Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2007

Eυρωμπάσκετ 2007... το σύνθημά μας είναι ένα : "THIS IS SPASTA (τα στεφάνια)"!!!

Για να το ξεκαθαρίσω δεν είμαι από εκείνους τους "Ελληνάρες" που τα ισοπεδώνουν όλα και όλους όταν η ομάδα μας δεν πάει καλά. Δεν έχω καμία πρόθεση να μηδενίσω κανένα παίχτη ή μέλος του τεχνικού επιτελείου της Εθνικής με αυτά που θα γράψω παρακάτω γιατί τους ευγνωμονώ απεριόριστα για αυτά που μου έχουν ήδη προσφέρει. Από την άλλη πλευρά όμως έχω κάθε πρόθεση να γελάσω και ως γνωστόν όταν θέλω να γράψω κάτι που να με διασκεδάζει η παράνοιά μου (κάποιοι το λένε χιούμορ, άκου εκεί συκοφαντίες...χα,χα,χα) δεν γνωρίζει όρια...

Το πρόβλημα της Εθνικής Ελλάδας είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν σκοράρει ούτε με αίτηση. Επί του παρόντος είναι πιο πιθανό να πάρει ο Παπαθεμελής τις εκλογές παρά να βάλει ο Σπανούλης μπάσιμο, για τέτοιες extreme καταστάσεις μιλάμε...




Έτσι θέλω να παίζουμε...


Παρακάτω παραθέτω τις σκέψεις μου για τους παίχτες της Εθνικής μας και μερικές ευχές για το υπόλοιπο του Ευρωμπάσκετ:

Ελπίζω ο Σπανούλης να πάψει να πιστεύει ότι πρωταγωνιστεί στο Ριμέϊκ των "Ελεύθερων Πολιορκημένων" και αντί για "Έξοδο του Μεσολογγίου" να κάνει κανένα νορμάλ μπάσιμο.

Ευελπιστώ ότι όταν έχει τη μπάλα ένας παίχτης μας, οι υπόλοιποι να μην κινούνται στους ελεύθερους χώρους με την σβελτάδα των συνταξιούχων όταν πάνε να πάρουν τη σύνταξη.

Εύχομαι ο Χατζηβρέτας να θυμηθεί κάτι από τον καιρό που ήταν ο πρώτος Έλληνας σκόρερ στο Ελληνικό πρωτάθλημα από την εποχή του Γκάλη, πολύ πριν γίνει ο άβουλος χέστ... ρολίστας που είναι τώρα. Ο συγκεκριμένος παίχτης αντιμετωπίζει κάθε σουτ πλέον, με τόσο άγχος σαν να κάνει εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς....

Προσμένω ότι ο κάτι μεταξύ "Teddy bear και Τελευταίος Σαμουράι" Παπαδόπουλος θα πάψει να κινείται με τη χάρη ενός "βούβαλου με πατίνια" όπως κάνει στα τελευταία ματς και θα θυμηθεί ότι μπορεί να καρφώσει και "εκτός slow motion" όπως κάνει τώρα και τον έχουν φλομώσει στην τάπα...

Ελπίζω ο Δήμος Ντικούδης να συνεχίσει να παίζει έτσι όπως ακριβώς κάνει τώρα. Είναι ένας παίχτης που ποτέ δεν τον "πήγα" αλλά μου αποδεικνύει με την απόδοσή του ότι πιθανώς έκανα λάθος (σ.σ. είδατε το είπα, όντως δεν είμαι Ελληνάρας χα,χα,χα)

Κώστα Τσαρτσαρή καλό κουράγιο να τρως ξύλο μέσα στη ρακέτα σαν κομπάρσος σε ταινία του Μπαντ Σπένσερ...Όσο μπορείς βάζε και κανένα καλαθάκι γιατί καιγόμαστε...:)




Κι έτσι παίζουμε επί του παρόντος...:)


Θέλω ο Διαμαντίδης και ο Παπαλουκάς να βρουν ένα ψήγμα αντοχής ακόμα μιας και προέρχονται από μία εξαντλητική σεζόν και οι δύο και να προσφέρουν το κάτι παραπάνω όπως αποδεδειγμένα μπορούν. Α, παιδιά, με ρέγουλα το μπλογκινγκ προέχει το ευρωμπάσκετ:) (Απλά αστειεύομαι χε,χε,χε. Less blogging more scoring please...)

Εύχομαι ο Γιαννάκης να δώσει περισσότερο χρόνο συμμετοχής σε Βασιλόπουλο, Ζήση που έχουν και το ταλέντο και τη φρεσκάδα να προσφέρουν και κάποιο χρόνο συμμετοχής στον Πελεκάνο και τον Μπουρούση που πήγαν εκεί ως παίχτες και όχι ως φυσικοθεραπευτές (σ.σ. Δηλαδή έτσι πιστεύω, γιατί αν κρίνω από τα δευτερόλεπτα που έχουν παίξει ως τώρα μπορεί να είναι και διπλοθεσίτες χα,χα,χα)

Τέλος σε εσένα, Μιχάλη Κακιούζη, τον απόλυτο συγγραφέα και βιογράφο αυτής της Εθνικής εύχομαι να γράψεις και δεύτερο βιβλίο με τίτλο : "To μυστικό του να αστοχείς από μέση και μακρινή απόσταση με όλους τους δυνατούς τρόπους και άλλες ιστορίες μπασκετικού τρόμου!"

Αν αυτή η ξηρασία στο σκοράρισμα συνεχιστεί νομίζω ήρθε η ώρα να επαναφέρουμε τον Γκάλη στην ενεργό δράση , δεν παλεύεται αλλιώς η δουλειά:)



Τι να λέμε τώρα...Oυφ, μελαγχόλησα ο Απίκος :)




Καλή συνέχεια στην Εθνική και καλή δύναμη στα παιδιά και όπου φτάσουν βρε αδερφέ!


Υ.Γ.1 Έτσι μου ρθε και το έγραψα αυτό το κειμενάκι, να σπάσω λίγο την προεκλογική βαρεμάρα...

Υ.Γ. 2 Έγραψα και έβαλα αυτό το 'μπασκετικό έπος' (λέμε και καμία μαλ... να περνάει η ώρα χα,χα,χα) στο μπλογκ, στο τσάκα τσάκα, οπότε είναι ψιλό 'ότι να ναι' χα,χα,χα.

Τα λέμε!



9 σχόλια:

  1. Ωραίο το κειμενάκι σου!

    Όπως είπα και στο δικό μου post θέλω να ελπίζω ότι η Μαδρίτη θα φανεί πιο γουρλίδικη από την Γρανάδα!

    Thelo muchos kalathos που λέει και η διαφήμιση!

    Να φανταστείς από την ΤΟΣΗ αστοχία ακόμα και στα ελεύθερα καλάθια άρχισα να σκέφτομαι "βρε μπας και τα έχουν στραβά προς τα πάνω τα στεφάνια και δεν μας κάθεται ούτε μια βολή με τίποτα;!!!"

    Καλή επιτυχία στην ομαδάρα μας αύριο! Άντε να μας δείξει τον καλό της εαυτό! Εδώ είχαμε κερδίσει τους Αμερικανούς! Σίγουρα έρχονται πολλοί παίκτες από δύσκολη και κουραστική χρονιά, αλλά όταν είσαι επαγγελματίας πρέπει να δίνεις το 100% σου - το οποίο δεν έχουμε δει ακόμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το θέμα για μένα πίκο απίκο είναι ότι από τη στιγμή που ο Φώτσης(ο πιο φορμαρισμένος παίχτης στα φιλικά)τέθηκε εκτός ευρωμπάσκετ,χάλασε όλο το στήσιμο και ο τρόπος παιχνιδιού της ελληνικής ομάδας....Σίγουρα η τωρινή ελληνική ομάδα δεν είναι μια ομάδα που βασίζεται εξ ολοκλήρου σε έναν και μόνο παίχτη,αλλά κακά τα ψέματα άξιος αντικαταστάτης του Αντώνη αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει.

    Δε λέω,καλός ο Ντικούδης αλλά δεν έχει το περιφερειακό σουτ(αν και από ότι φαίνεται τείνει να γίνει ο καλύτερος σουτέρ της ελληνικής ομάδας)

    Δε λέω,καλός ο Πελεκάνος αλλά από εμπειρία....

    Δε λέω,καλός ο Βασιλόπουλος αλλά κάπου και αυτός φαίνεται να κολλάει από το άγχος

    Δε λέω,καλός ο Τσαρτσαρής αλλά πολύ χαίστης ρε παιδί μου...

    Ευελπιστώ πάντως και εγώ σαν έλληνας που σέβεται τον εαυτό του(λέμε τώρα)ότι η ομάδα θα αφυπνιστεί...πόσο πιο χάλια άλλωστε να παίξει(στην επίθεση και μόνο)Μου φαίνεται και κάπως παίχτες της κλάσσης του Διαμαντίδη,του Παπαλουκά,του Σπανούλη και των άλλων παιδιών να επιτρέψουν στον εαυτό τους και άλλες τέτοιες άσχημές εμφανίσεις...

    Ίδωμεν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελα ρε Απίκο, δεν το πιστεύω λέμε.
    Εγραψες κι εσυ για το Ευρωμπάσκετ, όπως εγραψα κι εγω το μεσημέρι αλαλ το ανέβασα πριν λίγο.
    Α, τα μεγάλα πνεύματα μιλάμε συναντώνται !
    Λοιπόν τα λες μια χαρά, συνφωνώ σε όλα.
    Συνοψίζοντας, πρέπει τα παιδιά να ξεμπλοκάρουν λίγο, αλλιώς δεν πρόκειται να δούμε καλό μπάσκετ και ας κερδίζουν, όπως πχ με Ρωσία, Σερβία.
    Ντικούδης και Ζήσης μεχρι στιγμής πάνε καλά, οι υπόλοιποι κανουν πολλά λάθη γμτ. Αν παίξει ο Ζήσης με Διαμαντίδη και εναλλαγη Χατζηβρέττα-Κακιούζη-Βασιλόπουλου θα τραβήξει καλύτερα το πράγμα.
    Εκει που λείπει ο Φώτσης ειναι όχι μόνο στο σουτ, αλλα και σε κάποια επιθετικά ριμπάουντ.

    Η ευστοχία τους τι να λέμε, γεννάνε τα κοκκόρια !

    Αντε, βρηκα κι εναν μπασκετικό βλόγκερ, χαχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΥΓ, Ο τίτλος πολυ ταιριαστός, μου δίνεις ιδεα για ενα φωτομονταζάκι, χεχεχε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @danah

    Εμένα η ατάκα σου στον decoding για τον Παπαδόπουλο και την τάπα του με τους Σέρβους ακόμα με κάνει να γελάω. Να το ξέρεις:)

    Όσο για τη συνέχεια του Ευρωμπάσκετ... θα δείξει:)

    @μιχάλης

    Καλωσήρθες φίλε! Νομίζω συμφωνούμε απόλυτα, τι άλλο να προσθέσω:)

    @tzonakos

    Το πιστεύεις δεν το πιστεύεις είναι μια πραγματικότητα. Ρε μπας και είμαστε separated at birth:)Συμφωνούμε για τα αγωνιστικά.

    Τα λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάλι μ'έκανες και ξέσπασα σε γέλια στο γραφείο!
    Πολύ όμορφο το ποστ σου και θα σε παρότρυνα να συνεχίσεις να γράφεις για το Eurobasket μια και πάμε απ'το κακό στο χειρότερο!
    Πέρα απ'τη πλάκα παιδιά, η ομάδα έχει φάει τρελό κόλλημα (σαν τον τύπο στην Ανίτα Πάνια) και δε μπορεί να σταυρώσει καλάθια και εφνιδιασμούς! Αδυνατώ να πιστέψω ότι πάθανε ομαδικώς μαλάκινση κι έχουν ξεχάσει τα βασικά του μπάσκετ!
    Πέρα από την κριτική τώρα ας ευχηθούμε να πάψει να μας γυρίζει η τύχη την πλάτη σ'αυτό το Ευρομπάσκετ και να βελιωθεί το παιχνίδι μας το συντομότερο δυνατό!
    Προσωπικά πιστεύω και στον Γιαννάκη και στους παίχτες(εκτός του Χατζιβρέτα :Ρ)
    Vamos Hellas!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αιφνιδιασμούς κι όχι Εφνιδιασμούς!
    Μη ξεχάσουμε κι εμείς τα βασικά της ορθογραφίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κι όμως κατι πήγε να γινει με τον Χατζηβρέττα.
    Του ειπε να κάνει περισσότερα σουτ.
    Δεν μπήκαν όμως και εκεινο το τραγικό 16% στα τρίποντα με την Ισπανία δείχνει ακριβώς το πρόβλημα στην επίθεση.
    Με άλλα λόγια αν δεν βάλουν το λιγότερο 67 πόντους, δεν κερδίζουν το μάτς φέτος.
    Και ειναι και λίγοι οι 67 εδω που τα λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @MOFO -3-

    Εδώ ο Παπαδόπουλος έχει ξεχάσει τα βασικά του μπάσκετ δεν χάλασε ο κόσμος να κάνεις και κανένα ορθογραφικό λάθος μέσα στον πατριωτικό σου οίστρο:)

    O Χατζηβρέτας είναι απλά ένας άβουλος ρολίστας πια. Γαμ... τον Ομπράντοβιτς, γαμ...!

    @Tzonakos

    ¨Οταν μπουν τα σουτ του Χατζηβρέτα θα είμαστε ήδη στους Ολυμπιακούς της Κίνας με τους ρυθμούς που σουτάρει... Μακάρι να "πάρει φωτιά" ο παίχτης και να σκοράρει σαν τρελός αλλά δεν βλέπω φως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή