Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2007

Μια αρχή σαν σκοτάδι, ένα τέλος σαν όνειρο...



Αυτό το τραγουδάκι πάντα μου φτιάχνει τη διάθεση:) Καλή Χρονιά σε όλους!

Δεν ξέρω γιατί ένιωσα την ανάγκη να γράψω για το δικό μου 2007... Ίσως γιατί ήταν μια χρονιά γεμάτη διακυμάνσεις για την ψυχολογία και τη ζωή μου. Μια χρονιά που ξεκίνησε με ένα "σοκ" που τίναξε τον όποιο προγραμματισμό μου στον αέρα και με έφερε αντιμέτωπο με μια πραγματικότητα που δεν ήμουν έτοιμος να αντιμετωπίσω. Είναι περίεργη η αίσθηση όταν βρίσκεσαι παγιδευμένος ανάμεσα στις στιγμές και δεν πας ούτε μπρος, ούτε πίσω, απλά επειδή δεν είναι στο χέρι σου και όχι γιατί συμβιβάστηκες... Αρκετά όμως με το σκοτάδι...

Η χρονιά έφερε μια μεγάλη θετική αλλαγή σε προσωπικό επίπεδο, μια αλλαγή που την ώθησαν οι συνθήκες να συντελεστεί ξεπερνώντας τη συνήθη αναβλητικότητά μου. Καμία φορά είναι καλό να σε πιέζουν οι καταστάσεις γιατί έρχεσαι αντιμέτωπος με μια πραγματικότητα που την είχες θαμμένη στο πίσω μέρος του μυαλού και την κρατούσες εκεί κρυμμένη προβάλλοντας φθηνές δικαιολογίες για την "στασιμότητά" σου, τόσο στον εαυτό σου όσο και στους γύρω σου. Όπως και να έχει με μια σωστή και συντονισμένη προσπάθεια μια υπέροχη αλλαγή συντελέστηκε σε εμένα. Μια αλλαγή που θα με βοηθήσει να αντιμετωπίσω με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον μου...

Στα θετικά της χρονιάς καταγράφεται και η ενασχόλησή μου με το μπλόγκινγκ. Πάντα είχα μια έμφυτη κλίση στο γράψιμο που ποτέ δεν καλλιέργησα και επιτέλους βρήκα το κατάλληλο μέσο να την εκφράσω δημιουργικά. Πιθανώς αυτή η αρχική ενασχόληση να με οδηγήσει σε πιο "οργανωμένα ταξίδια" στο γραπτό λόγο μελλοντικά. Αν μη τι άλλο "τρώγοντας έρχεται η όρεξη" που λέει και ο λαός... Είναι αλήθεια ότι λόγω συνθηκών αυτή η συνήθεια γέμισε αρκετό από το χρόνο μου ευχάριστα και δημιουργικά. Το πιο σημαντικό που αποκόμισα είναι ότι ήρθα σε επαφή με ανθρώπους που μένουν μακριά, που μιλούν άλλη γλώσσα, που ζει ο καθένας στο μικρόκοσμό του και τους οποίους ποτέ δεν θα συναντούσα αν δεν ξεκινούσα να γράφω στα μπλογκάκια μου. Με ανθρώπους απλούς, καθημερινούς, ιδιαίτερους, με άποψη, χιούμορ, πράγματα να πουν και εμπειρίες ζωής να μοιραστούν. Δεν με νοιάζει που δεν έχω καθημερινή επαφή μαζί τους, αλλά μου αρέσει να ξέρω ότι είναι εκεί έξω...



Ένα από τα πιο cool videoclips ever! Έτσι για παρέα για το υπόλοιπο του ποστ:)

Το 2007 έφερε μαζί του και μια σημαντική απόφαση για το επαγγελματικό μου μέλλον. Ένα προσωπικό όραμα για το που θέλω να βρίσκομαι σε αυτόν τον τομέα σε βάθος χρόνου, χτίζοντας πετραδάκι πετραδάκι το μωσαϊκό των φιλοδοξιών μου. Αναμφισβήτητα θα έχει ενδιαφέρον να κυνηγήσω αυτόν τον μακροπρόθεσμο στόχο και να προσπαθήσω όσο μπορώ να τον υλοποιήσω. Θέληση υπάρχει, διάθεση για δουλειά άφθονη, συναίσθηση των δυσκολιών και υπομονή θα είναι πολύτιμοι αρωγοι στην προσπάθειά μου να μετατρέψω την ιδέα σε μια χειροπιαστή πραγματικότητα αντάξια των φιλοδοξιών μου. Όπως σε όλα τα πράγματα ο χρόνος θα δείξει και φυσικά υπάρχει πάντα και το "σχέδιο Β" για τις δύσκολες ώρες:)

Και φτάνουμε στην προσωπική ζωή, έναν τομέα που στην πορεία των χρόνων είχε τα πάνω του και τα κάτω του χωρίς να αγγίξει κανένα από τα δύο άκρα. Κυριολεκτικά "από το πουθενά" γνώρισα μια γυναίκα που με κάνει ευτυχισμένο, μια γυναίκα πρόθυμη να παλέψει μαζί μου για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν στη σχέση μας -και είναι αρκετές- μια γυναίκα που με εμπνέει να γίνω καλύτερος για ΕΜΑΣ και όχι μόνο για ΕΜΕΝΑ. Εγγυήσεις στη ζωή δεν υπάρχουν για τίποτα και αυτό που σήμερα φαντάζει ιδανικό, αύριο μπορεί να φαντάζει ένα απατηλό όνειρο που ξεπήδησε από το σεντούκι με τις πιο κρυφές μου επιθυμίες και τις πιο τρελές μου προσδοκίες για τη σύντροφό μου. Ας είναι, είμαι πολύ τυχερός που το ζω αυτό και αν μη τι άλλο θα το παλέψω, για τον απλούστατο λόγο ότι αν δεν το κάνω θα αδικήσω τον εαυτό μου... τόσο απλά και τόσο ξεκάθαρα...

Πλησιάζοντας προς το τέλος του ποστ, εύλογα μπορεί κάποιος από εσάς να αναρωτιόταν : " Τελικά τη γεύση αφήνει στον Πίκο Απίκο αυτή η χρονιά;". Ο Πίκος Απίκος τότε θα χαμογελούσε, θα σας έκλεινε το μάτι συνομωτικά και θα αποκρινόταν: "Ήταν μια χρονιά που με έκανε να συνειδητοποιήσω πόσο πολύ ανυπομονώ να ζήσω το υπόλοιπο της ζωής μου και πόσο μετράει το να ζεις την κάθε στιγμή. Όχι γιατί κάτι τέτοιο είναι ένα ουτοπικό κλισέ, αλλα γιατί μόνο έτσι θα τα έχεις καλά με τον εαυτό σου, με τα λάθη σου και τα σωστά σου, στην πορεία του χρόνου".

Το 2007 πλησιάζει με γοργά βήματα προς την πόρτα της εξόδου και ένας καινούριος χρόνος περιμένει καρτερικά στο κατώφλι του σπιτιού μας την σειρά του να λάμψει. Θα τον υποδεχτούμε κι αυτόν με ένα χαμόγελο ελπίδας -όπως και τόσους άλλους πριν- και που ξέρεις, καμια φορά μπορεί να ξεπεράσει τις προσδοκίες μας. Αν πάλι δεν γίνει αυτό, δεν βαριέσαι "συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια", υπάρχει πάντα το 2009!!!

Εύχομαι σε όλους σας καλή χρονιά και να έχετε την υγεία σας, τα άλλα λιγότερο ή περισσότερο είναι στο χέρι σας!

Μέχρι την επόμενη φορά...

13 σχόλια:

  1. Χρόνια πολλά!

    Μου άρεσε πολύ το post σου, πολύ καλογραμμένο. Και ο τίτλος ωραίος.

    Βλέπεις πολύ αισιόδοξα τα πράγματα και μ' αρέσει αυτό. Εύχομαι τη νέα χρονιά οι όποιες προσδοκίες σου να εκπληρωθούν! Πρώτα απ' όλα υγεία.

    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σπολλατ' αφέντη! Καλή χρονιά, με ό,τι επιθυμείς να το δεις να πραγματοποιείται. Κ για να μην ξεχνιομαστε, υγεία, υγεία, υγεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή χρονιά PJ Jones!!!! Με ακόμη ωραιότερες και σημαντικότερες εμπειρίες!

    Και κυρίως με υγεία και πολλά πολλά χαμόγελα!!!

    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλή χρονιά Πίκο! Και πάντα με υγεία! Όλα τα άλλα έρχονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ας είναι το 2008 καλύτερο από το 2007 και χειρότερο από το 2009, λοιπόν!
    Και όπως είπαν και οι προλαλίσαντες...
    ΥΓΕΙΑ και τα άλλα θα τα βρούμε!
    Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ειναι καλο στο τελος ενος "κυκλου" να κανεις μια απογραφη,για να αποκομισεις κατι χρησιμο για το μελλον,και να αφησεις κατι ανουσιο,στο παρελθον.
    Καποιος μου ειπε προσφατα,οτι η ευτυχια τελικα ειναι το παν,και οχι η υγεια.
    Εγω θα ευχηθω και τα δυο για τον καινουργιο χρονο!
    Καλη χρονια,λοιπον,με υγεια και ευτυχια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σ' ευχαριστώ καλέ μου.
    Κι εγώ αισθάνομαι ευλογημένη που σε συνάτησα στο δρόμο μου και υπόσχομαι να το παλέψω όσο μπορώ για να είμαστε μαζί.
    Είσαι ένας υπέροχος άνθρωπος και θέλω να πω και από εδώ ότι σε αγαπάω πολύ.
    Καλή χρονιά για όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. San 8o faskelo niotho iperifani! poli oraia cool kommatia! kali xronia epistimona-blogger-arthrografe klp klp klp!!
    EFTIXISMENO TO NEO ETOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. KALH XRONIA NA EXOYME PAIDIA!!!
    KAI KALA KERDH SE OSOUS PEKSOYN AYRIO!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλή σου χρονιά Πίκο!
    Εύχομαι ο νέος χρόνος να σου φέρει ακόμα περισσότερους διαδικτυακούς φίλους και... περισσότερες καλές στιγμές με το je 'taime σου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. εμενα απο πολυ νωρις το ποστ σου μου δημιουργησε την εντυπωση μιας πολυ καλης χρονιας και χαιρομαι γι'αυτο.μαζι σου και μεσα απο τα κειμενα σου ζησαμε κι εμεις ξεχωριστες στιγμες,ταξιδεψαμε σε τοπους φανταστικους και πραγματικους,και μοιραστηκαμε μοναδικες ιντερνετικες περιπετειες.

    ευχομαι το 2008 να ειναι η χρονια που θα πραγματοποιησει καθε ευχαριστο χρωστουμενο απο τις προηγουμενες και κατι ακομα που μου αρεσει αν ευχομαι φετος,

    μπορει η πρωτοχρονια να περασε αλλα τα δωρα ας συνεχισουν να ερχονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητέ μου Πίκο αν και λίγο καθυστερημένα καλή χρονιά! Χρόνια πολλά και καλή έμπνευση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή