Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2007

Ας παίξουμε Fantasy Football, το Champions League αρχίζει!

Αν είσαι ποδοσφαιρόφιλος ξέρεις καλά τι σημαίνει Champions League... είναι το ποδόσφαιρο στα καλύτερά του. Αν δεν είσαι ποδοσφαιρόφιλος δεν θα γίνεις με αυτό το ποστ:)




Εδώ και μερικά χρόνια, τέτοια εποχή περίπου, ξεκινάει η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση ποδοσφαίρου το Champions League(φέτος αρχίζει στις 18 Σεπτεμβρίου). Πάλι, ανά δύο εβδομάδες, η Τρίτη και η Τετάρτη το βράδυ είναι αφιερωμένες στο να απολαύσουμε όμορφο ποδόσφαιρο εμείς που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ το αγαπάμε. Πέρα από την παρακολούθηση αγώνων εδώ και μερικές σεζόν υπάρχει κι ένας συμπληρωματικός τρόπος να απολαύσει κάποιος την γιορτή του Champions League ακόμα παραπάνω. Ένα παιχνίδι που λέγεται Fantasy Football.



Το Fantasy Football είναι ένα on-line δωρεάν (σας ξέρω τι τσαμπατζήδες είστε όλοι χα,χα,χα) παιχνίδι στο οποίο ο κάθε παίχτης φτιάχνει τη δική του virtual ομάδα αποτελούμενη από ποδοσφαιριστές που συμμετέχουν στους πραγματικούς αγώνες. Ο σκοπός του παιχνιδιού είναι η virtual ποδοσφαιρική σου ομάδα να μαζέψει αθροιστικά περισσότερους πόντους από τις αντίστοιχες virtual ομάδες, άλλων συμμετεχόντων στο παιχνίδι. Οι πόντοι απονέμονται με την εξής απλή λογική : Αν έχεις επιλέξει στη virtual ομάδα σου έναν επιθετικό που παίζει σε ένα συγκεκριμένο(πραγματικό) ματς και αυτός σκοράρει, τότε παίρνει κάποιους πόντους. Πόντοι αποδίδονται στους ποδοσφαιριστές για διάφορους λόγους όπως αν έδωσαν κάποια τελική πάσα για γκολ(assist), αν κράτησαν το μηδέν στην άμυνα οι αμυντικοί κλπ. Επίσης υπάρχουν και αρνητικοί πόντοι αν κάποιος παίχτης αποβληθεί, αν χάσει πέναλτι, αν φάει κίτρινη κάρτα κλπ.

Πραγματική απόλαυση! Άτιμο ποδόσφαιρο, πως μας ξεσηκώνεις μερικές φορές:) Κυρίες και κύριοι ένα από τα ωραιότερα δευτερεύοντα πράγματα στη ζωή, το ποδόσφαιρο, στις καλύτερες στιγμές του! Enjoy:)


Ξεκινάς λοιπόν να φτιάξεις την ομάδα σου (σχεδιάζεις την εμφάνισή της/διαλέγεις όνομα), και σου δίνει το Fantasy Football κάποια virtual χρήματα, με τα οποία επιλέγεις συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές οι οποίοι πιστεύεις ότι θα διακριθούν στους πραγματικούς αγώνες ποδοσφαίρου της κάθε αγωνιστικής οπότε θα δώσουν και περισσότερους πόντους στη virtual ομάδα σου! (Φιου! Μάλλιασε η γλώσσα μου, τι εξαντλητική πρόταση χα,χα,χα) Καθόλου άσχημα έτσι:)

Αν και όλες οι virtual ομάδες που συμμετέχουν στο παιχνίδι είναι μέρος μια συνολικής βαθμολογίας αυτό που κάνει το παιχνιδάκι πραγματικά απολαυστικό είναι η δυνατότητα να κάνεις το δικό σου πρωταθληματάκι και να καλέσεις άτομα που εσύ θέλεις να παίξουν! Το κάθε league έχει και το forum του οπότε μπορεί να "τη λέει" ο ένας στον άλλο άφοβα και να χαβαλεδιάζουμε όλοι μαζί με το ποδόσφαιρο. Έχει πλάκα πιστέψτε με:)

Εγώ έκανα και φέτος το δικό μου λιγκ που λέγεται "Shoot the bloody ref" ("πυροβολήστε το διαιτητή" χα,χα,χα, ναι δίνω πάντα το καλό παράδειγμα χα,χα,χα) και σκέφτηκα να καλέσω όποιο/όποια από εσάς, τα διαδικτυακά μου φιλαράκια θέλει να συμμετάσχει. Αν έχετε φίλους, γνωστούς κλπ που ξέρετε ότι ασχολούνται με net και μπαλίτσα είναι όλοι επίσης ευπρόσδεκτοι!

Σας παραθέτω τώρα ένα link για να κάνει όποιος θέλει register στο final fantasy football game και να φτιάξει την ομάδα του:

http://en.uclfantasy.uefa.com


Από τη στιγμή που θα κάνετε register και θα επιλέξετε ποδοσφαιριστές, εμφάνιση και όνομα για την ομάδα σας μπορείτε πλέον να συμμετάσχετε στο πρωταθληματάκι μου επιλέγοντας την επιλογή Join league που βρίσκεται στο δεξί sidebar και στη συνέχεια να γράψετε τον κωδικό 37930-7734 στο αντίστοιχο λευκό κουτάκι. Μετά απλά πατήστε το κουμπί Join League και είστε πλέον μέλος του League. Αν υπάρχει κάποια δυσκολία ή απορία επικοινωνήστε μαζί μου στο: we.love.football@hotmail.com




Ας μάθουμε "τα βασικά" του Fantasy Football τώρα, παρέα με τον Κυρ Νικόλα τον Αλέφαντο. Τον άνθρωπο που είναι τόσο "γουρλής" που όποτε κοούτσαρε τον Ολυμπιακό πήρε ο Παναθηναϊκός double! Γύρνα πίσω κυρ Νικόλα, σαν αγνός Βάζελος σε εκλιπαρώ:)



Μερικά tips για αρχή, όταν φτάσετε πλέον στο σημείο να επιλέγετε παίχτες, για να γίνει η ζωή σας ευκολότερη:

- Η επιλογή του Captain (Aρχηγού) της ομάδας είναι πολλή σημαντική γιατί οι πόντοι του διπλασιάζονται στο τέλος κάθε αγωνιστικής. Οπότε βάλτε κάποιον ποδοσφαιριστή που πιστεύετε πολύ ότι θα σκίσει! Έναν μέσο ή επιθετικό που θα βάλει γκολ ή θα δώσει τελική πάσα(assist) για γκολ ας πούμε ή έναν αμυντικό που προωθείται ή είναι ικανός να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα σε ένα εύκολο (στα χαρτιά) ματς για την ομάδα του.

-Για κάθε αγωνιστική υπάρχει μία προθεσμία μέσα στην οποία μπορείτε να υποβάλλετε τη σύνθεση της ομάδας σας. Aν υποβάλλετε εκπρόθεσμα τη σύνθεση της ομάδας δεν θα δεχτεί τις αλλαγές σας το παιχνίδι. Καλό είναι όταν θα κάνετε register να τσεκάρετε το κουτάκι που σας ρωτάει αν θέλετε να παίρνετε ενημερώσεις για το παιχνίδι από τo UEFA.COM. Στην ουσία μια μέρα πριν κλείσει η προθεσμία για την επόμενη αγωνιστική ένα e-mail έρχεται να σας υπενθυμίσει ότι ήρθε η ώρα να κάνετε ομάδα για την επερχόμενη αγωνιστική αν δεν το έχετε κάνει ήδη ή απλά το ξεχάσατε.

-Την πρώτη αγωνιστική οι μεταγραφές είναι τσάμπα οπότε δώστε του να καταλάβει! Τις επόμενες αγωνιστικές και μέχρι τη φάση των νοκ αουτ παιχνιδιών, η πρώτη μεταγραφή(νομίζω και η δεύτερη) είναι τσάμπα, αλλά για κάθε παραπάνω αλλαγή παίχτη σας αφαιρούνται δύο βαθμοί από το συνολικό σκορ. Καλό είναι να κοιτάτε τι ματς έρχονται και κάποιους παίχτες που θα πάρετε να τους πάρετε με προοπτική αρκετών αγώνων(δηλαδή αγώνων στους οποίους πιστεύετε ότι μπορούν να διακριθούν). Για παράδειγμα, αν παίζει η Μπαρτσελόνα με την Στεάουα Βουκουρεστίου μην πάρετε για τερματοφύλακα αυτόν της Στεάουα γιατί το το πιο πιθανό είναι να μην σταματήσει να μετράει γκολ στο συγκεκριμένο αγώνα:) Αντιθέτως παίχτες μεγάλων ομάδων, κάποια αστέρια, και μεγάλες ομάδες με ευνοϊκό αγωνιστικό πρόγραμμα (όταν δηλαδή παίζουν αρκετές φορές με ομάδες χαμηλότερης δυναμικότητας) είναι καλοί λόγοι για να επιλέξετε παίχτες από εκεί γιατί πιθανώς δεν θα χρειαστεί να τους αλλάξετε άμεσα.

- Το σύστημα της ομάδας καθορίζεται από τη θέση των παιχτών που παίζουν. Για να αλλάξετε παίχτη της ομάδας σας με άλλον που είναι αναπληρωματικός απλά κάντε κλικ στο βελάκι δίπλα στο όνομά του και μετά κάντε κλικ στο αντίστοιχο βελάκι αυτού που θέλετε να μπει βασικός και voila ! έγινε η αλλαγή. Aπλό. Παίξτε και θα τα βρείτε όλα. Όταν είστε ετοιμοι και ευχαριστημένοι για τις επιλογές σας πατήστε απλά Confirm Selection που αναγράφεται σε ένα κουμπάκι κάτω από την ομάδα σας.

- Τέλος προσοχή όταν η ένδειξη "i" δίπλα στο όνομα κάθε παίχτη χρωματιστεί κόκκινη! Αυτό σημαίνει ότι ο συγκεκριμένος παίχτης είναι ή τραυματίας ή τιμωρημένος οπότε δεν παίζει σε επερχόμενους αγώνες. Αν τον έχετε στη virtual ομάδα σας διώξτε τον και πάρτε άλλον, κι αν σκεφτόσαστε να τον αγοράσετε για κάποια συγκεκριμένη αγωνιστική θα κλαίτε τα λεφτά σας μιας και δεν θα παίξει:)

Αυτά είναι πάνω κάτω τα πιο σημαντικά που πρέπει να προσέξει ένας πρωτόπειρος του Fantasy Football και εν τέλει πειραματιστείτε και παίξτε με τις διαθέσιμες επιλογές, ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ:)

Φυσικά είναι ευπρόσδεκτες και ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ που αν μη τι άλλο με "καράφλιασαν" με τη συμμετοχή τους και τις ποδοσφαιρικές τους γνώσεις σε προηγούμενο ποδοσφαιρικό ποστ μου:)

Ακόμα εδώ είστε ποδοσφαιρόφιλοι αναγνώστες? Τς, τς, τς... μα καλά δεν τα είπαμε είναι ώρα για FANTASY FOOTBALL και θα χαρώ πολύ να διασκεδάσουμε μαζί!

Να είστε καλά και για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να μου στείλετε e-mail στο we.love.football@hotmail.com , δεν δαγκώνω:)



2 σχόλια:

  1. xairetai! oraio blog! kalo protathlima na efxitho...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα είναι σίγουρο...I'll be there για άλλη μια φορά!
    Κι αν πέρυσι έχασα το πρωτάθλημα από σένα, Πίκε Απίκε στο παρα πέντε στη κυριολεξία, φέτος δε το χάνω με τίποτα!
    Να ξέρεις ότι θα είναι μια ζόρικη χρονιά φέτος (απ'ολες τις απόψεις χαχαχα ξέρεις εσύ)!
    Οσον αφορά τους bloggers που δεν έχουν ιδέα περι τίνος πρόκειται δεν θα χάσουν παρά 5 λεπτά τη βδομάδα ή ανά 2 βδομάδες, για το συγκεκριμένο παιχνίδι!
    Δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο :Ρ
    Να σαι καλά Πίκο(λο) και σύντομα θα με βρεις στη Λίγκα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή