Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Tελικά αυτός ο λογαριασμός του ΟΤΕ δεν παλεύεται...

Eίπα να προστατευτώ από τις χρεώσεις αλλά μάταια...:).

Όπως κάθε δίμηνο ήρθε και τώρα η "λυπητερή" από τον ΟΤΕ... Με βλέμμα αγριεμένο και χέρι τρεμάμενο από συγκίνηση έσκισα το φακελάκι για να αποκαλύψω το λιτό σε εμφάνιση πριν περιεκτικότατο (ωιμέ!) χαρτί του λογαριασμού. Ήμουν αποφασισμένος αυτή τη φορά να αναλύσω τις χρεώσεις μέχρι τελικής πτώσεως και να δω πως διάολο χρεώνουν από 100 διαφορετικές μεριές το ίντερνετ και γιατί τα νουμεράκια που αναγράφονται είναι "τόσο" διαφορετικά από αυτά που διαφημίζουν. Καημό το χω βρε παιδιά, να μου πουν χρέωση για ίντερνετ 22 ευρώ και να το δω το νουμεράκι γραμμένο στο χαρτί. Ας είναι και με γραμματοσειρά μεγέθους 4!!! Αλλά αυτά είναι όνειρα θερινής νυκτός...



Ένα "παιδί" μετράει τις χρεώσεις...:).

Aς αναλύσουμε όμως αυτή την τραγωδία για την τσέπη μας με λόγια απλά και κατανοητά που θα έκαναν τον μεσιέ Όλι Ρεν(σ.σ. πoυ ως γνωστόν "δε θα μας πάρει τα Καγιέν") να σκίσει τα όποια πτυχία του (σ.σ. άσε Όλι "παλιόφιλε", έχουμε μπόλικα από δαύτα εδώ και είμαστε έτοιμοι να τα σκίσουμε ή να τυλίξουμε μ'αυτά κανένα κοψίδι πάνω στο τσακίρ κέφι). Ξεκινάμε με τις χρεώσεις για τηλέφωνο, οι οποίες προς μεγάλη μου έκπληξη είναι μεν απλές και κατανοητές για το απλό "αμάθευτο" στα μαθηματικά δευτεροδεσμίτικο μυαλό μου, αποτελούν δε μόλις το 1/4 του συνολικού ποσού του λογαριασμού (σ.σ. μας κακομαθαίνετε κύριε ΟΤΕ, εσείς και ο πρέσβης της διαφήμισης, είμαι και σε δίαιτα). Μάλιστα, καλά ξεκινήσαμε, ο κύριος λόγος που υπάρχει ο ΟΤΕ, το τηλέφωνο, είναι μια κουτσουλιά στο λογαριασμό, μια απομακρυσμένη βραχονησίδα σε μια θάλασσα από νούμερα και kinky χρεώσεις. Α, ρε λογαριασμέ τηλεφώνου κατάντησες σαν το Καστελόριζο, υπέροχο και γραφικό αλλά τόσο αποκομμένο από την σύγχρονη πραγματικότητα.


Να και μια τζουρίτσα Καστελόριζο, πλησιάζει και καλοκαιράκι, παρασύρθηκα ο χριστιανός και βγήκα εκτός θέματος (αν υπάρχει τέτοιο πράγμα σε αυτό το ποστ χα,χα,χα).

Αφού έκανα ένα πιτ στοπ για μια γουλιά φραπέ, να πάρω κουράγιο ο νεοέλληνας για τη συνέχεια, κατέβηκα στην "εμπόλεμη ζώνη" του λογαριασμού. Αν ήταν πρόγραμμα για την τηλεόραση θα ήταν σίγουρα ακατάλληλο για ανηλίκους (σ.σ. αν κι εμείς οι "ντεμέκ" ενήλικες δεν θα την παλεύαμε και πολύ καλύτερα χα,χα,χα). Έχουμε και λέμε λοιπόν... To κομμάτι αυτό του λογαριασμού αποτελείται από 6 διαφορετικές χρεώσεις, με 6 φορές τον ίδιο ΦΠΑ τυπωμένο, και κάθε χρέωση να έχει τουλάχιστον ένα 6άρι ή κάποιον άλλο συνδυασμό που βγάζει 6. Έχουμε λοιπόν 666... Τυχαίο; ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ! Με βάση την αναλυτική κατάσταση του "σατανικού" πραγματικά αυτού λογαριασμού, χρεώνομαι από τον ΟΤΕ, για: 1) να μη χάνω καμία κλήση, 2) αναδρομικά, 3) ADSL OTE, 4) πάλι αναδρομικά, 5) για ΟnDSL Home και για 6) βασικά τέλη. Με μια πρώτη ματιά το νούμερο 1 δεν καταλαβαίνω τι είναι, το 2 και το 4 είναι αδερφάκια που τα χουν σπάσει για κληρονομικά και δεν μιλιούνται, το 3 και το 5 είναι μάλλον το ίδιο αλλά το 3 είναι η έκδοση με τις ζάντες αλουμινίου και το δερμάτινο σαλόνι γιατί είναι αρκετά πιο ακριβό και το 6 είναι για να κλείσουμε τις χρεώσεις με ένα -δυστυχώς- πολύ grand finale... Σύνολο 77 euros. Κι ότι καταλάβατε, κατάλαβα... Ανάθεμα κι αν ξέρω ποιο νούμερο αντιστοιχεί σε τι... Παρόλο που γμτ, τον 'μέσο νου' έστω, θέλω να πιστεύω ότι τον έχω.

Ιδού η ρίζα του "κακού", ένας λογαριασμός βγαλμένος από τα "καζάνια του Πανκακότατου", με πολύ "θερμές χρεώσεις", αχ κάηκα:).

Πλησιάζουμε πλέον προς το τέλος του λογαριασμού κι ένα "δροσερό αεράκι" από μικρόποσά που αφαιρούνται για τον α) ή β) λόγο, φύσηξε το ιδρωμένο πρόσωπό μου. "Καλά το πάει ο ποιητής" σκέφτομαι, "δώσε μου να βλέπω μείον του Αιγόκερου λεβεντοΟΤΕ μου κι εγώ αιώνιος σκλάβος σου θα μείνω, χαλάλι", καταλήγει ο λογισμός μου. Κι εκεί που πάει να ανεβεί το ηθικό μου και να κάνω έξοδο από το λογαριασμό - τουλάχιστον με "άλμα Μελισσανίδη" από την έστω μικρή ανακούφιση - έρχεται ο κύριος ΦΠΑς και μου τραβάει το αυτί. "Ποιος είναι αυτός ο ΦΠΑς, δεν τον ξέρω, δεν τον πληρώνω" σκέφτομαι, αλλά αυτός από ότι φαίνεται με παρακολουθεί καιρό ο μπαγάσας και με "κερνάει" κι ένα 20άρικο να χω να πορεύομαι! Αποκαμωμένος πλέον φτάνω στην τελική χρέωση για το δίμηνο, η οποία είναι φυσικά τριψήφια γιατί οι Ελληνάρες είμαστε extra large και έχουμε ΚΑΙ την τηλεπικοινωνία που μας αξίζει.

Μία είναι η ουσία...:)

Συμπέρασμα, αν είσαι καρδιακός μην τον ανοίγεις το ρημάδι καθόλου κι αν δεν είσαι θα γίνεις σύντομα με αυτά που θα διαβάσεις. Πού θα πάει, μια μερα θα τον κατανοήσω πλήρως το ρημάδι το λογαριασμό του ΟΤΕ. Ίσως πρέπει να πάθω κανένα Aλτσχαϊμεράκι πρώτα για να σκέφτομαι λίγο " outside the box " που λένε "στο Μεγάλο Βρετανία" γιατί με κοινή λογική δεν καταλαβαίνω τίποτα... Διευκρινίσεις από ευγενείς αναγνώστες δεκτές, εννοείται!


Aς σκοτώσουμε το Bill(=λογαριασμό) όλοι μαζί λοιπόν:).


Να είστε όλοι καλά!












5 σχόλια:

  1. Και εγω ειχα προσπαθησει να βρω ακρη καποια φορα με τον ιδιο λογαριασμο, αλλά δεν καταλαβα τιποτα.

    Απο τοτε κοιταω κατευθειαν το συνολικο ποσο.

    Καλησπερα!
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την ίδια τη συζήτηση την έχουμε κάνει πολλές φορές με το έτερον ήμισυ! Κι εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχουν όλες αυτές οι κατηγορίες και οι χρεώσεις!

    Μάλλον πρέπει να μαζευτούμε ένα τσούρμο και να απαιτήσουμε εξηγήσεις από τον ΟΤΕ! Ή να δημιουργήσουμε ένα γκρουπ στο Facebook που είναι και της μόδας χαχαχα! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πράγματι,έχεις δίκιο, δεν μπορείς να βγάλεις άκρη, επίτηδες τα κάνουν έτσι ακαταλαβίστικα.
    Πέραν όμως από τον δυσάρεστο λογαριασμό, ο γλαφυρός τρόπος που τον παρουσίασες, είναι όλα τα λεφτά !!!
    Ψηφίζω "άπαικτο" !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλέ τίποτα δεν κατάλαβα!!!
    Το Καστελόριζο όμως πολύ μου άρεσε!!

    Τρελοτουρίστρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το Μην χάνεις κλήσεις δεν το ήξερα, το ομολογώ! Χεχε :-)
    Όσο για τα λοιπά, πλέον πληρώνω σχεδόν μόνο τα πάγια τηλεφώνου και Ίντερνετ. Τα υπόλοιπα από το κινητό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή