Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2007

Αυτή είναι η Ελλάδα που θέλω και ΜΑΣ αξίζει...

Aν και αδικώ το προηγούμενο ποστ μου- που πιστεύω έχει πολλή μεγαλύτερη σημασία από αυτό εδώ - ήθελα να μοιραστώ κάτι μαζί σας:



Αυτό είναι το σημερινό εξώφυλλό της αθλητικής εφημερίδας SPORTDAY.

Στην ένθετη φωτογραφία (εκεί που γράφει "Μάγκες Αποτύχαμε") είναι το εξώφυλλο που είχε ετοιμάσει η εφημερίδα με βάση την κατάσταση στο ματς 3 λεπτά πριν το τέλος... Ήταν ένα εξώφυλλο ήττας, ένα εξώφυλλο χαμένων ευκαιριών...

Η Εθνική "γύρισε το ματς" και νίκησε με το δραματικό τρόπο που το έκανε... Οι άνθρωποι της εφημερίδας δεν κρύφτηκαν πίσω από ξύλινες γυαλιστερές θριαμβολογίες και λαμπερά εξώφυλλα... Αλλά είχαν το θάρρος (ναι ΘΑΡΡΟΣ , γιατί στην Ελλάδα του 2007 εκεί καταντήσαμε το να ζητά κάποιος συγνώμη να θεωρείται βλακεία και ένδειξη αδυναμίας...) να βγάλουν το εξώφυλλο που είχαν έτοιμο, λίγο πριν το τέλος του ματς, μην πιστεύοντας ότι η ομάδα θα νικήσει, μαζί με το εξής συνοδευτικό κείμενο:

"To εύστοχο τρίποντο του Λάκοβιτς (61-49) μας ανάγκασε να ετοιμάσουμε αυτό το πρωτοσέλιδο 2' και 40'' πριν από τη λήξη του παιχνιδιού. Ακόμα και εμείς δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε οτι τα παιδιά του Γιαννάκη θα έφταναν στη μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία του μπάσκετ. Τους το αφιερώνουμε μαζί με μια συγνώμη..." SPORTDAY


Ένα βιντεάκι με δηλώσεις του Παπαλουκά σε δημοσιογράφο μετά το τέλος του νικηφόρου αγώνα με τη Σλοβενία, προσέξτε τι λέει γύρω στο 0:27, εκεί είναι "το ζουμί της υπόθεσης":




Και φυσικά το καλύτερο για το τέλος...






Το συμπέρασμα? Υπάρχει ένα κομμάτι της Ελλάδας που αντιστέκεται... που αντιστέκεται στη μιζέρια και στη μοιρολατρεία.... που μεγάλωσε με κάποιες βασικές αρχές και που πεισμώνει όταν όλοι γύρω του του λένε : "Είσαι βλάκας, η Ελλάδα δεν λειτουργεί έτσι, η Ελλάδα είναι μόνο μιζέρια, λαμογιά και κέρδος πατώντας επί πτωμάτων...Οι αρχές είναι για τους ηλίθιους και τους ονειροπόλους". Για να επιβιώσουμε σε αυτή τη χώρα όλοι κάνουμε μικρούς ή μεγάλους συμβιβασμούς αλλά όλα έχουν και τα όρια τους. Υπάρχει ένα ΚΑΛΟ κομμάτι της Ελλάδας πέρα από τα παράθυρα και την τηλεοπτική βλακεία... Πέρα από κάποιους ανθρώπους που ξέρω προσωπικά είχα απογοητευτεί δεν σας το κρύβω. Πίστευα πως είμαι μια παραφωνία στην παράνοια της χώρας μας, μόνος σαν την καλαμιά στον κάμπο να πιστεύει πως αυτή η χώρα που ζούμε αξίζει κάτι καλύτερο. Το μόνο μου ¨αμάρτημα" ήταν ότι βγήκα από τα σύνορα της χώρας μας και άνοιξα τους ορίζοντές μου, είδα κάτι καλύτερο - σε κάποιους βασικούς τομείς- και σκέφτηκα "Γιατί να μη γίνει και σε εμάς?".

Είμαι ρεαλιστής, η κοινωνία μας έχει δομηθεί πάνω σε κάποιες αρρωστημένες αντιλήψεις και αναχρονιστικές προδιαγραφές και είναι δύσκολο να αλλάξει. Παρόλα αυτά μέσα μου διατηρώ μια ελπίδα ότι αυτός ο τόπος που αγαπώ αξίζει κάτι καλύτερο και προοδευτικά ίσως αποκτήσει κάτι καλύτερο. Κι αν μη τι άλλο, όσο βρίσκω ανθρώπους σαν εσάς που συχνάζετε σε αυτό εδώ το μπλογκ με καθαρό μυαλό και λογικά επιχειρήματα εξακολουθώ να ελπίζω... Δεν είναι κακό ρε γμτ κάποιος να ονειρεύεται(κι ας του λέει άλλα η "λογική"), εξάλλου είναι το μόνο πράγμα για το οποίο δεν μας έχουν φορολογήσει ακόμα:)

Βγήκα από τη θεματολογία του μπλογκ αυτές τις μέρες, αλλά νομίζω ότι ήταν για καλό.

Υ.Γ. Θα το πω γιατί θα σκάσω... Αυτοί οι δύο τύποι που περιέγραφαν τον αγώνα μπάσκετ χθες, είναι δυνατόν να γίνουν πιο εκνευριστικοί(σε όλα τα ματς η ίδια απαράδεκτη κατάσταση...)? Έλεος πια!!! Στο παζάρι τους ψωνίζουν τους αθλητικούς εκφωνητές ή είναι Made in China...

Αυτά και να είστε όλοι καλά, συμφωνούντες και διαφωνούντες.

5 σχόλια:

  1. Τοτε με την χουντα μας εβαζαν και βλεπαμε ποδοσφαιρο...τωρα με τη Νεα Δημοπρασια εχουμε το basket!!!
    δεν ειναι υποπτο που οι εκλογες συνεπεσαν με τους αγωνες της Εθνικης Ελλαδος στο μπασκετ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. OEOEEEE OEOEEEE.... τρελλάνετέ μας, ΟΕΟΕΟΕΕΕΕΕ !!!
    Πωπω τι ηταν αυτο ωρε Απίκε ;;;
    Χαχαχα, απίστευτο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραίος ο Παπαλουκάς (εντός και εκτός γηπέδου). Συμφωνώ επίσης για τους εκφωνητές - μα καλά, από το δρόμο τους μαζεύουν ρε γμτ?!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @πρεζα tv

    Ναι είναι όλα μια διεθνής συνωμοσία Ισπανίας και Ελλάδας...έλεος βρε παλικάρι:)

    Δηλαδή όλοι βλέπουν τόσο πολύ Εθνική Ομάδα που ξέχασαν τα πάντα έτσι...? E, άμα συμβαίνει αυτό όπως λες, είμαστε όλοι βλάκες και ηλίθιοι του κερατά και μας αξίζει απόλυτα αυτό που έχουμε κι ακόμα χειρότερα. Εγώ δεν είμαι έτοιμος να παραδεχτώ ότι είμαι ηλίθ... και την παλεύω να το αποφύγω πάντως;)

    Σέβομαι την άποψή σου, αλλά μην τρελαθούμε κιόλας! Στη χώρα που ζούμε χρειάζομαι κάθε ικμάδα λογικής που μου απομένει για να επιβιώσω με στοιχειώδη αξιοπρέπεια:)

    @tzonakos

    Κορυφαία στιγμή φίλε και καμία τρίτη θέση δεν το αλλάζει αυτό! Μια χαρά είναι τρίτοι, πάμε και Ολυμπιακούς Αγώνες ξεκούραστα και ωραία άμα λάχει:)

    @σοφία

    Πίστεψέ με είσαι τυχερή που δεν ακούς το σπικάζ των αγώνων(γιατί αν το ακούς από live stream έναν Α' μαζοχισμό τον έχεις, όπως κι εγώ ...). Αν δεν λυπόμουν την τηλεόρασή μου θα την είχα πετάξει από το παράθυρο να πάει στο διάολο! Λες και δεν ξέρει κανείς άλλος μπάσκετ στην Ελλάδα(διάολε από παιδί παρακολουθώ, έστω τα "βασικά" θεωρώ ότι τα ξέρω χα,χα,χα,χα).

    Άμα κάτι δεν πάει καλά για την Ελλάδα στους αγώνες, δεν είναι ποτέ η ικανότητα του άλλου αλλά "δικό μας" λάθος, με βάση τα εν λόγω "δημοσιογραφικά τσακάλια". Οι άλλοι δεν παίζουν μπασκετ απλά μας κοιτάνε και εκπλιπαρούν να μην βάλουμε καλάθι...ΕΛΕΟΣ:)

    Βέβαια στη χώρα της υπερβολής τι περιμένεις... σεβασμό στον τηλεθεατή.... ΧΑ....αυτά είναι "ψιλά γράμματα":)

    Όχι ότι δεν υπάρχουν καλοί δημοσιογράφοι απλά η πλειοψηφία των αθλητικών ρεπόρτερ της ΝΕΤ/ΕΤ1 είναι "για τα μπάζα" που λέει και ο Victor Polydor:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η αληθεια ειναι οτι ειχα πεσει σε καταθλιψη μεχρι και τη μεση της τεταρτης περιοδου επειδη χαναμε,και παρα το γεγονος οτι μου ελεγαν οτι ολα μπορουν να αλλαξουν μεχρι το τελος,δεν το πιστευα οτι θα καταφερουν νικη μεσα σε 1:30λεπτα.Φοβερη νικη,δε χορταινω να βλεπω τα τελευταια δευτερολεπτα,ανατριχιαζω καθε φορα!
    κριμα που χασαμε χθες,γιατι παιξαμε πραγματικα καλα,αλλα τουλαχιστον αποδειξαμε οτι δεν ειμαστε ευκολοι αντιπαλοι.
    Καλη επιτυχια στην Εθνικη μας αποψε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή