Παρασκευή 29 Ιουνίου 2007

Ολύμπιοι θεοί στα πρόθυρα νευρικής κρίσης (Επεισόδιο 3)

Το επόμενο πρωί ξύπνησα απότομα από τις φωνές που άκουσα κάποια μέτρα μακριά μου. Άλλαξα πλευρό και προσπάθησα να συνεχίσω τον ύπνο μου αλλά μάταια… το έντονο βουητό ενός αόρατου - σε εμένα - όχλου, συνέχισε να γαργαλάει τα αυτιά μου, επίμονα και ενοχλητικά.Σαν ένα κουνούπι που περιτριγυρίζει το αυτί κάποιου, έτσι για να σπάσει πλάκα, πριν τσιμπήσει το άμοιρο θύμα του στο πιο σπαστικό σημείο που μπορεί. “Θα κοιμηθώ όταν τεζάρω” σκέφτηκα και σηκώθηκα πιασμένος από το ανάκλιντρο. Έριξα λίγο νερό στα μούτρα μου, έτσι για να τηρήσω τα προσχήματα του καθωσπρεπισμού, και κατευθύνθηκα γοργά προς μέρος της φασαρίας. Λίγα μέτρα πιο κάτω είδα ένα χαρούμενο μελίσσι θεοτήτων β’ κατηγορίας (κάτι σέξι νύμφες, κάτι ημίτρελοι μυθικοί ήρωες, κάτι σάτυροι με προκοίλια ξέρετε τώρα, τα γνωστά…) να χαχανίζει ακατάπαυστα μπροστά σε μια γιγαντοοθόνη . “Τι να δείχνουν άραγε ?” αναρωτήθηκα… “Μπας και βγήκε κανένα ριάλιτι τύπου Big Brother με έγκλειστους πολιτικούς αρχηγούς και έπαθλο την εξουσία?” ήταν η πρώτη παρανοϊκή μου εικασία. “Τι στα κομμάτια λέω, αυτά παθαίνω όταν δεν πιω καφέ το πρωί, μα που είναι κι αυτός ο εκβιαστής-μπιμπελό ο Πάνας με τον καφέ μου?” συμπλήρωσα με απόγνωση. “Ρε παιδιά τι δείχνει και γελάτε όλοι έτσι? Ούτε ο Πολύδωρας να μίλαγε...” ρώτησα ένα γκοθά μαστούρη σάτυρο. “Καλά μεγάλε, μιλάμε ΤΟ γέλιο , ο Ηρακλής έχει στριμώξει τον Πάνα στο ηφαίστειο της Σαντορίνης και παρακολουθούμε τα καθέκαστα σε δορυφορική σύνδεση από το Δωδεκάθεο TV”.



Καλά ε... παραδέχομαι τον Ήφαιστο, τεράστιο Πικο-Respect!!! Δεύτερος Μακ Γκάϊβερ ο μπαγάσας... Εδώ κοίτα επινοητικότητα, έφτιαξε δορυφορικό πιάτο με τα παλιοσίδερα. Και από εικόνα καμπάνα... είναι όντως Θ-Ε-Ο-Σ!!!


Κοίταξα στην οθόνη και είδα όντως έναν μουσάτο κρεμανταλά με περίσσευμα σε μούσκουλα και χαμόγελο Crest να σπρώχνει ένα κοντούλικο πανκιό που έτρεμε σαν φορολογούμενος που μόλις πήρε τον φάκελο που περιέχει το εκκαθαριστικό σημείωμα της εφορίας και φοβάται να τον ανοίξει… Στο επόμενο πανοραμικό πλάνο (“θεϊκός” σκηνοθέτης ο άτιμος ο Ίκαρος …) διέκρινα ότι οι δύο πρωταγωνιστές της κωμικοτραγικής σκηνής που διαδραματιζόταν μπροστά στα μάτια μου βρίσκονταν όντως στην κορυφή του ηφαιστείου της Σαντορίνης (γνωστού και ως "WC των θεών", βλέπε επεισόδιο: "Η Αρχή...") με τον Ηρακλή να σπρώχνει αργά αλλά σταθερά τον Πάνα προς το χείλος της καλντέρας. Κάτω απλωνόταν το χάος… Το audio αυτής της κλισαρισμένης πανδαισίας μάτσο ανδρισμού vs θηλυπρεπούς μελούρας αποτελούνταν από τον παρακάτω διάλογο:

Πάνας Το μόνο που ζητάω είναι να δείξεις λίγο έλεος, ω ημίθεε Ηρακλή με κοιλιακούς σαν πέτρα και μπράτσα φουσκωτά σαν τα βυζ…. της Πάμελα Άντερσον, άκου τη δέηση του ταπεινού σου δούλου Πάνα και μην προχωράς άλλο!!!

Ηρακλής Δεν θα σε σώσουν οι κολακείες παλιογλυφτρόνι! Έχεις ένα καθήκον να επιτελέσεις και περιμένω να το φέρεις σε πέρας με αξιοπρέπεια και ανδρεία, σαν τον συνταξιούχο στην ουρά του ΙΚΑ που επιμένει να εξεταστεί από γιατρό ακόμα κι αν πεθάνει προσπαθώντας.

Πάνας Μα αυτό που μου ζητάς είναι απάνθρωπο, είναι εξωπραγματικό , είναι σαν να ζητάς να τραγουδήσει η Έφη Θώδη "Τα παιδιά του Πειραιά" και να μην σηκωθεί από τον τάφο ο Χατζηδάκης να την πνίξει, είναι σαν να απαιτείς από τον Γιούρκα Σεϊταρίδη να τραγουδήσει φωναχτά τον εθνικό ύμνο στα ματς της εθνικής ομάδας αντί να ξεροκαταπίνει σαν χάνος προσπαθώντας να θυμηθεί τα λόγια, είναι σαν να ζητάς ο Ρουσόπουλος να πει αλήθεια σε συνέντευξη τύπου… είναι απλά Α-Δ-Υ-Ν-Α-Τ-Ο!!!

Ηρακλής Τι είπες μωρή παρακατιανή λούγκρα? Τι είπες ρε ρεντίκολο της κοινωνίας? Τι είπες ρε μίασμα του Ολύμπου? Τι ξεστόμισες ρε Αρτέμη Μάτσα τον αθανάτων?

Πάνας Κοίτα… δεν με ρίχνεις με κοπλιμέντα. Δεν πρόκειται να κάνω αυτό που ζητάς…

Ηρακλής (Ουρλιάζοντας μανιασμένα...) Τολμάς να φέρεις αντίρρηση στον Τομ Κρούζ των θεών ? Στον ημίθεο που έκανε τον Όλυμπο πάλι trendy. Διάολε, κάποτε με ενσάρκωσε κοτζάμ Σβαρτζενέγκερ στο ξεκίνημα της καριέρας του απαιτώ σεβασμό παρακατιανό καθίκ…



Η ταινία που απογείωσε τον Άρνι και τον Ηρακλή ονομαζόταν "Ο Ηρακλής στη Νέα Υόρκη". Θα μου πείτε τώρα "μα καλά πως τους απογείωσε αφού ήταν ελεεινή..." Μα ακριβώς για αυτό το λόγο απογειώθηκαν οι show biz καριέρες και των δύο... ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ έκαναν, ΜΕΤΑ από αυτήν την ταινία, ήταν απείρως καλύτερο!!!


Πάνας Σιγά την ταινία (σ.σ. Ο Ηρακλής στη Νέα Υόρκη...)... Η παρέα με τον Αριστοφάνη σε έχει κάνει πολύ αθυρόστομο, όλο βρίζεις , να το προσέξεις αυτό…

Ηρακλής Αρκετά έπαιξα μαζί σου ήρθε η ώρα να επιτελέσεις τη μοναδική δουλειά για την οποία είσαι άξιος…

Πάνας Αυτό είναι βλασφημία, είναι τρέλα! Κανείς θεός – έστω και μια δευτεράντζα σαν εμένα- δεν έχει αναγκαστεί ποτέ να κάνει κάτι τέτοιο…

Ο Ηρακλής γυρίσε μια στιγμή το κεφάλι του προς την κάμερα και έκλεισε πονηρά το μάτι, γνωρίζοντας ότι το κοινό του στον Όλυμπο κρέμόταν από τα χείλη του… όλοι περίμεναν την επόμενη ατάκα του που ενδεχομένως θα γινόταν T-shirt και θα περνούσε στη σφαίρα του μύθου . Aμέσως μετά, έστρεψε το βλέμμα του πάλι προς τον Πάνα και συνέχισε :

Ηρακλης (Φωνάζοντας σαν ντοπαρισμένος Παβαρότι) Τρέλα…? THIS IS SKATA !!! (σ.σ. ο τόνος στο SΚΑ, χα,χα,χα)




Η ταινία 300 ήταν τελικά μεγάλη επιτυχία και στον Όλυμπο. Προσωπικά προτιμώ την δική μου εκδοχή της επίμαχης σκηνής ("Ψωνάρα ε ψωνάρα" λέω στον εαυτό μου κοιτάζοντάς τον στον καθρέφτη... χα,χα,χα)



Με μια κλωτσιά σε αργή κίνηση - που θα ζήλευε και ο Τσακ Νόρις στις φόρμες του- έστειλε τον Πάνα αδιάβαστο, στα βάθη της καλντέρας. Μετά από λίγο ακούστηκε ένας εκκωφαντικός κρότος, όπως όταν ο Πάγκαλος κάθεται στα έδρανα της Βουλής, και στη συνέχεια απόλυτη σιωπή. Πριν κοπεί η ζωντανή σύνδεση, αντήχησαν από τα βάθη του ηφαιστείου τα γεμάτα παράπονο και αηδία λόγια του Πάνα “Πω ρε πούσ... μου πως θα καθαρίσω όλες αυτές τις ακαθαρσίες του Ηρακλή, δύο ολόκληρες μέρες ήταν εδω μέσα”. “Σκατά κι απόσκατα” συμπληρώσε απογοητευμένος από την ξαφνική “προαγωγή του” σε exexutive shit cleaner του WC των θεών (σ.σ. τελικά άμα βάλεις τη λέξη executive μπροστά σε οποιοδήποτε επάγγελμα ακούγεται αυτομάτως δέκα φορές πιο cool από πριν χα,χα,χα). Κάπου εκεί διακόπηκε η σύνδεση με το ηφαίστειο και ξεκίνησε σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση ο αγώνας ράγκμπι “Ολύμπιων Θεών εναντίον Τιτάνων” live από το Olympus Arena (σ.σ. κρατάει αιώνες αυτή η κόντρα…).



Ο Πάνας επί τω έργον, κι αυτή είναι μόνο η αρχή... Άσπλαχνε Ηρακλή, το φαγες το παλικάρι...


Με τα τελευταία λόγια του Πάνα καρφωμένα ακόμα στο μυαλό μου και σκεφτόμενος ότι “το Παν είναι να εκφράζεσαι μέσα από τη δουλειά σου” κατευθύνθηκα με ταχύ βήμα προς την αίθουσα συνεντεύξεων. Με το που μπήκα μέσα διαπίστωσα ότι είχε γίνει μια ακόμη προσθήκη στον χώρο και τώρα ένα μίνι μπαρ κοσμούσε την γωνία απέναντι από την είσοδο. “Ίσως αργότερα πιω κάτι να πάνε τα φαρμάκια κάτω… έτσι να διασκεδάσω λίγο τον πόνο μου που είμαι ακόμα εδώ πάνω αποκομμένος από γονείς, φίλους και το Playstation μου…” σκέφτηκα. Πλησιάζοντας την πολυθρόνα μου, πρόσεξα ότι ο φάκελος του επόμενου θεού ήταν τοποθετημένος πάνω της. Σήκωσα το φάκελο και διάβασα το όνομα του θεού που αναγραφόταν πάνω…. Την αμέσως επόμενη στιγμή ο φάκελος έπεσε από τα χέρια μου και όρμηξα προς το μίνι μπαρ όπως ο Αρναούτογλου στις μετρήσεις της AGB, βάζοντας ένα μαρτίνι (σ.σ. shaken not stirred αλά James Bond, χα,χα,χα ψωνάρα που είμαι ο Απίκος ώρες ώρες…). “Ήταν ανάγκη να είναι αυτός…. Τώρα … τόσο νωρίς… δεν είμαι έτοιμος για κάτι τόσο hardcore… και όχι τίποτα άλλο δεν έχω και δεύτερη αλλαξιά σώβρακα εδώ πάνω…” μονολόγησα τρομοκρατημένος… Έτοιμος ή όχι, η έλευση του συγκεκριμένου θεού ήταν αναπόφευκτη, οπότε όπλισα τον εαυτό μου με κουράγιο, κατέβασα τις τελευταίες γουλιές από το ποτό μου και θρονιάστηκα στην πολυθρόνα μασάζ ρυθμίζοντας τη στην ένδειξη “Η ζωή εδώ τελειώνει…”. Έτσι ανακινούμενος σαν φραπές σε beach bar, άρχισα να διαβάζω το φάκελο του θεού, περιμένοντας τον να διαβεί το κατώφλι της αίθουσας συνεντεύξεων…


(Συνεχίζεται…)

3 σχόλια:

  1. Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ!!!
    Δε θα πω τίποτα άλλο!
    Είσαι απίστευτος!
    Συνέχισε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πίκος Απίκος υποκλίνεται ταπεινά στη δεσποσύνη ενεσούλα.

    "Ευχαριστώ και έπεται συνέχεια...:)"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. lol lol lol
    η απο-θεωση!!!!αν και παντα με ενοχλουσαν τα"συνεχιζεται..."επειδη με αφηναν σε αγωνια,ανυπομονω για το επομενο επεισοδιο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή