Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

O ανθρωπάκος του 1ου ορόφου...

Περπατάω στο σαλόνι και να σου μπροστά μου στο καρεκλάκι του. Τεντώνεται και χασμουριέται, τυλιγμένος στην κουβερτούλα του. Γύρω του όλα τεράστια, μια κοινωνία γιγάντων προς το παρόν απρόσιτη για τα "τιτάνια" 49 εκ. του. Ο ανθρωπάκος δεν καταλαβαίνει από αυτά, οι περίεργοι ήχοι που βγαίνουν από την τηλεόραση δεν τον αγγίζουν στο ελάχιστο. Είτε ακούγεται η γάργαρη φωνή της Τσαπανίδου, είτε το τσέβδισμα του Θέμου δεν έχει σημασία. Οι ήχοι δεν βγάζουν νόημα, απλά χαϊδεύουν τα αυτάκια του μέχρι το επόμενο χασμουρητό. Ξαφνικά ένα χέρι αγγίζει το μαγουλάκι του και ο ανθρωπάκος χαμογελάει. Δεν ξέρει γιατί το κάνει ακόμα, αλλά νιώθει τη θαλπωρή και τη ζεστασιά του οικείου να τον πλημμυρίζουν. Μια φωνή τόσο οικεία, τού μιλάει σε μια γλώσσα που του είναι ακόμα ξένη, κι όμως την έχει ξανακούσει, κάπου στα θολά όνειρά του, όταν ήταν ακόμα στο "άλλο" σπίτι, το πιο ζεστό και υγρό, παρέα με τα "μαλακά πράγματα"...



Οι ώρες περνάνε και ο ανθρωπάκος νιώθει την πείνα να ταράζει τα σωθικά του... Αρχίζει να αποζητά τροφή καλώντας σε βοήθεια τον "άγνωστο ευεργέτη" με το "μαγικό ζωμό", τη μόνη τροφή ικανή να σβήσει προσωρινά τη δίψα του και να ικανοποιήσει την πείνα του. Τυλίγει τα χείλη του γύρω από την πηγή της γευστικής του ηδονής και ρουφάει λαίμαργα το περιεχόμενο. Πείνα καταραμένη... Μόλις χορτάσει, ένα χαμόγελο ικανοποίησης ζωγραφίζεται στο πρόσωπό του. Ώρα για ύπνο πάλι... Κάθε ημέρα είναι ένας διαρκής αγώνας για να κρατήσει τα μάτια του ανοιχτά λίγα λεπτά περισσότερο από την προηγούμενη ημέρα. Τόσα καινούρια ερεθίσματα βομβαρδίζουν καθημερινά τις αισθήσεις του... Όλοι οι ήχοι μια ενιαία μελωδία, περιμένουν καρτερικά τη σειρά τους να γίνουν σιγά σιγά "κτήμα" και "βίωμα" του νέου αυτού πλάσματος που βρέθηκε στο διάβα τους. Οι εικόνες στην αρχή θαμπές και ασαφείς, κάθε μέρα γίνονται όλο και πιο ξεκάθαρες για τα άμαθα "στον πολύπλοκο" τούτο κόσμο μάτια του. Οι μυρωδιές, από πρώιμα αόριστα αέρινα χάδια, ταυτίζονται γοργά και ανεπιστρεπτί με έννοιες όπως "τροφή", "μαμά", "βρώμικο", "καθαρό"...



Τα πλάσματα γύρω του εναλλάσσονται με γοργό ρυθμό... Αγκαλιές, φιλιά, χάδια, χαμόγελα ποτισμένα από την ελπίδα της άφιξης του ανθρωπάκου. Βλέμματα κουρασμένα από τα βάρη της καθημερινότητας σπινθηρίζουν με ζωντάνια, άνθρωποι που ξέχασαν να χαίρονται τη ζωή θυμούνται τις ημέρες που ο "δικός τους ανθρωπάκος" είχε έρθει και άλλαξε τη ζωή τους για πάντα... Ευχές και δώρα στροβιλίζουν σε ένα πολύχρωμο χορό γύρω από τον ανθρωπάκο.Ένας αυτόφωτος μικρόκοσμος αγάπης με κέντρο του αυτόν και γύρω του δύο κοντινούς "δορυφόρους" ταγμένους να τον προστατεύσουν με τη ζωή τους. Πιο πίσω κι άλλοι πολλοί, συμπληρώνουν ένα πλέγμα αγάπης, έτοιμο να σταθεί στο πλευρό του σε κάθε ελπιδοφόρο βήμα του στον κόσμο. Μια ανείπωτη συμμαχία βλεμμάτων, συναισθημάτων και συνειδήσεων έτοιμη να τον υπερασπιστεί όταν και εφόσον χρειαστεί. Στο κέντρο όλων αυτών ο ανθρωπάκος... Χαμογελάει ενστικτωδώς, αχνά και αμήχανα, στον κόσμο που τον υποδέχτηκε με τόση αγάπη. Αυτός ο ανθρωπάκος είναι Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ και η καρδιά μου χτυπάει πλέον στους ρυθμούς της...




13 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία ανάρτηση Χρήστο! Μακάρι όταν μεγαλώσει να πέσει πάνω στο blog σου και να δει με τι λατρεία την έβλεπες! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οτι καλύτερο εύχομαι και αυτο που κάνεις, να προσπαθείς να περιγράψεις τον κόσμο όπως τον βλέπει η μικρή, ειναι η απόλυτη Πικο-απικική διαστροφή, με την καλή έννοια, χαζομπαμπά :)
    Μουσική, να της βάζεις να ακούει μουσικούλα και να της μιλάς, κάνει πολυ καλό αυτό.
    O ανθρωπάκος χωρίς καλά να το καταλάβετε θα γίνει ολοκληρωμένος άνθρωπος και θα λες "εγω το έκανα αυτό ; "
    Ευχομαι να έχετε μια ζωή τόσο διαφορετικά όμορφη τωρα, που δεν μπορεί κανεις να την περιγράφει αλλιως παρα μόνο με ενα χαμόγελο χαράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεννήσατε; Να σας ζήσει παιδιά!! Να είναι πάντα χαμογελαστή!!
    Φιλιά στην Ενεσούλα!

    Τρελοτουρίστρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ό,τι και να πω είναι λίγο!!! Καλότυχη και υγειέστατη να είναι!! Υπέροχο post bro!!! You still got it :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όταν σταματήσω να κλαίω ίσως καταφέρω να σου πω ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για όλα ως τώρα και πάνω απ' όλα για τον ανθρωπάκο μας!
    Κρίμα που δε γράφεις πιο συχνά.
    Η κόρη σου θα είναι πολύ υπερήφανη για τον μπαμπά της όταν μάθει να διαβάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι ωραία που γράφεις, τι υπέροχο που είσαι ο μπαμπάκας της κουκλίτσας σας !!!
    Να σας ζήσει, να είναι γερή και καλότυχη και να την καμαρώνετε !!
    Με πολύ χαρά και αγάπη
    Μάγδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Danah
    Μέχρι τότε είμαι σίγουρος θα χει πάρει "μια ιδέα" για την τρέλα του daddy χα,χα,χα!!!

    @tzonakos

    Θα αργήσω να πιστέψω πραγματικά ότι "εγώ το έκανα αυτό"... Προς το παρόν απλά απολαμβάνω τις στιγμές και προσαρμόζομαι στη νέα μου ζωή:).

    @Crazy Tourists

    Να στε καλά ευχαριστούμε πολύ!

    @ΜΟFO - 3 -

    Υοu know the usual, I aim to please the crowds and stuff...:). Να σαι καλά μπρο!

    @ Ενεσούλα

    Xωρίς εσένα τίποτα από αυτά δεν θα είχε το τωρινό του νόημα. Όσο για το γράψιμο θα δούμε τι θα γίνει, εσύ τσίγκλα με πάντως, στο ίδιο σπίτι μένουμε :).

    @ Μagda

    Σας ευχαριστώ πολύ κ. Μάγδα! Με το καλό και στις χαρές σας:).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι να πω, δεν χορταίνω να σε διαβάζω! Τόση μα τόση ομορφιά, διαβάζω και πιάνω τον εαυτό μου να χαμογελάει!
    Για άλλη μια φορά σας εύχομαι να το απολαύσετε όσο μπορείτε και να είστε όλοι υγιείς και ευτυχισμένοι!

    Σας φιλώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μ'αρέσει που είστε συνειδητοποιημένοι και ρουφάτε αυτές τις μοναδικές στιγμές ευτυχίας.
    Ο ανθρωπάκος σου θα δείς πόσο γρήγορα θα σε νιώσει θα σ'αισθάνεται θα γίνει ένα με σένα και θα σε λατρεύει γιατί αυτές οι δονήσεις αγάπης μεταδίδονται και ενώνονται.

    Να ζήτε κάθε μέρα τόσο έντονα τέτοιες στιγμές αγάπης εύχομαι και οι 3σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Βρε... τι έχω πάθει η γυναίκα..
    Τέσσερα χρόνια στο διαδίκτυο και δεν ήξερα ότι είσαι ο λατρεμενος της καλής μας φίλης ενεσούλας, αλλά ούτε και είχε τύχει (έλεοοος) να δω το μπλογκ σου

    Καλέ μου φίλε, πόσο ε νιώθω...
    Το έζησα πέντε φορές αυτό το ΜΕΓΑ ΘΑΥΜΑ του να μεγαλώνεις ένα μωρό.
    ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΙ και ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ με το πανέμορφο ΜΩΡΟ ΣΑΣ!!!

    Φιλί και ΓΛαρένιες αγκαλιές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. να σας ζήσει. να είναι γερή, να είναι τυχερή και χιλιόχρονη σαν τα ψηλά βουνά!

    να προσέχεις τις γυναίκες σου. να υπομένεις τα νεύρα και τις υστερίες της μαμάς. είναι η ψύχωση της λοχείας. κρατά μέχρι και τρία χρόνια...
    υπομονή.

    είναι εξαιρετικά τρυφερή η ανάρτησή σου και δείχνει πόσο αγαπάς τη μικρή εισβολέα και πόσο άλλαξε η ζωή σου.

    να σας ζήσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Υπέροχο ούτως ή άλλως!
    Αλλά αυτή τη στιγμή, για μένα που ταυτίζομαι, είναι παραπάνω από υπέροχο.
    Μόνο στα εκατοστά σας περνάμε λίγο (είμαστε 52) αν και δεν ζυγίζουμε τίποτα, αλλά κατά τ' άλλα, μιλάς σαν μέσα από την καρδιά μου.

    Να σας ζήσει!
    Να μας ζήσουν και τους δυο.
    Να 'ναι τυχερές και χαρούμενες πάντα.
    Και μακάρι σ' όλη τους τη ζωή να έχουν γύρω τους τόσους ανθρώπους να τις αγαπούν όπως και τώρα...:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Sofi-k

    Σ'ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Έχουμε μπει για τα καλά στο χορό του μπαμπά και της μαμάς ως ζευγάρι και χορεύουμε στους ρυθμούς της μικρής πια;).

    @zoyzoy

    Aπο δονήσεις άλλο τίποτα, δεν κάθεται και στον κώλο της καθόλου η μπουμπού χα,χα,χα(μεταφορικά μιλώντας πάντα μιας και είναι πολλή μικρή ακόμα)! Να σαι καλά!

    @ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ

    Πέντε φορές ρε θηρίο, εσύ είσαι ηρωίδα! Να σαι καλά για τις ευχές σου:)

    @ria

    Eυχαριστώ για τις ευχές! Η μαμά είναι μια χαρά ούτε πάνω και κάτω ιδιαίτερα έχει, ούτε κάτι διαφορετικό από πριν(πέρα από άφθονο γάλα χα,χα,χα). Εξάλλου σε εξαίρεση με τις γενιές των πατεράδων μας, πλέον 2 γονείς μεγαλώνουν ουσιαστικά τα παιδιά. Άσε που κάθε φορά που κοιτάζω γύρω μου όλο πατεράδες βλέπω με μωρά αγκαλιά, κάπου εδώ γύρω πρέπει να χουμε φωλιά χα,χα,χα!

    @Leigh-Cheri

    Ψηλώνουμε κι εμείς κυρία μας τι νομίζεις δηλαδή; Όταν θα κονταροχτυπιούνται οι κόρες μας στο TOP MODEL (θεός φυλάξοι χα,χα,χα)και σας νικήσουμε με τα αλα Σκλεναρίκοβα πόδια μας να θυμηθείς το σημερινό μου σχόλιο:). Nα χαίρεστε κι εσείς την κόρη σας πάντα γερή και καλότυχη να ναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή