Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009

H εκδίκηση του gamer... (Μέρος δεύτερο: Λίγα λόγια για το Wii...)


Καλή η ιστορική αναδρομή του προηγούμενου ποστ αλλά πριν περάσουμε στο "ζουμί" της υπόθεσης, τον πραγματικό λόγο που με ώθησε να γράψω αυτό το σετάκι ποστ, καλό είναι να εξοικειωθούμε όλοι με το Wii με απλούς όρους (σ.σ. σαν ντοκιμαντέρ του BBC γράφω χα,χα,χα). Η κοπέλα μου μού αγόρασε ως δώρο μια κονσόλα Wii μαζί με το περιφερειακό Wii board. Η κονσόλα αυτή έχει κάποιες θεμελιώδεις διαφορές σε σχέση με "τα αδερφάκια" της, της Microsoft και της Sony και η φιλοσοφία με την οποία φτιάχτηκε είναι αυτό που με γοήτευσε στο συγκεκριμένο μηχάνημα. Ας δούμε λοιπόν τις δύο βασικές αρχές του Wii με βάση τον gamer Απίκο:

1) Σημασία έχει να παίξουν όλοι και όχι μερικοί και για αυτό το λόγο ο χειρισμός των παιχνιδιών απλοποιήθηκε. Το χειριστήριο του Wii μοιάζει στην ουσία με ένα τηλεκοντρόλ με πολύ λιγότερα κουμπιά. Αντί λοιπόν για ένα χειριστήριο με πολλά κουμπιά που "φοβίζει" τον αδαή έχουμε ένα χειριστήριο με μια μορφή οικεία σε όλο τον κόσμο. Έξυπνη ιδέα για να προσελκύσεις άτομα που δεν θα έπαιζαν ποτέ, αν μη τι άλλο να πάρουν στα χέρια τους το χειριστήριο και να το περιεργαστούν.

2)Σημασία έχει η διασκέδαση στο παιχνίδι και το πως αλληλεπιδράς με το παιχνίδι πιθανώς πιο πολύ και από το ίδιο το παιχνίδι . Το πιο σημαντικό είναι να μαζεύεις την παρέα σου και την οικογένειά σου και να παίζεται όλοι και όχι μόνο μερικοί, ενώ οι υπόλοιποι παρακολουθούν αδιάφορα.Όσο για την πρωτοτυπία στο χειρισμό αυτή έγκειται στο ότι η κίνηση του χειριστηρίου ανιχνεύεται στο χώρο (τρισδιάστατα δηλαδή) από την κονσόλα και αυτός είναι ο κύριος τρόπος αλληλεπίδρασης με το παιχνίδι. Στην ουσία παίζεις κάνοντας φυσιολογικές κινήσεις και όχι απομνημονεύοντας κουμπιά.

Wii Board


Όσο για το Wii Board πρόκειται για μια "σανίδα" η οποία ανιχνεύει την θέση του σώματος βασιζόμενη στην πίεση που ασκεί το σώμα σε αυτή. Θες να κάνεις Snowboard απλά κινείσαι αναλόγως, ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ. Όλο το concept του Wii είναι από τεχνολογικής απόψεως πολύ μπροστά από οτιδήποτε άλλο υπάρχει, απλά η τεχνολογία δεν φαίνεται στην οθόνη σου (γραφικά) αλλά στην εμπειρία του να παίζεις.

Κλείνοντας αυτό το ενδιάμεσο ποστ παραθέτω μερικές από τις πιο έξυπνες διαφημίσεις της κονσόλας που μου είχαν κάνει εντύπωση όταν πρωτοβγήκε. Το τρίτο και τελευταίο μέρος των ποστ αυτών έχει σκοπό να σας κάνει να κατουρηθείτε από τα γέλια, οπότε λίγο υπομονή...









Mια διαφήμιση που "συγκρίνει" το Wii και το PS3 όχι και τόσο "συμβατικά":).


Με διαφορά η αγαπημένη μου διαφήμιση της κονσόλας, μου αρέσει πολύ η μουσική:).


Y.Γ. 1 : Ευτυχώς βγάλαμε την άχαρη "ορολογία" (σ.σ. ο Θεός να την κάνει ορολογία χα,χα,χα) από τη μέση. Άντε γιατί θέλω να "ξεσπάσω" στο τρίτο ποστ!!!

Υ.Γ. 2 : Ρε πως κατάντησα ο SEGAκιας να λέω καλά λόγια για κάτι που έφτιαξε η Nintendo...:).

4 σχόλια:

  1. Καλό είναι το Wii αλλά αν είσαι hardcore gamer, όπως δείχνεις δηλαδή από τo προηγούμενο post, μάλλον θα το βαρεθείς.
    Το Wii είναι για casual gamers, για αυτό και έχει τόση επιτυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eμένα πάλι μου άνοιξες τρομερά την όρεξη για το επόμενο ποστ.
    Τι ετοιμάζει το μωρό μου άραγε;
    Ωραία η 2η διαφήμιση, όντως.
    Την πρώτη την έχω ξαναδεί.
    Έξυπνη...
    Φιλάκια αγαπούλα μου, περιμένω με αγωνία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χοχοχο να δω Πικο Απικο να καιγεται με το Wii σε βιντεο και τι στον κοσμο... Αντε καλες δοκιμες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Javatzis

    Για αυτό το λόγο διαθέτω κι ένα Xbox360 απλά το Wii είναι κάτι διαφορετικό και με ιντριγκάρει πολύ το γεγονός να βλέπω άτομα που δεν παίζουν παραδοσιακά να δοκιμάζουν να παίξουν. Είναι κάτι το πρωτότυπο σε μια εποχή γεμάτη κλισέ:). Kαλωσήρθες στο μπλογκ!

    @Eνεσούλα

    Νομίζω ότι ειδικά εσύ που έζησες το όλο σκηνικό θα απολαύσεις το επόμενο ποστ μέσα στην υπερβολή του:).

    Για να δούμε αν θα γελάσει το κορίτσι μου λοιπόν...

    @Bρασίδας ο Κάφρος

    Mερικά πράγματα -εμένα να παίζω Wii- η ανθρωπότητα δεν είναι έτοιμη να τα αντιμετωπίσει ακόμα:). Συμβιβάσου με το επόμενο κειμενάκι και βλέπουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή