Πέμπτη 10 Μαΐου 2007

Γεια σου Ελλάδα ποιος Θεός δεν ζήλεψε τα εξώφυλλά σου...(Μέρος Πρώτο)

Μια βόλτα στο περίπτερο θα σας πείσει. Οι Έλληνες διαβάζουν πολύ ρε παιδί μου. Δεν μπορεί να ερμηνευτεί αλλιώς το γεγονός ότι με ένα τυχαίο πέρασμα από το περίπτερο της γειτονιάς έρχεσαι αντιμέτωπος με τόσα εξώφυλλα εφημερίδων και περιοδικών. Όλα αυτά τα έντυπα που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια στα ράφια των περιπτέρων με τον ένα ή άλλο τρόπο επιβιώνουν και τα βρίσκουμε μπροστά μας φάτσα- κάρτα σε καθημερινή ή μηνιαία βάση. Σε αυτό το πρώτο μέρος θα ασχοληθώ με τις εφημερίδες ενώ στο δεύτερο θα πάρει η μπάλα τα περιοδικά.










Ωραίο πράγμα η δημοκρατία δεν λέω. Η ελευθερία του λόγου είναι από τις βασικότερες αξίες σε μια δημοκρατική κοινωνία. Επειδή όμως ζούμε στη χώρα της υπερβολής όπου το μότο "είπαν στο γέρο να χέσ... και αυτός ξεκωλώθηκε" ζει και βασιλεύει είπαν και οι εφημερίδες να είναι trendy. Στις πολιτικές εφημερίδες ανάλογα με το αν τα συμφέροντα του εντύπου είναι με την κυβέρνηση ή την αντιπολίτευση η ίδια είδηση "σερβίρεται" με άλλο περιτύλιγμα. Ας δούμε ένα τυπικό εξώφυλλο δύο τέτοιων εφημερίδων για να αντιληφθούμε το γελοίο του πράγματος. Σε παρένθεση παραθέτω τα σχόλιά μου :

Εφημερίδες κυβερνήσεως

Δήλωση υπουργού "Στατιστικά οι ζημιές από τα επεισόδια των κουκουλοφόρων ήταν μικρές" (σ.σ. προφανώς οι μαγαζάτορες της περιοχής που έκλαιγαν στα τηλεοπτικά παράθυρα για το κακό που τους βρήκε το έκαναν από τη χαρά τους)

Αυξήσεις στις συντάξεις από φθινόπωρο (σ.σ. Για αυτό οι συνταξιούχοι βγαίνουν στους δρόμους κάθε λίγο και λιγάκι...το πανηγυρίζουν)

Εσωκομματικά προβλήματα στην αντιπολίτευση (σ.σ. Ενώ στο κυβερνών κόμμα κάθε Κυριακή κάνουν μπάρμπεκιου τόσο αγαπημένοι που είναι...)

Μικρή η ζημιά από το ναυάγιο ανοιχτά της Σαντορίνης (σ.σ. Τι είναι λίγο πετρέλαιο παραπάνω μεταξύ φίλων. Μωρέ καλά που το ηφαίστειο είναι ανενεργό αλλιώς όλο το νησί θα χόρευε στους ρυθμούς του άσματος "firestarter...)

Εφημερίδες αντιπολίτευσεως

Δήλωση υπουργού "Είμαστε για τα μπάζα" (σ.σ. Ενώ η τιμημένη αντιπολίτευση γαμ... και δέρνει όταν δεν πλακώνονται μεταξύ τους και ανταλλάσσουν συντροφικά μαχαιρώματα όλο νάζι...)

Μηδαμινές αυξήσεις στις συντάξεις (σ.σ. ενώ όταν αυτοί ήταν κυβέρνηση χεστ... το πανελλήνιο στο τάληρο)

Διχόνοια στην κυβέρνηση, αλληλομαχαιρώματα υπουργών (σ.σ. ενώ στην αντιπολίτευση όλα μέλι γάλα, δεν ξεκινάει κομματικό συμβούλιο αν δεν ακούσουν το soundtrack της Αμελί και φιληθούν σταυρωτά...)

Τεράστια οικολογική καταστροφή στη Σαντορίνη (σ.σ. Όσοι δεν εκκενώσατε το νησί προλαβαίνετε δεν προλαβαίνετε και προς θεού μην ανάψει κανείς σπίρτο ή αναπτήρα)

Ας περάσουμε όμως σβέλτα στις αθλητικές εφημερίδες για να αλιεύσουμε κάποια πραγματικά διαμάντια. Η πλάκα αρχίζει σε αυτές που είναι ιδιαιτέρως φανατικές και πραγματικά τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας των μεγαλύτερων blockbusters ωχριούν μπροστά τους. Για να δούμε...



Εφημερίδα του Ολυμπιακού

Παιχταράς ο 35 άρης μέσος υπέγραψε για άλλα 4 χρόνια και θα ηγηθεί της νέας προσπάθειας (σ.σ. τα καημένα τα νιάτα τι γρήγορα που περνούν...)

Δήλωση σοκ μεγάλου Βραζιλιάνου αστέρα "Καλή η Ρεάλ Μαδρίτης αλλά εγώ γεννήθηκα γαύρος, και είμαι με το ένα πόδι παίχτης του" (σ.σ. Όταν 35αρίσεις μπορεί να γίνεις και με τα δυο πόδια παίχτης του...)

Άχρωμος και άγευστος ο ΠΑΟ πήρε τον πούλ... από τα δεύτερα της Μπαρτσελόνα (σ.σ. Όπου"δεύτερα" βάλε κάτι παιχταράδες που απλά δεν παίζουν βασικοί επειδή ο προπονητής τους δεν ξύπνησε καλά το πρωι ή έχει υποψίες ότι πλευρίζουν ύποπτα την κόρη του...)

Τρελάθηκε ο Πρόεδρος 15,000,000 ευρώ για μεταγραφές το καλοκαίρι (σ.σ. πάρε και πέντε - ταπεινά ζητώ συγνώμη για τη virtual μούντζα που μόλις έριξα αγαπητέ αναγνώστη - να τα κάνεις στρογγυλό νουμεράκι, τσιγγουνιές θα κάνουμε τώρα...)

Εφημερίδα του ΠΑΟ

Δήλωση παίχτη ΠΑΟ : "Του χρόνο το πρωτάθλημα είναι δικό μας" (σ.σ. Ίσως στο Playstation...)

Σέρνονται οι γερασμένοι παίχτες του Ολυμπιακού με το ζόρι 1-0 τον Απόλλωνα (σ.σ. Που να μην σέρνονταν πόσα πρωταθλήματα θα έπαιρναν αναρωτιέμαι ...)

Δήλωση προέδρου ΠΑΟ : "Το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει ακόμα" (σ.σ. Α, ναι... Δεν μας είπες όμως ποιας χρονιάς το πρωτάθλημα...)

Πολλά τα λεφτά για μεταγραφές στον ΠΑΟ, αλλά θα γίνουν λίγες και καλές μεταγραφές (σ.σ. Τρελά χουβαρνταλίκια ο πρόεδρος... θα ξεκινήσει πάλι για Σαβιόλα και θα φέρει τελικά κανέναν Πουρόλα...)



Καλά όλα αυτά, άλλα από κανένα τέτοιο αφιέρωμα δεν θα μπορούσε να λείπει και ο λεγόμενος "Κίτρινος Τύπος"(ΚΤ). Εδώ υπάρχει για πρώτη φορά το παράδοξο ότι όλες οι εφημερίδες γράφουν πάνω κάτω την ίδια είδηση αλλά χάριν εντυπωσιασμού την φουσκώνουν όσο δεν πάει. Ακολουθούν κάποια παραδείγματα για να μην με λέτε ψεύτη

ΚΤ Α' Έκανε ή δεν έκανε προσθετική στήθους η Βανδη (σ.σ. το ζήτημα είναι εθνικό οπως καταλαβαίνετε...)
ΚΤ Β' Σίγουρα "τα φούσκωσε" η Βανδή (σ.σ. για να το λες εσύ )
ΚΤ Γ' Ρωτήσαμε το Ντέμη αν η Δέσποινα έβαλε σιλικόνη και χαμογέλασε αχνά (σ.σ. Ρε το παλιόπαιδο με τέτοια αφοπλιστική ειλικρίνεια πως να αμφιβάλει κανείς πια...τώρα το αν χαμογέλασε ή σκάλιζε τα δόντια του με οδοντογλυφίδα λίγο σημασία έχει)

Θέλετε κι άλλο... για να δούμε τι κάνει και ο εθνοσωτήρας Σαρμπέλ

ΚΤ Α' Δήλωση σοκ Σαρμπέλ "Κάποτε είχα μια γκόμενα Μαρία και αυτό το τραγούδι μου τι θυμίζει" (σ.σ. σάμπως αφήνεις εμάς να την ξεχάσουμε...)
ΚΤ Β' Απάντηση της παλιάς γκόμενας του Σαρμπέλ, Μαρίας "Είναι πολύ καψούρης με την πάρτη μου αλλά τον άφησα για ένα εκατομμυριούχο" (σ.σ. Γιατί το κορίτσι έχει αξίες όχι παίζουμε...)
ΚΤ Γ' Γιατί ο Σαρμπέλ κουνιέται έτσι στο χορευτικό του, φλερτάρει ξανά την πρώην κοπέλα του Μαρία ή κρύβεται κάτι άλλο πίσω από το κούνημά του ? (σ.σ. Οι απόψεις διίστανται άλλοι λένε για την "χορευτική τεχνική της κουδουνίστρας", ενώ παίζει και το σενάριο να μεγάλωσε σε περιοχή με μεγάλη σεισμική δραστηριότητα και του έμεινε το κούνημα...)

Από τον Κίτρινο Τύπο δεν θα μπορούσε να λείπει φυσικά και μια "είδηση" σεξουαλικού περιεχομένου.

ΚΤ Α' Τρελά όργια επιφανούς πολιτικού με ιερόδουλη που το έπαιζε κυρία (σ.σ. Ρε το παλιόπαιδο κακοπέρασε...)
ΚΤ Β' Η γυναίκα του πολιτικού δηλώνει βουρκωμένη "Τα έδωσα όλα στον παλιοαλήτη και κυρία στο σπίτι και πουτ... στο κρεβάτι, παρόλαυτα αυτός μου τα φόρεσε" (σ.σ. εδώ είναι που κολλάει το γνωστό και αγαπημένο "γίνεται της πουτ...το κάγκελο"...)
ΚΤ Γ' Η ιερόδουλος αντεπιτίθεται " Είμαι καλύτερη στο κρεβάτι από την γυναίκα του και μπορώ να το αποδείξω ". (σ.σ. Νομίζω ότι η κατάσταση απαιτεί τη διενέργεια δημοψηφίσματος το λιγότερο, έτσι για να μας φύγει η απορία ρε αδερφέ ποια είναι καλύτερη...)



Αρκετά όμως με τα εξώφυλλα των εφημερίδων. Οι ειδήσεις μικρές και μεγάλες δεν τελειώνουν ποτέ, μαζί τους και η ανάγκη να προβληματιστούμε με την πραγματικότητα, να γελάσουμε με τις υπερβολές, να ταυτιστούμε στιγμιαία με πολιτικές και αθλητικές ομάδες και εν τέλει να συνεχίσουμε το δρόμο μας μέχρι την επόμενη φορά που θα συναντήσουμε μπροστά μας ένα περίπτερο και τα χάρτινα "μαργαριτάρια" του...

Ακολουθεί, σύντομα ελπίζω, το δεύτερο μέρος του αφιερώματος που θα επικεντρωθεί στα εξώφυλλα των περιοδικών. Εις το επανιδείν λοιπόν...

Υ.Γ. Όλες οι ειδήσεις που παρουσιάστηκαν στο εν λόγω άρθρο ήταν φανταστικές ή έστω δοσμένες μέσα από ένα χιουμοριστικό πρίσμα. Για οποιαδήποτε ομοιότητα με πραγματικά πρόσωπα και καταστάσεις υπεύθυνο είναι μόνο το υποσυνείδητό μου και οι σκόρπιες ειδήσεις που αλιεύει όταν κοντοστέκομαι καμιά φορά μπροστά σε περίπτερο. Θα αυτομαστιγωθεί πάραυτα για να μάθει να διαδίδει τέτοιες κακοήθειες για τον ένδοξο ελληνικό τύπο...


2 σχόλια:

  1. δειλα δειλα εκανες την αρχη με ευκολα σχολια, αλλα αυτο αποδεικνυει ποσο ομορφα εξελιχθηκε το χιουμορ σου, και εφτασες σε σημειο να δημιουργεις αστεια απο το μηδεν,χωρις αυτα να ειναι απλα σχολια που προκαλουν γελιο.

    σιγουρα παντως το παρον ειναι ενα απο τα αγαπημενα μου ποστ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αποκωδικοποίηση....: θρησκειών, μυθολογιών, ψυχής, σιωπής,.....
    Σχηματοποίηση λόγου, κοσμογονία, θεογονία,.....
    URL : www.siopi.gr
    Γεια.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή