Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2007

50 ποστ μετά...

Μια ματιά στον καθρέφτη...


Φτάσαμε λοιπόν και στο πεντηκοστό ποστ σε αυτό το αλλοπρόσαλλο μέρος της μπλογκόσφαιρας που λέγεται "Έκτακτο Παράρτημα". Ωραίο και στρογγυλό το νουμεράκι κι αν μη τι άλλο μια καλή αφορμή να κοιτάξω πως γιγαντώθηκε το μπλογκάκι μου από τα πρώτα δειλά του βήματα, στο σημερινό στέκι των 40+ επισκέψεων(εκτός κι αν τα παιξε το Google Analytics χα,χα,χα) τη μέρα.

Όλα ξεκίνησαν γύρω στο Μάρτιο αν θυμάμαι καλά... ο φίλος μου ο decoding είχε διαβάσει κάποιες ιστοριούλες που είχα γράψει και μου είπε : "Χρήστο αφού γράφεις που γράφεις γιατί δεν κάνεις ένα μπλογκ?". Δεν είχα ιδέα τι ήταν αυτό αλλά ακουγόταν ενδιαφέρον οπότε είπα να ασχοληθώ έτσι να περνάει η ώρα. Ο Decoding με είχε συμβουλέψει να διαλέξω ένα πιασάρικο ψευδώνυμο κι ένα τίτλο που να κινεί το ενδιαφέρον σε κάποιον επισκέπτη να μπει στο μπλογκ και να διαβάσει τα κείμενά μου. Τολμώ να πω ότι τον τίτλο του μπλογκ, το URL και το ψευδώνυμο "Πίκος Απίκος" τα σκέφτηκα μέσα σε δέκα λεπτά πάνω κάτω (το ίδιο συνέβη και με το ξένο μπλογκ). Όπως και να έχει επέλεξα ένα υποτυπώδες template από τις επιλογές του blogger και ξεκίνησα να γράφω... τόσο απλά...

Δεν με ένοιαζε "ποιος διάβαζε κι αν διάβαζε κανείς" αρχικά, μιας και η μόνη μου προσωπική ανάγκη ήταν απλά να γράψω... μια κλίση που την έχω από παιδί αλλά ποτέ δεν ασχολήθηκα μαζί της σε συστηματική βάση. Όπως και να έχει που και που σχολίαζε κανείς γνωστός , εγώ έμπαινα στο μπλογκ αραιά και που, αφότου δημοσιεύσω κάποιο κείμενο και τους πρώτους 1-2 μήνες έτσι πορεύθηκε το εν λόγω μπλογκοπόνημα. Κάπου στην πορεία ασχολήθηκα περισσότερο, ούτε θυμάμαι πότε να πω την αλήθεια... Απλά διασκέδαζα αφάνταστα ξέρετε:)

Θυμάμαι το πρώτο μου κείμενο στο οποίο μπήκε και σχολίασε άνθρωπος πλην συγγενών και φίλων ήταν το "No χάρτη, no πάρτυ" και ο σχολιαστής ήταν ο γνωστός σεσημασμένος blogger tzonakos. Από εκεί και έπειτα άρχισε να αυξάνει η επισκεψιμότητα στο μπλογκ μέρα με τη μέρα, αναγνώστη με τον αναγνώστη, άνθρωποι γνώρισαν τον κόσμο μου κι εγώ το δικό τους...


... μια στιγμή χαμένος στις σκέψεις μου...

Νομίζω η μεγαλύτερη αδικία του μπλογκιγκ είναι ότι κάποια παλιά ποστ που σημαίνουν κάτι για τον γραφών, τότε που όλα ήταν στο ξεκίνημα ακόμα, πέρασαν στη λήθη της μπλογκόσφαιρας μόνο και μόνο επειδή έτυχε να μην έχει το μπλογκ τότε αναγνώστες. Δεν είναι απαραίτητα τα καλύτερα κείμενα, ούτε τα πιο αστεία από αυτά που έχει γράψει αλλά είναι εκείνα που εκφράζουν καλύτερα τον ψυχισμό του την εποχή που τα έγραψε. Σε αυτά τα κείμενα ήθελα να δώσω μια τελευταία ευκαιρία, έτσι ώστε να βγουν για μια στιγμή από το τέλμα της λήθης τους, να παρουσιαστούν μπροστά στους αναγνώστες, πριν κάνουν την τελική τους αυλαία κλείνοντας συνωμοτικά το μάτι και χαθούν στον άχαρο κόσμο του μπλογκοαρχείου του "΄Εκτακτου Παραρτήματος" :


Το πρώτο ποστ στο "Έκτακτο Παράρτημα"... που να ξερα σε τι "τέρας" θα εξελισσόταν στην πορεία χα,χα,χα...

"Ένα ακόμα blog και τι έγινε?"


Για κάποιο λόγο θεωρώ αυτό το ποστ ακόμα και τώρα ένα από καλύτερα που έχω γράψει... ίσως ήταν μια εικόνα από το μέλλον του μπλογκ και το χιουμοριστικό στυλ που κυριάρχησε στην πορεία, ποιος ξέρει

"Οι Κερκιδοβλεψίες στο Ελλάς - Τουρκία"



Ίσως το πιο αγαπημένο μου ποστ, απλά είναι τόσο "εγώ"...

"Το παιδί που δεν άφησα πίσω..."


Επίσης πολύ αγαπημένο ποστ με την έννοια ότι πήρα μια απλή ιστορία της καθημερινής ζωής μου και της έδωσα μια πιο χιουμοριστική/δημιουργική πνοή... επίσης οι pics είναι απλά cool:)

"Spiderman, spiderman laughs at whatever a Spider can..."


Ένα ακόμα ποστ που το έφαγε η σκόνη ή αλλιώς το ηρωϊκό Fiat Bravo σε νέες περιπέτειες:)

"Βάστα καλό μου Bravaki, βάστα..."



Τέλος ένα ποστ για το οποίο είμαι πραγματικά περίεργος να ακούσω κάποια γνώμη μιας και ήταν το πρώτο σε στυλ "χιουμοριστικό αφιέρωμα στην ελληνική τρέλα".

"Γεια σου Ελλάδα, ποιος Θεός δεν ζήλεψε τα εξώφυλλά σου... (Μέρος Πρώτο) "



Θα μου πείτε τώρα γιατί μας αράδιασες κάποια παλιά σου ποστ, όλοι έχουμε από δαύτα αλλά δεν πρήζουμε κανένα να επιστρέψει σε αυτά... Η απάντησή μου είναι η εξής: πιστεύω τα κειμενάκια αυτά έχουν μια άλφα αξία για εμένα μιας και ήταν από τα πρώτα μου και ανεξάρτητα αν κάποιοι αφήσετε σχόλια σε αυτά ή όχι ήθελα απλά να τους δώσω μια τελευταία ευκαιρία να αγγίξουν ένα ευρύτερο κοινό μιας και τότε που τα έγραψα ζήτημα αν τα διάβασα δεύτερη φορά κι εγώ ο ίδιος:) Εξάλλου, καλό είναι να ρίχνουμε και μια ματιά στο παρελθόν που και που, πριν συνεχίσουμε το ταξίδι μας στο παρόν και το μέλλον, έτσι για να θυμόμαστε κομμάτια του εαυτού μας πώς ήταν τότε και πως εξελίχθηκαν μέχρι σήμερα.

Όσο για το μέλλον του "Έκτακτου Παραρτήματος" τι να πω? Είτε θα έχει ένα ποστ ακόμα μέσα του ο Πίκος Απίκος πριν την αυλαία, είτε πάρα πολλά, το μόνο σίγουρο είναι ότι μόνο κερδισμένος βγήκε από την όλη διαδικασία τόσο σε προσωπικό όσο και σε δημιουργικό επίπεδο. Και συμμέτοχοι σε αυτό είσαστε όλοι σας!

Ευχαριστώ παιδιά και τα λέμε σύντομα πάλι!

Χρήστος



.... και πάμε για άλλα, τα καλύτερα έρχονται!



16 σχόλια:

  1. αν και ειμαι πιθανον ο τελευταιος που ανακαλυψε το Blog αυτο, καποια στιγμη το καλοκαιρι το ειχα εκτυπωσει και το διαβασα στις καλοκαιρινες μου διακοπες απο την αρχη οπως σου ειχα πει και σε ενα παλιο μου comment.ο λογος που δεν σχολιασα ηταν επειδη ηθελα τοσα πολλα να πω σε καθε ξεχωριστο ποστ που ισως φοβηθηκα πως το να κολλησω τοσο αναλυτικα στο παρελθον ισως να το επισκιαζε καθετι καινουργιο που εγραφες.

    παντως πολλα εχουν αλλαξει στις ιστοριες σου, και οι ριζες σου δειχνουν την διαφορετικοτητα τους, και αφου σημαινουν τοσα πολλα για σενα, θα τους ριξω αλλη μια ματια και θα αφησω αυτη τη φορα τα σχολια που περασαν σαν σκεψεις απτο μυαλο μου τοτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειναι ομορφες αυτες οι αναδρομες στο παρελθον,και σιγουρα ειναι σημαντικο να κοιταμε καπου καπου σ'αυτο,γιατι ειναι αρρηκτα συνδεδεμενο με το παρον και το μελλον.
    Προσωπικα,παντα διαβαζω,αν οχι ολα,τα περισσοτερα απο τα αρχικα ποστ,οταν μ'αρεσει ενα μπλογκ και το επισκεπτομαι συχνα,ωστε να εχω μια πιο ολοκληρωμενη αποψη και να δω πως εξελιχθηκαν σιγα σιγα τα πραγματα.
    Σ'ευχαριστουμε γι'αυτο το ποστ και ειμαι σιγουρη οτι καθε νεο κειμενο σου θα ειναι ακομα πιο απολαυστικο,απο τα προηγουμενα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλα αυτά ήταν συγκινητικά που έγραψες αλλά ο τυπάκος του Resident Evil και η Zelda τί ακριβώς αντιπροσωπεύουν; Χα χα χα anyway, εύχομαι να εκατοστίσεις τα post σου, μα τι λέω, να τα χιλιάσεις! Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @dunno

    Τα σχόλια δεν είναι αυτοσκοπός για μένα. Ευχαριστώ για τα καλά λόγια!

    @armia

    Απλά για μένα έχει ενδιαφέρον πως ξεκίνησαν όλα και πως το μπλογκ απέκτησε το ύφος του στην πάροδο του χρόνου. ¨Οπως και να έχει κάποια κείμενα αδικήθηκαν πιστεύω μόνο και μόνο επειδή το μπλογκ δεν είχε πολλούς αναγνώστες τότε οπότε τους δίνω μια δεύτερη ευκαιρία να λάμψουν... έτσι για λίγο.

    @cyberella

    Ο καθρέφτης από το Silent Hill 2 συμβολίζει μια απόπειρα ενδοσκόπησης για το αν το blogging με γεμίζει ακόμα σαν ασχολία (ναι πολύ!) και αν θα συνεχίσω το "σπορ" (you bet!)

    Ο Leon S. Kennedy από το Resident Evil 4 συμβολίζει την μυστηριώδη απροβλεψιμότητα του "¨Εκτακτου Παραρτήματος" μιας και οι αναγνώστες ποτέ δεν ξέρουν τι θα γράψω μετά:)

    O Link από το Legend of Zelda the WIndwaker συμβολίζει τη διάθεση μου για το μέλλον του μπλογκ αλλά και γενικώς:)

    Και ναι όλες αυτές τις "μπούρδες" τις σκέφτηκα μόλις τώρα αλλά δεν είναι και μακριά από την πραγματικότητα αχαχαχαχα!

    Τα λέμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εδώ τι λέμε? Να τα κατοστήσεις και να τα χιλιάσεις και και και...To Happy birthday θα το πούμε του χρόνου το Μάρτιο :Ρ
    Αν και το μεγαλύτερο ποσοστό των παλαιών ποστ το έχω διαβάσει, όταν έχω χρόνο θα τα ξαναδιαβάσω!Για το γαμώτο ρε αδερφέ!
    Πρέπει να σου πω ότι το να έχεις πολλά θέματα σ'ένα blog δείχνει τον πολυδιάστατο χαρακτήρα σου!
    Oύτε μονότονος καταντάς ούτε έλλειψη ενδιαφερόντων και δραστηριοτήτων στη ζωή σου έχεις άρα keep w(alk)riting!
    Το "καλυτερότερο" της υπόθεσης είναι ότι αυτό που κάνεις σ'ευχαριστεί.(κι εμείς μαζί σου!)
    Να σαι σίγουρος ότι θα την δώσω αυτή την ευκαιρία στα παλαιότερα σου ποστ, μόλις αποκτήσω λίγο παραπάνω χρόνο.
    Να σαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τωρα, να υποθέσω οτι σου έφερα γούρι με το ποδαρικό ή οτι σε έμπλεξα σε μια ιστορία απ όπου δεν εχω ιδέα πώς και πότε θα βγούμε και αν ;
    Ωραία, θα υποθέσω οτι σε έκανα να γράψεις κι άλλο αλλα απ οτι διαβάζω, όλοι οι αναγνώστες σου είναι πολύ καλοί μπλόγκερς, τουλά-χυστον όσοι σχολιάζουν γιατι ποτέ δεν ξέρεις αν έχεις κι άλλους δέκα επισκέπτες που σε διαβάζουν μόνιμα, απλά δεν θέλουν να σου σχολιάσουν κάτι.
    Το εχω πάθει μα το μπλόγκ μιας γνωστής. Γράφει πάρα πολύ καλά, λογοτεχνικά. Απλά σε αυτα που γράφει δεν εχω τίποτα να πώ !!!
    Τι να γράψω ; " συμφωνώ, καλημερα " ;;;
    Ε, αν ειναι να κάνουμε τσατ μονολεκτικών και τριλεκτικών απαντήσεων στα μπλόγκς ας πάμε ν ανοίξουμε κανα μέσσετζερ διαβόλου πράμα.

    Πάντως θα ανασύρω κι εγω κάποια παλιά πόστς και μάλιστα εχω γράψει για το θέμα αυτό. Κείμενα που αξίζουν, δεν έτυχαν προσοχής, ή αν γράφονταν σήμερα θα τα διάβαζαν πολλοί.
    Δεν είναι "ψώνιο" να θες να σε διαβάζουν, είναι μια αίσθηση απλα να ξέρεις οτι σε άκουσαν, ακόμα κι αν δεν απάντησαν.
    Καλημέρα Απίκε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. hello pikos!! to kratas poli kala to blog! m'aresei na mpaino kai na koitazo tis anartiseis sou. exoun endiaferon. ego kourastika me to diko mou...leo na to paratiso! kali sinexeia kai tin kalispera mou!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σε ανακάλυψα από ένα σχόλιό σου σε ένα άλλο blog. Όντως το "Πίκος Απίκος" είναι πιασάρικο και με οδήγησε να μπω και να σε ανακαλύψω (τελείως συμπτωματικά μερικές ημέρες πιο πριν συζητούσα με μια παρέα για τη Φρουτοπία).
    Anyway, θεωρώ ότι όντως έχεις πολύ ταλέντο και χαίρομαι που σε διαβάζω!
    Να τα διπλασιάσεις λοιπόν!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εύχομαι ολόψυχα καλή συνέχεια! Δεν έχω χρόνο αυτή τη στιγμή να διαβάσω τις παλιές αναρτήσεις, αλλά είναι πολύ καλή ιδέα να βάλεις τους υπερσύνδεσμους, και θα επιστρέψω σύντομα για να τις διαβάσω. Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ante kali sunexeia piko...mas exeis parasurei se euxaristes stigmes....exeis to monadiko tropo na grafeis...kammia fora zileuw giati om logos mou einai oti pio aplo uparxei...kai tha ithela na mporousa na grafw se allo ufos...alla kaneis den einai teleios...xaxa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @mofo -3-

    Σ'ευχαριστώ γενικώς ΡΕ ΦΙΛΕ (αχαχαχαχα... ξέρεις εσύ...χαχαχαχα):)

    @tzonakos

    Το σχόλιο υποδηλώνει την ανάγκη κάποιου να δηλώσει ένα παρών και να επικοινωνήσει. Τι πιο όμορφο!

    Τα πολλά σχόλια δεν είναι αυτοσκοπός για μένα απλά μου αρέσει να αλληλεπιδρώ με τα φιλαράκια μου εδώ στην μπλογκόσφαιρα:).Και που ξέρεις μπορεί οι "σπόροι" για πιο ουσιαστικές και προσωπικές φιλίες να έχουν ήδη φυτευτεί εν αγνοία μας:)

    @melina

    Προσωπικά μου αρέσει πολύ το μπλογκ σου αλλά σημασία έχει να σε γεμίζει ως ασχολία αλλιώς δεν έχει νόημα. Ευχαριστώ για τα καλά λόγια.

    @seaina

    Όσο υπάρχει καλή παρεούλα σαν τη δική σου δεν βλέπω το λόγο να μην συνεχίσω!

    @σοφία

    Τα κείμενα είναι εκεί απλά το υπενθύμισα:) Αν κανείς θέλει να τα διαβάσει ακόμα καλύτερα αλλά δεν χάλασε και ο κόσμος και να μην διαβαστούν. Σε ευχαριστώ για την παρέα Σοφία!

    @Topapei

    Εγώ πάλι σε ζηλεύω γιατί με καμιά δεκαριά σειρές τα λες όλα ενώ εγώ γράφω και γράφω και γράφω ... :)

    Νομίζω όταν δείτε ποστ : "Σήμερα πήγα στη λαϊκή αγορά και αγόρασα 1 κιλό ντομάτες..." θα ξέρετε ότι το τέλος του μπλογκ μου είναι κοντά...:)

    Να είμαστε όλοι καλά, παιδιά και ελπίζω να έρθει η στιγμή κάποιους από εσάς να σας γνωρίσω από κοντά μιας και φαίνεστε υπέροχοι άνθρωποι με βάση την εικόνα σας που βγάζετε εδώ. Όπως είπα μόνο κερδισμένος έχω βγει -ως τώρα- από την ενασχόληση με το blogging:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ωραίος ρε Πίκο!!!
    Εύχομαι πριν την αυλαία να ακολουθήσουν πολλά post ακόμα...

    -Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητέ μου Πίκο, αν και σε έχω παραμελήσει τελευταία, σου εύχομαι να τα χιλιάσεις και να αποκτάς όλο και περισσότερους αναγνώστες!!!

    Είναι όμορφο και άκρως ψυχαγωγικό (με την καλή έννοια) να διαβάζεις, σκέψεις, εμπειρίες, συναισθήματα ανθρώπων που δεν τους ξέρεις αλλά είσαι μια μεγάλη παρέα μαζί τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τί να πεί κάποιος για τον Πίκο-blogger?... πέραν από συμπαθέστατος, είναι κωρίως πολυθεματικός αλλάζοντας συχνά θέματα τα οποία τα υποστηρίζει παραδειγματικά!

    Να τα 1000ιάσεις λοιπόν!!!

    -Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χαίρομαι που αποφάσισες να ασχοληθείς με το σπορ του μπλογκινγκ!
    Χαίρομαι να διαβάζω τα κείμενά σου.
    Χαίρομαι που σε γνώρισα.
    Αυτή την ιδέα με την αναδρομή την ψιλοείχα κι εγώ, έκανα και σχετικό ποστ, ρώτησα τη γνώμη των αναγνωστών μου αλλά οι απόψεις για τη χρησιμότητα του εγχειρήματος δίχασαν τα πλήθη και δεν το συνέχισα!:Ρ
    Όπως και να έχει, εμένα μου άρεσε που διάβασα παλιότερα κείμενά σου που δεν είχα προλάβει να δω και που εσύ τα θεωρείς καλά και μπορεί ακόμα και να σε αντιγράψω σε κάποιο επετειακό δικό μου ποστ!;)
    Τα ευχαριστήριά μου και στον Decoding για την προτροπή!
    Και στα χίλα ποστ Πικουλίνι μου,
    your No1 fan,
    Ενεσούλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Και καλή συνέχεια λοιπόν. Πέρασα και δύο λεπτά να χαζεύω τα πουλιά στο banner...(άκου να δεις τώρα ...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή