Παρασκευή 31 Αυγούστου 2007

Υπουργικό Συμβούλιο εν μέσω κρίσης μια μαύρη κωμωδία by Πίκος Απίκος (Μέρος 2 από 3)



Άπλετη σιωπή είχε πέσει στο Υπουργικό Συμβούλιο…. Οι υπουργοί έριχναν καχύποπτες ματιές ο ένας στον άλλο, κανείς δεν ήθελε να είναι ο πρώτος που θα έδινε αναφορά στον πρωθυπουργό…Σαν τον κακό μαθητή του τελευταίου θρανίου στο σχολείο, κρύβονταν ο ένας πίσω από τον άλλο να μην τους δει ο “καθηγητής”. Την βουβαμάρα της στιγμής διέκοψε το μελωδικό κουδούνισμα του φούξια τηλεφώνου της αίθουσας συνεδριάσεων (ο Μπους έχει κόκκινο εμείς φούξια, αυτά είχαν σε προσφορά στον ΟΤΕ…). Ο ΘΡ σαν Υπουργός Τύπου σήκωσε το τηλέφωνο , μίλησε με τον άγνωστο συνομιλητή και στη συνέχεια έδωσε αναφορά στον ΚΚ : “Πρόεδρε, έχουμε πρόβλημα…”. “Εμείς και το Χιούστον έχουμε πάντα πρόβλημα… “ είπε ο ΚΚ. “Αυτή τη φορά είναι σοβαρό…” συμπλήρωσε ο ΘΡ με το γνωστό ρομποτικό του ύφος. “ΘΡ με τρομάζεις! Είμαι ένα βήμα από το να κηρύξω τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, τι τρέχει? Σε ξορκίζω στη φωτογραφία που δεν έβγαλες ποτέ με τους Lordi! Μίλα!!!” αποκρίθηκε τρομαγμένος ο ΚΚ. “Ήρθε το delivery boy με τα σουβλάκια, δεν έχει ρέστα και ο Μάκης ο φύλακας έχει μόνο 50ευρο” απάντησε ο ΘΡ. “Μα δεν υπάρχει κράτος!!! Δεν υπάρχει νομοθεσία να απαιτεί τα delivery boys να έχουν πάντα ψιλά μαζί τους, ήθελα να ξερα ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο τελοσπάντων?” ούρλιαξε ο ΚΚ αγανακτισμένος. “Καλή ερώτηση…” είπε χαμηλόφωνα ο ΒΠ (σ.σ. ως γνωστόν από μικρό κι από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια…). Λίγα λεπτά αργότερα κι αφού κάμφθηκαν οι τελευταίες αντιρρήσεις και το “Μολών Λαβέ!” που κραύγασε ο “χουβαρντάς” ΓΑ όταν του ζήτησαν λεφτά να πληρώσει, τα σουβλάκια κατέληξαν στα αδηφάγα στομάχια του Υπουργικού συμβουλίου. Μετά από την ιερή μυσταγωγία του σουβλακοφαγώματος, είχε έρθει η ώρα για “μπίζνες στα Βαλκάνια”. Πρώτος στην αναφορά, βγήκε ο Υπουργός Άμυνας ΒΜ:

ΚΚ:Τώρα που κανιβαλίσαμε τα κοψίδια του Μπαϊραχτάρη μπορούμε να δούμε το θέμα των πυρκαγιών με άλλο μάτι. Εσύ Β. τι προτείνεις από την πλευρά σου να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση?

ΒΜ:Να επιτεθούμε στην Τουρκία! Τώρα που είναι απασχολημένοι όλοι διεθνώς με τις φωτιές στη χώρα είναι η ευκαιρία μας! Κανείς δεν θα το περιμένει…

“‘Ετσι έλεγε και ο Ναπολέων στο Βατερλώ…” μουρμούρισε ο -πάντα κολλημένος στο σταυρόλεξό του- ΒΠ.


Ο ΚΚ κοίταξε άγρια τον ΒΠ (σ.σ. τουλάχιστον όσο άγρια κοίταζε ο Ζανό το Βέγγο στο Θου Βου) και συνέχισε:


ΚΚ:Μα δεν έχουμε αρκετό στρατό, θα μας λιανίσει ο κουμπάρος!

ΒΜ:Με βάση τον Λιακόπουλο σε όλο τον κόσμο υπάρχουν 120,000,000 Έλληνες! Τους ”έχουμε” χαλαρά Πρόεδρε! Εσύ απλά δώσε το πρόσταγμα! Εμπρός να πάρουμε την Πόλη!!!




Η "ρεαλιστική" πρόταση του ΒΜ να επιτεθούμε και να πάρουμε την Πόλη, συναντούσε κάποια εμπόδια στην υλοποίησή της :)


ΚΚ:Μα καλά όλοι οι Έλληνες είναι αγανακτισμένοι και θα μπλέξουμε τη χώρα σε πόλεμο? Ως και τα αδέσποτα σκυλιά θα μας μαυρίσουν στις εκλογές!

ΒΜ:Έχω και για αυτό λύση, θα μειώσω τη στρατιωτική θητεία στους 3 μήνες. Έτσι θα μας βγάλουν σίγουρα κυβέρνηση οι ελληνίδες μάνες που προκειμένου οι καλομαθημένοι κανακάρηδές τους να μην τρώνε κρέατα που σφάχτηκαν επί χούντας και να χεζ… όρθιοι επί ένα χρόνο , είναι ικανές να κάνουν τα πάντα!


Ο ΚΚ χαμογέλασε αμήχανα και προχώρησε στον επόμενο Υπουργό…


ΚΚ:Εσύ ΓΒ τι λες από την πλευρά σου? Πήγες και είδες την Αρχαία Ολυμπία καμμένη, πως μπορούμε να το μπαλώσουμε αυτό επικοινωνιακά?

ΓΒ:Ε, όχι και καμμένη! Πες τσουρουφλισμένη, ελαφρώς μαυρισμένη, οριακά καρβουνισμένη, όσο πατάει η γάτα αχνιστή, αλλά σίγουρα όχι καμμένη… Κάτι δεντράκια αρπάξανε μην το κάνουμε θέμα…”

ΚΚ:Μα εδώ ο ΘΡ μου είπε ότι έγινε χαμός στα media και ότι ο κόσμος ήταν οργισμένος!

ΓΒ :Παντού υπάρχει ένας μύθος…

ΚΚ:Του χρόνου έχουμε Ολυμπιακούς, θα ρθουν οι Κινέζοι να πάρουν τη φλόγα, τι θα δείξουμε στην τελετή παράδοσης της, στάχτες και αποκαϊδια?

ΓΒ:Έχουν περισσέψει κάτι σκηνικά από τον "Πόλεμο των Άστρων", θα ρίξω ένα τηλέφωνο στον Τζορτζ Λούκας και θα τα βάλουμε γύρω γύρω στην Ολυμπία, δεν θα πάρει κανείς χαμπάρι…

ΚΚ:Μα καλά θα το χάψουν?

ΓΒ:Όσο έχαψαν και το σλόγκαν “Ζήσε το μύθο σου στην Ελλάδα”…



O ΓΒ οραματιζόταν μια τέτοια φιέστα για το ερχόμενο καλοκαίρι όταν και θα παραδώσουμε την Ολυμπιακή φλόγα στα χέρια των Κινέζων διοργανωτών των Ολυμπιακών αγώνων του Πεκίνου. Κανείς ξένος δεν θα πρόσεχε την "καμμένη ιστορία και αξιοπρέπειά" μας έτσι...


Απορημένος ο ΚΚ προχώρησε στην ΦΠΠ:

ΚΚ:Με τα άλλα κάτι θα κάνουμε αλλά με τον Τουρισμό πως θα σώσουμε την κατάσταση?

ΦΠΠ: “¨Εχω μια δύο ιδέες για αρχή για αυτό μην ανησυχείς… Πρώτα από όλα θα αλλάξει το γνωστό σλόγκαν, το “Ζήσε τον μύθο σου στην Ελλάδα” που είπε και ο συνάδελφος υπουργός κανιβαλισμού…

ΚΚ:Και ποιο θα είναι το καινούριο μότο?’

ΦΠΠ:Ψήσε το μύθο σου στην Ελλάδα!

ΚΚ:Με άλλα λόγια θα προωθήσουμε την ιδέα ότι είμαστε η χαρά του μπαρμπεκιου και της μάσας , μου αρέσει , βλέπω που το πας και παρεπιπτόντως με έχει πιάσει μια ελαφρά λιγούρα… Τι άλλο έχει το μενού….εεε…εννοώ το προγραμμά σου?

ΦΠΠ:Θα αλλάξουμε το προμοτάρισμα της Πελοποννήσου σαν τουριστικό προορισμό, Θα πούμε ότι εκεί γυρίστηκαν ταινίες όπως το “Αποκάλυψη τώρα!”, το “Μαντ Μαξ” και γενικά ότι έχει σχέση με εικόνες ολοκληρωτικής καταστροφής και πυρηνικό ολοκαύτωμα! Θα χεστούμε στους σινεφίλ τουρίστες πρόεδρε!

ΚΚ:Καλό ακούγεται, αλλά ρε γμτ αυτές είναι παλιές ταινίες και οι καταστροφές είναι πρόσφατες.

ΦΠΠ: Ευκαιρία να γυριστούν σε ριμέικ με φόντο την Ηλεία, ούτε ειδικά εφέ δεν χρειάζονται πια! Αφού γύρισαν σε ριμέικ το “Ψυχώ”, και δεν σηκώθηκε από τον τάφο να τους πνίξει ο Χιτσκοκ έχουμε πολλές πιθανότητες να τους πείσουμε.

ΚΚ:Μπράβο Φ. Συνέχισε την καλή δουλειά!


"Αποκάλυψη Τώρα!". Κι αυτό στην Ηλεία γυρίστηκε...?


Εκείνη τη στιγμή, σηκώθηκε ο ΒΠ από τη θέση του και άρχισε να κάνει το γύρο του τραπεζιού συνεδριάσεων με το σταυρόλεξο ανά χείρας. Πήγαινε σε έναν έναν τους συναδέλφους του, τούς έδειχνε κάτι και αυτοί κουνούσαν αρνητικά το κεφάλι. Αφού ολοκλήρωσε τον παρανοϊκό του γύρο , σωριάστηκε αποκαμωμένος στη θέση του. Στο σαλεμένο του μυαλό ήρθε στιγμιαία η εικόνα του χοντρούλη που λύνει σταυρόλεξο και δεν βρίσκει την απάντηση στη γνωστή διαφήμιση του ΟΠΑΠ. Ξεφυσώντας αγανακτισμένος πέταξε το σταυρόλεξο στο πάτωμα φωνάζοντας : “ Ποια είναι η απάντηση γαμώ τα Υπουργεία μου γαμώ?

Σύσσωμο το Υπουργικό Συμβουλιο ξέσπασε σε γέλια, επηρεασμένο από την παράνοια της στιγμής. Στο μεταξύ , “έξω”, η Ελλάδα καιγόταν…



(Συνεχίζεται και ολοκληρώνεται στο τρίτο μέρος…)

17 σχόλια:

  1. Χαχαχα, κι όμως μπορούμε να γελάμε τελικά.
    "Ψήσε τον μύθο σου στην Ελλάδα "
    με την άδειά σου θα το κάνω σλόγκαν !
    Και θα προσθέσω κι άλλο ένα :
    " Ψήφισε μύθους στην Ελλάδα "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φοβερό! Ειδικά η εικόνα του παράφρονα υπουργού (ονόματα μη λέμε...) που είναι στον κόσμο του...
    ΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άπό τη μία γελάω, από την άλλη θέλω να βάλω τα κλάματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αριστούργημα! Περιμένω να διαβάσω την συνέχεια της ιστορίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @tzonakos

    Με το καλό και T-shirt:).

    Όπως λέει το γνωστό και αγαπημένο μότο : "το γέλιο είναι υγεία".

    @σπιτόγατος

    Κι όμως όλο το νόημα της ιστορίας είναι στον παράφρων, υπομονή...χα,χα,χα

    @sofi-k

    Δεν απέχουν και πολύ τα δυο τους...εξού και το "Μαύρη Κωμωδία" του τίτλου:)

    @cyberella

    Κι εγώ το ίδιο:)

    Ευχαριστώ για τα καλά λόγια! Σε έβαλα και στα λινκ μου ο gamer, Wii got to play που λέει και η διαφήμιση, ξέρεις εσύ:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ καλό περιμένω και εγώ το 3ο μέρος. ΟΠΑΠ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ομολογω οτι το πρωτο μερος δεν μου αρεσε ιδιαιτερα,ισως επειδη ημουν ακομα πολυ συντετριμενος και συναισθηματικα φορτισμενος με ολα οσα συνεβαιναν που δεν ημουν ετοιμος να διαβασω τετοια ιστορια.με το δευτερο μερος ομως με εστειλες.πολυ καλο γραψιμο.ανυπομονω για το μεγαλο φιναλε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πικο νομιζω πως τις ιστοριες σου πρεπει να τις ολοκληρωνεις σ'ενα μερος,και οποιος αντεξει.Μας φευγεις και για weekend και μας αφηνεις να λιωνουμε χωρις να χουμε και κατι να διαβασουμε.Πλακα κανω,μην παρεξηγηθω κιολας.:)Παντως με αυτα τα μερη,μας κοβεις στο καλυτερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. armia, εγώ διαφωνώ! Πολύ μ' αρέσουν οι τριλογίες του Πίκου! Η αγωνία, τα νύχια που τρώγονται περιμένοντας το μεγάλο φινάλε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Ψήσε το μύθο σου στην Ελλάδα!"
    “Ε, όχι και καμμένη! Πες τσουρουφλισμένη, ελαφρώς μαυρισμένη, οριακά καρβουνισμένη, όσο πατάει η γάτα αχνιστή, αλλά σίγουρα όχι καμμένη… Κάτι δεντράκια αρπάξανε μην το κάνουμε θέμα…”
    Του θαμπς απ, Πικουλίνι και γουστάρω τριλογίες, λέμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @arammos

    Το τρίτο μέρος είναι πλέον πραγματικότητα. Καλή ανάγνωση!

    @dunno

    Όχι πια αγωνία για το φινάλε , μόνο φίλοι (χα,χα,χα, ότι να ναι). Ακόμα εδώ είσαι, βουρ να διαβάσεις το τρίτο μέρος:)

    @armia

    Άσε καλύτερα να γράφω σε επεισόδια τέτοια ποστ γιατί αν τα γράφω μονοκόμματα κατεβατά περισσότερο θα γράφω παρά θα ζω:) Έτσι σπαστά κι αγαπημένα:)

    @sofi-K

    Αφού συμφωνεί η sofi-K ποιος είμαι εγώ να διαφωνήσω:) Κάτω τα δόντια από τα νύχια λέμε, το τρίτο μέρος είναι εδώ(αυτό θα πει απειλή χα,χα,χα)

    @ενεσούλα

    Της τριλογίας το κάγκελο γίνεται τελικά σε αυτό το μπλογκ χα,χα,χα.


    Καλό μήνα σε όλους και ευχαριστώ για τα καλά λόγια (ναι είμαι καλό παιδί από σπίτι χα,χα,χα...Ευχή και κατάρα στη χώρα που ζούμε πραγματικά... Δε βαριέσαι βρήκα κι άλλα καλά παιδιά εδώ.

    Άντε καλημέρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τι να πω ρε συ Πίκο...
    ΈΓΡΑΨΕΣ! Για άλλη μια φορά ήταν φανταστικό το ποστ σου!
    Το ωραίο είναι ότι ενώ νομίζω ότι δε θα γελάσω σε επόμενο σου ποστ περισσότερο απ'ότι σ'αυτό που διάβασα, πάντα βρίσκεις τρόπο να με διαψεύσεις και να κακανίζω σαν ηλίθιος στο γραφείο!
    Να σαι καλά και να χεις μια γαμάτη μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Παρ ολο που εγραψα "για να μην παρεξηγηθω κιολας",παρεξηγηθηκα απο ορισμενους.Εννοειται πως και γω προτιμω τις τριλογιες του Πικου,απλα ηταν κατι που μου βγηκε αυθορμητα εκεινη τη στιγμη.Αλλωστε τα επεισοδια ειναι και το νοημα των blogs;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Armia

    Κατόπιν ωρίμου σκέψεως και αφού συνεδρίασα με τον DP (ξέρεις εσύ χα,χα,χα) αποφάσισα να σε συγχωρήσω για το ατόπημά σου...

    Φυσικά αστειεύομαι και δεν υπάρχει λόγος να απολογείσαι για χαζομαρούλες με το συμπάθειο:)

    Που είναι η Armia με τα φονικά στιλέτα και την ακόμη φονικότερη πένα? Τι της έκανες? Απαιτώ να μάθω:)

    Μεταξύ μας ο μόνος λόγος που απάντησα ήταν για να γίνουν 15 τα σχόλια/φάσκελα α,χα,χα,χα. Ωραίος αριθμός το 15 και σίγουρα καλύτερος από το 14:). Tόσο 14 δεν το αντέχει ούτε Θεός ούτε άνθρωπος χα,χα,χα.

    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. lol "ψήσε το μύθο σου"! Και τα βιντεάκια πολύ δυνατά...

    Τα Υπουργικά συμβούλια τα σπάνε...

    Ο Υπουργός της Παράνοιας σκέφτεται, αυτό και αν είναι εκπληξη!...

    -Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @kallitexnes

    Σκέφτεται??? Ποιος διαδίδει τέτοιες συκοφαντίες ήθελα να ξερα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή