Παρασκευή 24 Αυγούστου 2007

Η ποικιλία είναι το αλατοπίπερο της ζωής…

Την παραπάνω κουβέντα την είχε πει ένας από τους αγαπημένους μου καθηγητές την πρώτη εβδομάδα των σπουδών μου στο Πανεπιστήμιο στην Αγγλία. Ήθελε με τον τρόπο αυτό να μάς προετοιμάσει για την ποικιλομορφία του αντικειμένου σπουδών και να μας περάσει την πεποίθηση ότι ακόμα κι όταν θα συναντούσαμε εντελώς καινούρια και άγνωστα πράγματα στη διάρκεια των σπουδών, δεν θα έπρεπε να πανικοβληθούμε λόγω της άγνοιάς μας αλλά να διασκεδάσουμε με την διεύρυνση του ορίζοντά μας με καινούριες γνώσεις και παραστάσεις. Έτσι, σαν ένα άτυπο φόρο τιμής σε ένα συμπαθέστατο άνθρωπο χρησιμοποίησα την εν λόγω κουβέντα του ως τίτλο του ποστ.

Στην προσπάθεια να σκεφτώ κάτι καινούριο για το μέλλον του μπλογκ χρησιμοποίησα όλα τα μέσα...Μα... για μια στιγμή... αυτή η κρυστάλλινη σφαίρα δεν δουλεύει... μα χθες την αγόρασα! Τι λέει εδω κάτω? "Made in China"... φτου γκαντεμιά! :)


Η ουσία του ποστ είναι άλλη… Σκεφτόμουν λοιπόν τις προάλλες το κατά πόσο με “γεμίζει” να γράφω στο ελληνόφωνο μπλογκ από την άποψη του “τι έχω ανάγκη να βγάλω προς τα έξω και όχι τόσο τι περιμένουν οι άλλοι να γράψω”. Με το αγγλόφωνο μπλογκ δεν μπήκα ποτέ σε αυτή τη διαδικασία γιατί το έχω δομήσει έτσι ώστε να έχει τέτοια ποικιλομορφία περιεχομένου που να καλύπτει πολλές πτυχές δευτερευόντων πραγμάτων που μου αρέσει να κάνω και με διασκεδάζουν. Το ελληνικό μπλογκ πήρε όμως μια οντότητα κάπως διαφορετική τους τελευταίους μήνες και όσο και αν με διασκεδάζει να δημιουργώ κείμενα από το τίποτα, σκέφτηκα ότι κάποιες φορές ένας άνθρωπος μπορεί να πέσει θύμα της ίδιας της φιλοδοξίας του. Το πιο απλό παράδειγμα είναι αυτή η ιστορία με το μπλογκολεωφορείο ας πούμε. Αν και εξαρχής μου άρεσε η ιδέα, πριν κανένα δύο μήνες που την πρωτοσκέφτηκα δίσταζα να την ξεκινήσω για δύο λόγους:

1)Υπάρχει το παράδειγμα των “Ολύμπιων Θεών” που ξεκίνησαν δυνατά και μετά “ξεφούσκωσαν”, δε λέω ότι κάποια στιγμή δεν θα ξανασχοληθώ μιας και αγαπάω την ιδέα πολύ, αλλά η επεισοδική μορφή του πράγματος παραήταν δεσμευτική για να είναι κάτι με το οποίο θα ασχολούμαι τακτικά

2) Επειδή είναι αρκετά τα άτομα στη λίστα των αγαπημένων μου μπλογκς, πίστευα ότι το πράγμα με το μπλογκολεωφορείο θα “ξεχείλωνε” μετά από κάποιο καιρό τόσο για εμένα που γράφω όσο και για αυτούς που διαβάζουν, άσε που κάποιος που πρωτομπαίνει στο μπλογκ δεν θα έβγαζε εύκολα νόημα.

Το ότι εσείς που επισκέπτεστε το “Έκτακτο Παράρτημα” τακτικά, αγκαλιάσατε την ιδέα τόσο ζεστά μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση και δεν το πολυπερίμενα για να πω την αλήθεια. Όπως και να έχει δεν υπάρχει καλύτερο κίνητρο από αυτό για να συνεχίσω το συγκεκριμένο μπλογκοτάξιδο ακόμα πιο κεφάτα και δημιουργικά, Θεού θέλοντος και χρόνου επιτρέποντος χε,χε,χε.

Άμπρα κατάμπρα και voila! Δήμιούργησα δύο νέες θεματικές ενότητες! Harry Potter φάε τη σκόνη μου! Πίσω στη μελέτη για εκείνο το ξόρκι που θα κάνει την Eva Mendes τρελά ερωτευμένη μαζί μου τώρα... :)


Ακόμα κι έτσι όμως, κάτι δεν μου “κόλλαγε”… Χρειαζόμουν κάτι το καινούριο, κάτι να αλλάξει στο μπλογκ ή έστω να προστεθεί, ώστε να ανανεώσει και το δικό μου ενδιαφέρον να γράφω και ειδικότερα να κάνει την όποια διαδικασία πιο χαλαρή και λιγότερο χρονοβόρα. Επί της ουσίας χρειαζόμουν "μεγαλύτερη ποικιλία" όπως έλεγε και ο καθηγητής μου. Επειδή δεν έχω καμία ιδιαίτερη όρεξη να αλλάξω την αισθητική του μπλογκ , το ενδιαφέρον μου στράφηκε στο περιεχόμενο. Κατέληξα λοιπόν σε δύο νέες θεματικές προσθήκες που μου κίνησαν το ενδιαφέρον...

Επειδή μου άρεσε πολύ το nick “Πίκολο Τζόουνς” του προηγούμενου ποστ, όπως και το γεγονός ότι το κειμενάκι βασίστηκε σε μια προσωπική ιστορία, σκέφτηκα ότι είναι κρίμα να είναι η πρώτη και τελευταία φορά που γράφω κάτι τέτοιο. Δηλαδή μια αυτοτελή ιστορία βγαλμένη από τη ζωή μου με μπόλικη δόση φαντασίας. Σκέφτηκα λοιπόν να δημιουργήσω την ενότητα “Οι περιπέτειες του Πίκολο Τζόουνς” που θα αποτελείται από αυτοτελείς ιστορίες βγαλμένες από την πραγματική μου ζωή δοσμένες μέσα από την "περσόνα" του Πίκολο Τζόουνς. Επί της ουσίας νιώθω σαν να δημιούργησα το δικό μου ήρωα καρτούν ή κόμιξ και η ιδέα με κάνει να χαμογελάω μόνο που το σκέφτομαι. Άσε που όταν βασίζεσαι σε πραγματικά περιστατικά η συγγραφή είναι και πιο ξεκούραστη χα,χα,χα.


Πίκολο Τζόουνς, η επιστροφή (σύντομα σε ένα μπλογκ κοντά σας)!



Η δεύτερη ιδέα που είχα ήταν κάπως απρόσμενη και ίσως είναι το τελευταίο που περιμένατε να διαβάσετε –ειδικά οι γυναίκες του μπλογκ που είναι και πιο ενεργές στο σχολιασμό των ποστ εδώ που τα λέμε-. Κοιτάζοντας και τα δύο μπλογκ μου, συνειδητοποίησα ότι το μόνο πράγμα που με ευχαριστεί το οποίο δεν εκπροσωπείται καθόλου “μπλογκικώς” –μιλαώ για χόμπι και χαζομαρούλες πάντα- είναι το ποδόσφαιρο. Είναι γνωστό ότι οι περισσότερες γυναίκες με το που βλέπουν τη λέξη “ποδόσφαιρο” μάλλον παθαίνουν μια αλλεργία ή στην καλύτερη περίπτωση σκέφτονται τον “παρα τρίχα Κλούνεϊ” Νικοπολίδη. Μάλιστα, δύο πόστ που έγραψα σχετικά με το ποδόσφαιρο μάλλον πέρασαν και δεν ακούμπησαν(αν και το πρώτο από αυτά το θεωρώ ίσως το καλύτερο ποστ που έχω γράψει… ή ένα από τα καλύτερα έστω). Συνειδητοποίησα λοιπόν ότι αυτό που αποτρέπει τις γυναίκες να συμπαθήσουν το σπορ αυτό, έστω και λίγο, είναι πρώτον οι κανονισμοί του και δεύτερον η ματαιότητα του concept 22 μαντραχαλάδες να κυνηγάνε μια μπάλα σαν παιδάκια και άλλοι μαντραχαλάδες απέξω να βρίζουν, να χειροκροτούν και να πορώνονται”. Το ποδόσφαιρο όμως δεν είναι μόνο αυτά…

Έχει ένα σωρό παρασκήνια, ίντριγκες και διασκεδαστικές ιστορίες που μπορούν να διασκεδάσουν κάποιον χωρίς να ξέρει έστω και τα βασικά του σπορ. Με άλλα λόγια δεν χρειάζεται να “ξέρεις ποδόσφαιρο” για να διασκεδάσεις με το ποδόσφαιρο! Με αυτή την εύθυμη σκέψη να τριγυρίζει στο μυαλό μου αποφάσισα να δημιουργήσω μια καινούρια ενότητα αφιερωμένη στα παρελλειπόμενα και στην αστεία πλευρά του σπορ. Και το όνομα αυτής “Το ποδόσφαιρο έχει πολλή πλάκα!”. Το αν οι γυναίκες του μπλογκ θα δώσουν μια ευκαιρία σε αυτή την ιδέα είναι άλλο θέμα, αλλά νομίζω έχω γράψει αρκετά κείμενα πλέον ώστε εσείς που διαβάζετε τακτικά να ξέρετε ότι όταν μια ιδέα με κάνει να χαμογελάσω αυτό συνήθως είναι για καλό. Από την άλλη πλευρά, ακόμα και να μην πιάσει το κόλπο και να μην έχει ανταπόκριση, ε δεν μπορείς να τους ευχαριστήσεις και όλους βρε αδερφε...


Μόλις ακούστηκε η λέξη "ποδόσφαιρο" μια άκρατη σιωπή κυριάρχησε στο "Έκτακτο Παράρτημα"... Οι γυναίκες αναγνώστριες σήκωσαν το λάβαρο της αποστροφής τους για το σπορ και την έκαναν για άλλα μπλογκς με ελαφρά πηδηματάκια... Μάταια ο Πίκος τις εκλιπαρούσε να του δώσουν μια ευκαιρία... το πουλάκι είχε πετάξει πλέον:)


Στα μισά της εως τώρα πορείας αυτού του μπλογκ έκανα τη συνειδητή επιλογή ότι τα περισσότερα κείμενα θα έχουν χιουμοριστικό ύφος μιας και νομίζω ότι ο κόσμος (και μαζί του κι εγώ) έχει περισσότερη ανάγκη να γελάσει ή έστω να χαμογελάσει από το να γκρινιάζει και να μιζεριάζει με τα προβλήματα που έχει ο καθένας στη ζωή του. Νομίζω το πράγμα πάει καλά… και μακάρι να έχω το χρόνο και τη διάθεση να συνεχίσω αυτό το υπέροχο ταξίδι για πολύ καιρό ακόμα. Αν μη τι άλλο, δεν ταξιδεύω μόνος μου και η παρέα είναι πολλή καλή!


Αυτά για σήμερα και να είστε όλοι καλά!

14 σχόλια:

  1. Πιστευω πως το σημαντικοτερο ειναι να εμπλουτιζεις το μπλογκ σου προκειμενου να γεμιζει εσενα πανω απο ολα και επειτα αυτους που το διαβαζουν.Αλλωστε αυτος πιστευω ειναι και ο ρολος του,να εξωτερικευεις ορισμενα πραγματα,ωστε να νιωθεις εστω και λιγο καλυτερα οταν το κανεις,και αν ικανοποιηθουν και οι αλλοι τοσο το καλυτερο.Καλη επιτυχια ,λοιπον,με τις 2 νεες κατηγοριες σου,η οποια ειναι σιγουρη,και οσο για το ποδοσφαιρο να εισαι σιγουρος πως τουλαχιστον μια γυναικεια παρουσια θα ειναι εδω,μιας και οταν ημουν μικρη δεν αφηνα απογευμα για απογευμα χωρις να παιξω στο "γηπεδο" της γειτονιας μου.Βεβαια,οφειλω να ομολογησω οτι βαριεμαι να παρακολουθω τους αγωνες στην τηλεοραση,αλλα σιγουρα δεν ειναι κατι αδιαφορο για μενα ;)

    Την καλημερα μου...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για αυτό το λόγο ακριβώς πρόσθεσα αυτές τις κατηγορίες, γιατί πρώτα από όλα ευχαριστούν εμένα τον ίδιο. Η μέρα που δεν θα διασκεδάζω εγώ με το μπλογκ θα είναι η μέρα που θα σταματήσω να γράφω.

    Πάντως έχεις ένα timing φοβερό δεν πέρασαν λίγα λεπτά του έκανα ποστ και τσουπ να σου σχόλιο. Βρε μπας και είσαι καμιά γειτόνισσα και με κατασκοπεύεις?

    Μπα... που τέτοια τύχη...

    Την καλημέρα μου και πάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με γειά, με γειά! ωραίες οι καινούργιες κατηγορίες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. σε καταλαβαινω απολυτα σχετικα με την εκφραση των ενδιαφεροντων του καθενος στο blog του.ετσι την επαθα κι εγω στην αρχη με τα δυο μου θεματικα blogs κι αναγκαστηκα να δημιουργησω και τριτο πλεον που ειναι χυμα οτι με εκφραζει και οτι μου ανεβαζει την διαθεση.

    παντως οπως και να εχει θα περιμενω με αμειωτο ενδιαφερον και νεα ποστ ασχετως με την κατηγορια που θα ανηκουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μόλις ακούστηκε η λέξη "ποδόσφαιρο" μια άκρατη σιωπή κυριάρχησε στο "Έκτακτο Παράρτημα"... Η Ενεσούλα σήκωσε το λάβαρο της αποστροφής της για το σπορ... αλλά αποφάσισε να παραμείνει, γιατί έχει πια δεθεί τόσο πολύ διαδυκτιακά με το Πικουλίνι της, που μπορεί να του συγχωρήσει μερικά αθλητικά ατοπήματα, αρκεί να έχουν πλάκα!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βασικά καλημέρα.
    Απολογισμός μετά απο χαλάρωμα διακοπών και μάλιστα ενω ειστε υποφχήφχιος μεσιέ Πίκολο Τζόουνς.
    Γουελλ, τα άρθα "Ολύμπιοι Θεοί" ήταν θεϊκά και μου άρεσαν παρα το ότι χρειαζόταν πολύς χρόνος για να τα διαβάσω και να σχολιάσω μετά κάτι καλό και όχι κατι ετσι για να πω οτι κάτι είπα !
    Αη καν σέη γιου γράψεις πάλι τέτχοια αλλα πχιο μαζεμένα ενα πράμα, μικρότερα κατα το 1/4.
    Μη σκας για το μπωδόσφερο ( ετσι το γράφω εγω τέτοιο που έχουμε στο Ελλάντα ).
    Συνειδητοποιώ οτι το μπλόγκ ειναι για να εκφράζει εμένα, και πράγματι να μην με δεσμεύει τόσο που να ξεφύγω απο το αρχικό χαλάρωμα.
    Ναι, δε πίπλ θέλουνε αφου χιουμοριστικά και ανάλαφρα θέματα, αλλα αν εχεις ανάγκη να γράψεις κατι που σ απασχολεί, κάνε το, δεν θα χαλάσει το προφίλ σου λέμε.
    Δες εμένα, προσπαθώ να έχω και Χιούμορ, και σοβαρό και εικόνες και αθλητικά.
    Πάνε άπατα τα αθλητικά ; Δεν με νοιάζει.
    Το μπλόγκ μου ειμαι εγω, και στο Πικοχωριό θα εισαι εσυ.
    Δεν το κανες για άλλο λόγο παρα για να εκφραστείς ΕΣΥ.

    heil AGAOL !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απλά φίλε δεν μου αρέσει η γκρίνια σε κάποια μπλογκς όλη την ώρα το ένα τους φταίει, το άλλο τους βρωμάει κανείς δεν ρίχνει μια ματιά στον εαυτό του στον καθρέφτη να κάνει την αυτοκριτική του που και που.Για όλα φταίνε οι άλλοι...

    Νομίζω αν σταματήσω να έχω τη διάθεση να γράψω κάτι αστείο θα τα βροντήξω με το μπλόγκινγκ. Δεν το κάνω για να είμαι αρεστός ή για να κάνω εντύπωση το κάνω γιατί ΕΓΩ το χρειάζομαι. Έχω ανάγκη να γράψω κάτι και να γελάσω εγώ, γιατί υπάρχει πολύ κόσμος εκεί έξω που "νομίζει" ότι είναι αστείος ενώ δεν είναι... Έχω βαρεθεί να ακούω εξυπνάδες και μαλακίες, όλο βρισιές και βλακείες...

    Απλά χαίρομαι που βρήκα άτομα που "με πιάνουν" που γελάνε, προβληματίζονται, επικοινωνούν χωρίς να είναι ψώνια. Σαν το Διογένη με το φανάρι φίλε, ψάχνω ανθρώπους:)

    Το θέμα είναι πάντως ότι εγώ κάνω το ΚΕΦΙ μου και περνάω καλά!

    Αυτά και καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @if..geneia

    Καλωσήρθες! Όσο για τις κατηγορίες ήταν κάτι που έλειπε από εμένα προσωπικά αυτή η έξτρα θεματολογία(άλλωστε παραείμαι τεμπελάκος για να αλλάξω την εμφάνιση του μπλογκ στο προσεχές μέλλον οπότε "τήν πλήρωσε" η θεματολογία:)

    Έρχομαι επίσκεψη από το μπλογκ σου!

    @dunno

    Όρεξη να έχουμε να γράφουμε:) Παρεπιπτόντως είμαι ένα κλικ από το να γράψω "το κειμενάκι σου" σήμερα με αυτό το χάος με τις φωτιές που διάθεση...

    @ενεσούλα

    Τα αισθήματα είναι αμοιβαία(όχι για το ποδόσφαιρο για εσένα, lol)

    Την καλημέρα μου σε όλους και τα λέμε σύντομα πάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συμφωνούμε στο "όχι-γκρίνια"
    Μ' εκανες να γράφω κι εγω αυτοτζονακομπλογκοβιογραφία μιλάμε.
    Διστάζω να την ανεβάσω όμς που σκέφτομαι οτι θα τη διαβάζουν κουνώντας το κεφάλι τους...
    Μα θα με πούνε ΨΩΝΙΟΟΟΟΟΟΟΟΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το παν είναι να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου φίλε. Εγώ ξέρω ότι παρόλα τα άγχη μου και τις ανησυχίες μου για χίλια δυο πράγματα στα επαγγελματικά, στα προσωπικά, σε όλα, το βράδυ κοιμάμαι σαν πουλάκι:)

    Το παν είναι να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου και σε αυτό το σκέλος "πετάει η ομάδα" που λένε. Ο μόνος που κρίνω ότι έχω αδικήσει κατά καιρούς είναι ο εαυτός μου...

    Για αυτό σου λέω, τι διστάζεις, όλοι είμαστε σε κάποιο βαθμό "ψώνια" . Απλά ψώνια που έχουν κάτι να πουν:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δηλαδη να το αναρτήσω μιλλλάμε ;
    Δεν θα με κράξετε λέμε αφού ;
    Ε ;
    Η πλάκα είναι οτι ΔΕΝ βρίσκω να γράψω κάτι συνετό για τα ανθρώπινα θύματα των πυρκαγιών. Θα μου βγεί πολέ σε Αχόρταγος Μπινελίκοβιτς...

    Ναι, νομίζω οτι εχουμε να πούμε κάτι.
    Ας το λέμε λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Aderfe mou,

    ...exoume perasei polla pragmata apo tin stigmi pou sinantithikame stin prwti mas aithousa tou peirammatikou gimnasiou tis Lamias...
    ...simfwnw apolita mazi sou kai kserw pws ola pernoun prwta apo tin oloklirwsi tou idiou mas tou eautou...
    ...Na eisai panta kala kai parolou pou den eimai toso taktikos sxoliastis tou blog sou tha xarw na diavasw pws o pikos apikos (dinos kinimatografistis tou Baywatch series ;))sxoliazei tin kathimerinotita tou.

    Laikos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ανώνυμος

    Αν νομίζεις ότι το παλιό μας ταξίδι στην Κρήτη και το Μπέηγουτς θα μείνουν ασχολίαστα κάνεις μεγάλο λάθος χα,χα,χα!

    Να είσαι καλά κολλητέ και καλή δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ρε σύ μπαγασάκο, αφού ότι και να κάνεις θα είναι ΓΑ-ΜΑ-ΤΟ!Τι τις θέλεις τις εισαγωγές και τα πολλά μπλα μπλα? :Ρ
    Πέρα απο την πλάκα τώρα.
    Οσον αφορά τώρα τη θεματολογία...και μόνο που έχει μπάλα μέσα θα μαι πιστός και ταπεινός σου αναγνώστης μέχρι τελευταίας ρανίδος!
    Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο ποστ που να με απογοήτευσε έστω και ελάχιστα!
    So... Keep on writing!

    ΑπάντησηΔιαγραφή