Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2009

H εκδίκηση του gamer... (Mέρος πρώτο: Mια μικρή αναδρομή στο παρελθόν)

Είμαι ένας αμετανόητος videogamer, κάντε μου μήνυση! Έτσι έχουν τα πράγματα και δεν βλέπω το λόγο να αλλάξουν...Από τα μαθητικά μου χρόνια έβρισκα την χαρά του παιχνιδιού σε κόσμους γεμάτους πίξελς πότε σκοράροντας γκολ για την αγαπημένη μου ομάδα, ποτε σώζοντας τον πλανήτη από την επέλαση ορδών ζόμπι, πότε τυλίγοντας τους πολύχρωμους αντιπάλους μου σε φούσκες. Κάθε παιχνίδι καλό και κακό είχε τη δική του ιστορία και κάθε πέρασμα από το ένα επίπεδο στο άλλο με γέμιζε με μια ακατανόητη γλυκιά ικανοποίηση για το επιτευγμά μου. Ας δούμε όμως πως ξεκίνησαν όλα...


ΑΜSTRAD 6128: O πρώτος μου υπολογιστής...

Α, ο λατρεμένος Αμστραντάκος! Σε μια εποχή που τα PC ήταν της κακιάς ώρας, μια άλλη αγορά υπολογιστών βρισκόταν σε άνθηση, αυτή των home computers. Μέρος της συνομωταξίας αυτής και ο υπολογιστής αυτός που κατέληξε σε εμένα από ένα θείο μου με την ευγενική χορηγία της γιαγιάς Ιφιγένειας(σ.σ. τιμή και δόξα στη γιαγιά Ιφιγένεια λοιπόν!!!). Πράσινη οθόνη, στοιχειώδης γλώσσα BASIC ως προγραμματιστικο εργαλείο και μια πλούσια γκάμα παιχνιδιών τα οποία τίμησα δεόντως. Χαρακτηριστικό γνώρισμα του υπολογιστή ήταν ένα από τα πρώτα disk drives για υπολογιστή. Έπαιζα με τις ώρες, ερχόταν και ο φίλος μου ο Γιάννης που και που για κανένα διπλό και έτσι πέρασαν αρκετές ώρες από τη ζωή μου εκείνη την περίοδο του Γυμνασίου... Δεν έκανα μόνο αυτό στη ζωή μου, όπως πολλοί non-gamers τείνουν να πιστεύουν για τους gamers, αλλά όταν έπαιζα, ΕΠΑΙΖΑ!!!


O Αmstrad 6128 στα "έγχρωμά" του:).


Sega Megadrive και Sega Game Gear : To πέρασμα στον "θαυμαστό κόσμο" των κονσολών...

Kάποια στιγμή τον τελευταίο χρόνο του γυμνασίου πήγα για πρώτη φορά στην Αγγλία με το φροντιστήριο των Αγγλικών. Ήταν τότε που πρωτοείχε βγει το Jurassic Park και η χώρα ήταν γεμάτη από τα δεινοσαυράκια του Σπήλμπεργκ σε όλα τα μεγέθη και σε όλες τις αποχρώσεις. Στο περιθώριο του μάρκετιγκ αυτής της υπερπαραγωγής, μαινόταν μια άλλη κόντρα ,αυτή ανάμεσα στην κονσόλα Μega Drive της SEGA και την Super NES της Νintendo. Ως gamer έπρεπε να διαλέξω ένα στρατόπεδο και αυτό ακριβώς έκανα... Η επιλογή μου ήταν το Μega Drive που το αγόρασα με το παιχνίδι Sonic the Hedgehog... Tα υπόλοιπα έχουν περάσει στην ιστορία όπως και η κοινωνική μου ζωή εκείνο το φθινόπωρο... Μέχρι και σήμερα αυτή η κονσόλα παραμένει η αγαπημένη μου, απλά και μόνο γιατί τα παιχνίδια της ήταν απίστευτα διασκεδαστικά. Το Game Gear ήταν μια φορητή κονσόλα της Sega που προστέθηκε στην συλλογή μου για ακόμα περισσότερο παιχνίδι... ΟΚ, ΟΚ με παρέσυρε ο ξαδερφός μου ο Γιώργος με τον τρόπο του και το αγόρασα αλλά ας μην το κάνουμε θέμα:). To τι μπαταρία "έτρωγε" το ρημάδι πάντως...


Sega Megadrive κυρίες και κύριοι,ένας διαχρονικός gaming "έρωτας":).



Playstation 1 : H επέλαση της Sony και η λατρεία μου για το Resident Evil...

Πρωτοετής φοιτητης στην Αγγλία πλεον, έπεσα στα δίχτυα του Playstation της Sony (σ.σ. Και όσοι δεν ξέρετε τι είναι αυτό, προφανώς είστε εξωγήινοι και ζείτε ανάμεσά μας για το φαγητό και τις ωραίες γυναίκες/άντρες δεν εξηγείται αλλιώς, ΤΟΣΗ άγνοια!). Το Playstation ήταν η πρώτη κονσόλα που απομυθοποίησε την ενασχόληση με το gaming, το έκανε μια cool ασχολία για τους πολλούς και έβγαλε τους παραδοσιακούς gamers σαν και του λόγου μου από τις geek σπηλιές τους:). Προσωπικά δεν το είχα ανάγκη, ήμουν πολύ απασχολημένος να "επιβιώνω" στο Resident Evil σκοτώνοντας virtual ζομπακια για να το προσέξω... Τώρα αν πέτυχα με τις gaming ριπές μου και κανένα ενοχλητικό συγκάτοικο στην εστία, καθόλου δεν με χάλασε να πω την αλήθεια:). Πολλά τα καλά και πρωτότυπα παιχνίδια και σε αυτήν την κονσόλα.


Η επανάσταση της Sony σε όλο της το μεγαλείο! Τα games και ο τρόπος που τα αντιμετωπίζει ο πολύς κόσμος δεν θα είναι ποτέ πια τα ίδια...:).



Playstation 2 (Sony) και Gamecube (Nintendo): Eγώ να αγοράσω κονσόλα της Nintendo, πάει χάλασε ο κόσμος σας λέω!!!

Με τη SEGA "πεθαμένη" πλέον ως κατασκευάστρια κονσολών και με το πολυαγαπημένο μου Resident Evil αποκλειστικό στην κονσόλα της "μισητής" Nintendo ,το Gamecube, έκανα την καρδιά μου πέτρα και το αγόρασα. Σκεφτείτε ότι αντιπαθούσα τόσο τη μασκότ της εταιρείας, τον Μάριο, που ζήτησα από τον πωλητή στο μαγαζί να βγάλει το παιχνίδι δώρο με τον τυπά αυτόν από τη συσκευασία αλλιώς δεν θα αγόραζα την κονσόλα καθόλου:). (σ.σ.τέτοιο μίσος έχει να ζήσει ο κόσμος από τότε που η Αλεξανδράτου δεν βγήκε Σταρ Ελλάς και ξεσηκώθηκε το πανελλήνιο για την αδικία...χα,χα,χα). Τελικά πήρα το Cubaki της Νintendo και μετά τον αρχικό σνομπισμό απέναντί του απόλαυσα μερικά πραγματικά κορυφαία παιχνίδια σε αυτό. Στο μεταξύ το Playstation 2 του συγκατοίκου μου του Alan είχε πάρει κι εκείνο φωτιά, για όλους του λάθος λόγους (σ.σ. βλέπε υπερχρήση πέρα από κάθε φαντασία χα,χα,χα).


Έψαξα για ένα σχετικό βιντεάκι για το Gamecube αλλά μάταια...Aντί για αυτό βρήκα κάτι για το Playstation 2 με μουσική υπόκρουση των αγαπημένων μου Orbital, pas mal:).


Xbox360 : Ήταν πολύ καλή η τιμή για να είναι αληθινή και λύγισα o αμαρτωλός...

Πήγα στο μαγαζί αποφασισμένος να πάρω το Wii της Νintendo (σ.σ. αφού αλλαξοπίστησα που αλλαξοπίστησα είπα να ολοκληρώσω την αμαρτία χα,χα,χα). Αντ' αυτού έφυγα από μαγαζί με το Χbox360 πριν από ενάμισι χρόνο, στην τιμή που το αγοράζει ο κόσμος σήμερα... (σ.σ. λέγε με η αγορά του αιώνα που κανείς άλλος ποτέ δεν έμαθε για αυτή).Έχω πάρει αρκετά παιχνίδια για αυτό αλλά λόγω του φανταρικού έμεινα σε αναγκαστικό stand by ο gamer... Που θα πάει όμως, απολύομαι σε καμια εικοσιπενταριά μέρες και θα αναστενάξουν οι καναπέδες λέμε:).


Kαι η επόμενη γενιά κονσολών είναι εδώ...:).


Aφού λοιπόν ξεμπροστιάστηκα ο gamer και σας παρουσίασα εν ολίγοις τον παλαιότερο αμαρτωλό gaming βίο μου, για να ξέρετε με τι τύπο έχετε να κάνετε, θα περάσω σε λίγες μέρες στο δεύτερο μέρος αυτού του ποστ, με λίγα ενημερωτικά στοιχεία για την κονσόλα Wii. Βλέπετε όταν "ξεσπάσω μπλογκικώς" δεν θέλω τίποτα να συγκρατήσει την εκδικητική μανία του gamer:).

Για ένα ορεκτικό της αφορμής για την οποία γράφω αυτό το σετάκι ποστς σας παραπέμπω στο σχετικό ποστάκι της καλής μου Ενεσούλας.

Σύντομα στις οθόνες σας με το δεύτερο μερος αυτής της gaming madness εποποιίας...

Ως τότε να είστε όλοι καλά!

Y.Γ. : Eίχα σκεφτεί να βάλω απλές εικόνες των κονσολών να συνοδεύσουν το κείμενο αλλά ανακάλυψα στο youtube ορισμένα εμπνευσμένα βιντεάκια και σκέφτηκα, "Δεν βαριέσαι, όποιος τα δει, τα είδε".Aν μη τι άλλο παρουσιάζουν ανάγλυφα την εξέλιξη αυτού του διαδραστικού τρόπου διασκέδασης που λέγεται videogaming.




8 σχόλια:

  1. Πολύ ενδιαφέρον χρονικό, για εμάς τους...αδαείς του gaming!
    Kαι όπως πάντα δοσμένο με το δικό σου, μοναδικό τρόπο!
    Φιλί γλυκό στο αγόρι μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μισητή Nintendo XAXAXAXAXAXAXA! Πράγματι. Κι όμως το λατρεμένο το Resident Evil μας έβαλε στη διαδικασία να τ'αγοράσουμε. Χαλάλι Bro. Πλάκα πλάκα θα μπορούσα άνετα να γράψω ένα ποστ(μετά από 1-1.5 χρόνο που έγραψα το τελευταίο μου) για το Resident Evil...μόνο που θα το διάβαζα μόνο εγώ κι εσύ (αχαχαχα)! Μια χαρά τα λες τα πράγματα αλλά είμαι ακόμα πιο περιέργος για το sequel! Βέβαια έχεις ζήσει και την εμπειρία του Sega Saturn...Δόξα και τιμή στο Athlete Kings!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σιγά που θα σου κάνουμε μήνυση, χαχαχαχα :)
    Απ οτι ειδα στην ρόζ ... εεεε στην Ενεσούλα, καταλαβαίνω οτι κάνετε κάποιο είδος συλλογής παιχνιδομηχανών.
    Ωραίο χόμπι.
    Μου θύμισες εκείνες τις παλιές κονσόλες, εγω έπιασα πρώτη φορά ενα ATARI και ενα Commodore.
    Εχει ξεφύγει η τεχνολογία, έχουμε πολλά τρελά να δούμε ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @MOFO-3 Ε όχι και μισητή Nintendo... Το Wii πράγματι η αρχή ενός διαφορετικού τρόπου gameplay. Όλες οι κονσόλες απευθύνονται σε διαφορετικό κοινό. Είναι κρίμα και πάλι που η Sony με το PlayStation 3 πήγε στον πάτο με τις πωλήσεις του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ πάλι μια λατρεμένη Amiga 500 είχα!!!
    Αν και δεν ήμουνα ποτέ των παιχνιδομηχανών κλπ κλπ μερικά παιχνίδια είναι απίστευτα!! Να κολλάς με τις ώρες!!

    Τρελοτουρίστρια

    ΥΓ. Αντε και καλός πολίτης!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. OK συγκινήθηκα. Τί μας θύμησες τώρα...Ενώ δεν είχαν τρελά γραφικά, κόλλαγες με τις ώρες.
    Δεν πολυασχολείσαι με παιχνίδια του υπολογιστή ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Ενεσούλα

    Είδες τι κάνω για ένα ιντερνετικό σου φιλί, ολόκληρο αφιέρωμα χα,χα,χα!!!
    Χαίρομαι που είχε κάποιο ενδιαφέρον ως κείμενο για ένα άτομο που δεν ασχολείται.

    @MOFO -3-

    Περιμένω να διαβάσω το κείμενό σου (σ.σ. σιγά μη γράψεις τεμπελάκο). Now shut up and PLAY!!!

    @tzonakos

    H Ενεσούλα μυήθηκε στις κονσόλες μέσω εμού. Τι θυσίες κάνει μια γυναίκα για τον έρωτα ε? Δεν την έχω δει συλλέκτης , ακόμα, αλλά οι κονσολίτσες αυξάνονται και πληθαίνουν, ζωή να χουν:).

    @Cyberella

    Δεν λυπάμαι τη SONY γιατί επέδειξε υπεροπτική συμπεριφορά απέναντι στο αγοραστικό της κοινό, οπότε και υπερτίμησε το PS3. Ο ανύπαρκτος σεβασμός στον καταναλωτή που τη στήριξε μέχρι σήμερα έφερε το σημερινό τραγικό αποτέλεσμα στις πωλήσεις... Όπως και να έχει το καλό είναι να υπάρχουν επιλογές και όχι μονοπώλια.

    @Crazy tourists

    Την Amiga 500 την είχα συνδέσει με τα παιχνίδια; Shadow of the Beast,Κick Off και Lotus Esprit στο μυαλό μου. Δεν ήμουν ποτέ ιδιοκτήτης μίας αλλά είχα παίξει και με αυτή λίγο. Ρομαντικές εποχές για το gaming τότε...:)

    @Αnastacia

    Στο PC παίζω μόνο point and click adventures στα οποία λύνεις γρίφους για να προχωράει η ιστορία του παιχνιδιού. Tα παιχνίδια στις κονσόλες μου πάνε περισσότερο ως στυλ, τα βρίσκω πιο διασκεδαστικά:).

    Όπου να ναι θα βάλω και το δεύτερο μέρος στο μπλογκ, να είστε όλοι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κ εγώ φαν των adventures είμαι αλλά δεν έχω βρει κανένα καλό τώρα τελευταία. Έχω στο blog παλιότερα posts με adventures. Αν δε βρίσκεις τί να παίξεις, μπορείς να πάρεις ιδέες κ αν έχεις κανένα καλό να προτείνεις, πολύ θα χαρώ να κάνεις κανένα review..

    ΑπάντησηΔιαγραφή