πάω για ΖΖΖΖ!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαΧΑχαΧΑχαΧΑχαΧΑχαΧΑχα! Σούπερ Πίκο!
    Και μόνο που μου θύμησες το λαϊκό άσμα με τον Σκούφ σου είμαι ευγνώμων! ΣΚΟΥΦ ΣΚΟΥΦ ΣΚΟΥΦΦΦΦΦ, Ο ΑΛΟΓΟ-ΣΚΟΥΦ ΣΚΟΥΦ ΣΚΟΥΦΦΦΦ ΝΑ ΥΠΟΦΕΡΕΙΣ!χαΧΑχαΧΑχαΧΑχαΧΑχαΧΑχαΧΑ
    Έχεις σπάσει κάθε ρεκόρ πρωτοτυπίας!
    Πάντα τέτοια Πίκο και θα έχεις ακόμα περισσότερους αναγνώστες :) :)
    Υ.Γ. Σε περιμένω απ'τα μέρη μου για να δεις το FAN CLUB ΣΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι σπαγκέτι γουέστερν ήταν αυτό;
    Απ' όλα είχε!
    Καλούς, κακούς, άσχημους, ξύλο, μονομαχίες, σαλούν και άλογα (Σκουφ)!
    και εις άλλα με υγεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @σοφία

    That makes two of us:)

    @ενεσούλα

    Νομίζω επιβάλλεται ο Σκουφ να αποκτήσει δικό του καρτούν με τέτοιο όνομα χα,χα,χα!

    Πήρα τηλέφωνο τον παλιόφιλο τον Κλίντ (τον Ήστγουντ ντε) για να μπω στο κλίμα του γούεστερν, έφαγα και μια μακαρονάδα καπάκι και κάπως έτσι δημιούργησα το "σπαγγέτι γούεστερν" που διάβασες χα,χα,χα.

    @MOFO -3-

    Άντε, άντε αύριο που σου έρχομαι θα σου δώσω και αυτόγραφο. Κωλόφαρδε, ε κωλόφαρδε, χα,χα,χα! Τύπωσε και τα μπλουζάκια (μπας και βγάλουμε κανένα φράγκο τώρα που γυρίζει αχαχαχα) με το μότο :

    "Πίκο Απίκο γράψε μου μπλογκάκι τεφαρίκι, για ένα σου κείμενο πετώ βρακί, παιδί και νοίκι"

    (Ότι να ναι, μα τελείως ότι να ναι χαχαχαχα...άντε μετά να με πάρει κανείς σοβαρά χαχαχα)!

    Με αυτό τον παρανοϊκό ομολογουμένως επίλογο σας αφήνω με την ευχή να είστε καλά και να περνάτε ακόμα καλύτερα.

    Η επόμενη εβδομάδα θα είναι πιο χαλαρή ως προς το blogging μιας και θα λείπω από τη βάση μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λοιπόν, εσύ έχεις γίνει πολύ παραγωγικός! Θα σου αφιερώσω μια ολόκληρη μέρα, ελπίζω από τις επόμενες, για να τα διαβάσω όλα...Τώρα δυστυχώς ούτε αυτό δε μπόρεσα... :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πρέπει επιγόντως να δεις τι θα κάνεις με όλα αυτά που ονειρεύεσαι τη νύχτα και μετά κάθεσαι και τα κάνεις άρθρα.
    Εχει πέσει γέλιο, αυτο είναι σίγουρο.
    Μάλιστα με παραξενεύει το γεγονός οτι κάποιος ανέβασε ενα πόστ στο ευλόγιόν του με τίτλο "Θέλω να φύγω" και πήρε 60 σχόλια μεσα σε 2-3 μέρες, ενω σε άλλα βλογς με τεράστιο πλούτο γραφής, πνεύματος, χιούμορ, σάτιρας, η ανταπόκριση ειναι πολύ χαμηλή για τέτοιο πλούτο.
    Οσο εκφράζεσαι ετσι, συνέχισε.
    Εγω αυτο κάνω. Οτι εχω να πω, το λέω. Κι ελπίζω να περνάνε καλά κι άλλοι με τις βλακίες που κατεβάζω.
    Παίρνω τον Σκούφ μου και πάω στα βουνα για λίγες μέρες, θα τα πούμε Απίκε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γεια σου βρε Πίκο Απίκο!!
    Πραγματικά πώς εμπνέεσαι από ένα αστυνομικό γεγονός και γράφεις μια τόσο όμορφη ιστορία; Απορώ .. να΄σαι καλά!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @σπιτόγατος

    Την επόμενη εβδομάδα δεν έχει blogging μιας και αποχωρώ από τη βάση μου για καμία εβδομάδα. Έχεις όλο το χρόνο να διαβάσεις, κουράγιο παλικάρι μου...

    @tzonakos

    Δεν έκανα αυτό το μπλογκ για να κερδίσω κάποιο διαγωνισμό δημοφιλίας ή τίποτα τέτοιο, οπότε δεν με απασχολεί ιδιαίτερα αν το διαβάζουν 5, 10 ή 120. Εξάλλου αρκετοί διαβάζουν χωρίς να αφήνουν σχόλιο (ή αυτό ή το google analytics τα παιξε χα,χα,χα). Με νοιάζει που συναντώ ανθρώπους διαδικτυακά και έχουμε μια επαφή που ομορφαίνει την καθημερινότητά μας. Νομίζω αν δεν υπήρχε αυτή η έμφυτη ανάγκη μας για επικοινωνία κανείς δεν θα μπλόγκαρε...

    Αν έχω ένα παράπονο, αυτό είναι ότι το 3ο επεισόδιο των "Ολύμπιων Θεών" δεν το διάβασαν ίσως όσοι θα ήθελα, όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά γιατί πιστεύω ότι είναι ένα από τα πιο αστεία κείμενα που έχω γράψει. Αυτός είναι ίσως και ο λόγος που δεν έχω ασχοληθεί ακόμα με το 4ο επεισόδιο, μιας και είναι δύσκολο να γράψω κάτι που θα με κάνει εμένα τον ίδιο να γελάσω τόσο πολύ όσο το 3ο!

    @seaina

    Γεια σου καλή μου καπετάνισσα! Χαίρομαι που αυτά που γράφω βρίσκουν τέτοια ανταπόκριση. Προσπαθώ να βγάλω γέλιο χωρίς να γκρινιάζω όλη την ώρα και να γίνομαι χυδαίος και κυνικός. Από αυτά μπουχτίσαμε στην καθημερινότητά μας δυστυχώς... Από φαντασία άλλο τίποτα, οπότε μην απορείς!

    Κάτι τελευταίο για σήμερα

    Το "Εκτακτο Παράρτημα" είναι το "σοβαρό μου μπλογκ" τηρουμένων των αναλογιών πάντα. Απίστευτο κι όμως αληθινό χα,χα,χα.

    Χθες είχα μια ιδέα να "γεφυρώσω" κατά κάποιο τρόπο αυτό και το αγγλόφωνο μπλογκ μου (για τους περίεργους το link βρίσκεται στη σχετική λίστα με το όνομα DEADPOOLITE).Το κάθε μπλογκ έχει το κοινό του φυσικά και είμαι πολύ ευχαριστημένος για αυτό, αλλά η ιδέα που σκέφτηκα χθες με έκανε να χαμογελάσω και αυτό συνήθως είναι καλό:)

    Anyway, θα δούμε, είναι και θέμα διάθεσης...

    Υ.Γ. Α ρε γλυκιά μου ενεσούλα πόσο δίκιο έχεις... τα κείμενά μου είναι σεντόνια σε έκταση... αλλά και τα σχόλιά μου δεν πάνε πίσω...γμτ... χα,χα,χα

    Μέχρι την επόμενη φορά σας αποχαιρετώ και να είστε καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παλι καλα που υπαρχουν τα κειμενα σου και μας δροσιζουν μεσα στην αφορητη ζεστη της ημερας.Σκεφτομαι σοβαρα να τα εκτυπωσω και να τα παιρνω μαζι στην παραλια οπως καποιοι αλλοι παιρνουν τα βιβλια τους(lol)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Α, εγω τα τύπωσα ήδη να τα δώσω να διαβάσουν οι κοπέλλες γύρω μου στην παραλία.
    Οταν θα χουν παραδοθεί απο τα γέλια θα πέσουν εύκολα.
    Πίκε σε εκμεταλλεύομαι να κάνω δημόσιες φακ... εεεε... σχέσεις !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πικουλίνι, σου έχω πει ότι λατρεύω τους φλύαρους ανθρώπους;:Ρ
    Αρκεί βέβαια να έχουν κάτι να πουν και να με κάνουν να γελάω!!!

    Καλές διακοπές λοιπόν και να επιστρέψεις δρυμήτερος (ωχ, πως γράφεται αυτό;;;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλά ένα έχω να πω:
    ΞΕΚΑΡΔΙΣΤΙΚΟ!!!

    Μια από τις επόμενες μέρες θα διαβάσω και τις προηγούμενες ιστορίες...

    Καλές διακοπές Πίκο Απίκο, δαιμόνιε ρεπόρτερ! Και κοίτα να έρθεις ανανεωμένος και με πολλές πολλές ιδέες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Έλα μια βόλτα από το σπιτάκι μου...έχεις πρόσκληση! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή